Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

OBD 2 dijagnosticki uredjaj - BlueTooth ili sonda

Započeo MilosM, 05.12.2010. - 21:49

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

MilosM

Kao sto sam napisao u temu '' Dobro Jutro'', danas sam se igrao sa spomenutom spravicom. Uredjaj se kaci na ECU i moguce je brisanje gresaka, pa cak i sa telefona, kao sto sam ja to danas uradio sa drugarom, ciji je inace bluetooth. Sve mere su prikazane graficki i sjajno je odradjeno. Uostalom, evo i video klipova. Kod nas ovaj uredjaj kosta oko 50e.

We are ham operators, we are not normal!!

rotkod

Ovo mi se jako sviđa, sad još da zamenim nokiju za HTC... Odlična stvar!
:too:

MilosM

Po meni, ovo je odlicna stvar, jer ne mora da idem kod majstora, da bi mi ustanovio, ili obrisao gresku. U mom slucaju mi se pali greska kod katalizatora, jer sam ga izvadio iz lonca, pa znam da nije problem, kada upali lampicu. Za sve ostalo, mogu da vidim sam, gde je problem, pa malo pripremljeniji da odem kod majstora :D

rotkod

bingo

sad ce jos brze da nam kradu kola udje lik u auto gurne ovo sr*njee i sedne preko puta u svoj auto posle par minuta ga upali
zatim baja koji je tu u prolazu sedne menjac ide u H i dovidjenja  :help: :help: :help:

a da je dobra fora to stoji  :yeah:

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara

MilosM

rotkod

Stragi21

MilosM

Citat: Stragi21 poslato 06.12.2010. - 23:21
Jel to ovako nesto?
http://cgi.ebay.fr/OBD2-EOBD-2-II-SCANNER-ELM327-DIAGNOSTIQUE-BLUETOOTH-/170568166255?pt=FR_JG_Auto_Pi%C3%A8ces_Outillage&hash=item27b6a7ab6f
jel to posebno za svaku marku vozila :nezna: moram da googlam i narucujem :cancan:

To je to zemo.  :too: Za sve automobile sa OBDII podrskom, a mislim da mogu svi od 99, pa na dalje

fLiP

Citat: bingo poslato 06.12.2010. - 22:25
sad ce jos brze da nam kradu kola udje lik u auto gurne ovo sr*njee i sedne preko puta u svoj auto posle par minuta ga upali
zatim baja koji je tu u prolazu sedne menjac ide u H i dovidjenja  :help: :help: :help:

a da je dobra fora to stoji  :yeah:

Bingo i do sada je bilo tako... ;) Samo sto postoje dobronamerni ljudi i oni koji ce nesto da zloupotrebe. :D
Npr. zena ti je poklonila telefon, ti mislis da je ona dobronamerno tu uradila, a ustvari ona zeli da te prisluskuje i prati. ;) Telefon je hakovan i onda dobija sve informacije koje nju zanimaju. Tvoje trenutno mesto, ko te je i koga si danas zvao, poslao sms, koje si aplikacije koristio na telefonu... :D Neko je taj programcic napravio cisto iz razonode zatim mu ga je neko ukrao i jos malo modifikovao...

Stragi21

Citat: MilosM poslato 07.12.2010. - 06:38
To je to zemo.  :too: Za sve automobile sa OBDII podrskom, a mislim da mogu svi od 99, pa na dalje

Ne mogu da nadjem nigde u  Fr  :mad: izgleda da mora preko ebay.
Nego kako moze za sve automobile? za ovaj gore pise da vazi za automobile od 96god :nezna:
kako da znam da odgovara za moj renault?ne razumem :o:

MilosM

Danas sam saznao, da postoji vise vrsta ovih BlueTooth OBDII, konkretno se cene krecu od 25$ pa na vise,  u zavisnosti od funckija, koje hoces da obavljas i modela automobila. Koliko sam ja skontao, OBDII sadrzi vecina poznatijih marki automobila, kao konektor za kacenje dijagnostike.  :nezna:

Stragi21

Sad bas gledam da narucim(a koji li ce mi q :rotfl: ) verovatno ovaj sto sam postavio gore pa da cekam postu iz Kine :spit:
Sta znaci ovaj boost?sto svi prikazuju. Zanima me ako ima neka greska jel moze malo dublje da se prostudira?posto na snimcima youtube vecinom pokazuju isto

Cherokee

Ugradi turbo pa ces znati sta je boost  :zubo: Clio 1.6 turbo  :respect: :rotfl:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

MilosM

Evo ga jedan klip od sinoc, gde sam upotrebio HTC HD2 i Torque aplikaciju sa marketa.

Postoji malo kasnjenje, jer ipak ide preko plavog zuba  :zubo: