Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa hladnjakom ulja

Započeo sslave, 27.11.2010. - 15:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

sslave

dali je moguce skinuti ga,a da se neispusta ulje.otisla gumica na srafu koji ide prema filteru.

dussko

ako mislis na sraf koji drzi filter , moguce je skidanje bez ispustanja ulja. megan 2.

riknulati oring gumica
dussko

pmilovanovic

Da li se ta gumica nalazi ispod filtera ulja na motoru?

sslave

sraf se nalazi  ispod filtera,hvata ga kljuc 17,dali mozda znate koje su dimenzije oring gumice?

pmilovanovic

Ja ne znam ali kada budes menjao napisi detalje.

dussko

na holenderu idu dve oring gumice ,ja nisam napisao dimenzije ali nisam ni naso da je kupim , , dao mi neki lik od traktora cak trpe pritisak i do 200bar, a tu ti je od 5-2,5bara. mozes i da odvrnes skroz holender pa direkto na blok da zavrnes filter goriva ,cisto da se snadjes .
dussko

sslave

ok,hvala na odgovorima.probam pa javim sta sam uradio.

pmilovanovic

Da li je jos neko imao iskustva, i sta je bilo sa menjanjem.

sslave

gumice su pronadjene bas kao sto je dussko napisao,inace kljuc za holender nije 17 vec 19,ja sam koristio gedoru,odvrnuti holender i zameniti gumice.pre zamene nebi trebalo paliti auto bar jedan dan da se ocedi ulje iz filtera.

pmilovanovic

Da li jekomplikovana zamena i mora li ulje da se ispusta iz motora? Moze li kratak opis?

sslave

ulje nemora da se ispusta,odvrnes sraf sto drzi filter ulja,skines stare o-ring gumice nadjes iste takve namestis ih na sraf i sve to lepo vratis,sav posao traje 15 minuta ako vec imas gumice.pre zamene nepaliti auto jedan dan da se iscedi ulje iz filtera.

pmilovanovic

pmilovanovic

Dosao je red da i ja to zamenim.Sledeca nedelja je za to planirana. Javljam cim budem zavrsio.Ako je jos neko radio neka se javi. Vrede sva iskustva.

pmilovanovic

Ako je jos neko radio neka se javi jer bi mi trebala dimenzija gumica.

pmilovanovic

Ja zamenio videcemo dalje.