Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
S

Problem: Smanjivanje intenziteta svetla farova dok rade podizaci prozora

Započeo shone, 16.06.2008. - 10:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

shone

Opet ja sa "glupim" pitanjima... :)

Mada, mene su naucili da ne postoje glupa pitanja vec samo glupi odgovori, tako da se ne ustrucavam nikada :)

Primetio sam u poslednje vreme, da kada krenem da spustam prednja stakla da mi se svetla "utule" na sekundu, dve..

Po meni ima dosta logike za istim desavanjem (struja bla bla), al rekoh da proverim da li je to normalno ili imam problem sa akumulatorom ili sta vec?

Zanimljivo je sto se desava samo kada spustam prednja a ne i zadnja stakla..

Hvala kolege..

EDIT: Izmenjen naslov teme

Exception®

Normalna stvar. Alternator vuče više struje. Isto se događa i kad uključiš klimu, grejač zadnjeg stakla i sl. ;)
ΕΛΛΑΣ

Dogac

I meni se to dešava kad spuštam prednja stakla!!!
A neće kad spuštam zadnja ... možda zato što su zadnja na ručicu a ne na struju!  :rotfl: :rotfl: :rotfl:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Exception®

Citat: shone poslato 16.06.2008. - 11:33
Hvala na odogovur Exception, s'obzirom na sve moje malere, iako sam predpostavio da je normalno htedoh da proverim :)

Nisu to maleri, to ti je :renault1: :yeah: :lool:
ΕΛΛΑΣ

Alhemičar

Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Dogac

E da,nisam napisao da mi se to ne dešava od kada sam stavio xenone!
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

deki

Citat: Dogac poslato 16.06.2008. - 12:20
E da,nisam napisao da mi se to ne dešava od kada sam stavio xenone!

Ksenoni vuku upola manje struje. (35W naspram običnih 55-65W a sa buvljaka pojačane i preko 100W)

Click

1, Mozda je akumulator star
2. proveri punjenje akumulatora od strane alternatora - napon akua na 2000 rpm bi trebao biti oko 15, 16 V
:wavey:

trikosm

Da ozivima malo ovu temu iz mrtvih, posto sam je nasa na zadnjoj stranici foruma.

Kod mene, pored el.podizaca prozora, svetla smanje intenzitet i kada stisnem kocnicu.  :banghead:

Da li neko zna u cemu je problem? Samo da napomenem da je aku(TUDOR) nov i stavljen je pred zimu prosle godine, znaci nema ni godinu dana.

Piros

Ja bih prvo proverio punjenje alternatora i masu da nije negde losa

Ultrena

I meni se smanjuje svetlo u kabini, kada vergla, podizaci... Po meni to je sasvim normalna stvar. Ipak povlaci dosta struje iz akumulatora a motor ne radi da bi ga dopunio/odrzao konstantan napon  :nezna:

trikosm

Citat: Ultrena poslato 15.08.2012. - 20:48
I meni se smanjuje svetlo u kabini, kada vergla, podizaci... Po meni to je sasvim normalna stvar. Ipak povlaci dosta struje iz akumulatora a motor ne radi da bi ga dopunio/odrzao konstantan napon  :nezna:

Ok za podizace mogu i da razumem, ali za stop svetla..? :nezna: E to mi bas nije jasno.

miskovolvo

To su takozvani pikovi,ne trosi puno struje,ali u delicu sekunde povuce vecu struju pa se tako manifestuje,a problem moze biti i u losoj masi,prelazni otpor ne bi trebao da bude veci od 0.1oma

jajajaja

Meni kada motam volan u mestu, elektricni servo.

Akumulator nov... kazu normalno to :)

A da, i kada menjam brzine.

forum1nick

Meni je to bio jedini simptom da je akumulator pri izdisaju i pošto nisam reagovao na njega uskoro za 2-3 dana auto nije mogao krenuti sa parkinga u sred ljeta. Zamjena akumulatora. :yes: