Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

OBD 2 dijagnosticki uredjaj - BlueTooth ili sonda

Započeo MilosM, 05.12.2010. - 21:49

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

mire

Meni je proradio iz druge, pošto iz prve nisam dao kontakt pa se nije povezao. Koliko se sećam, bukvalno nisam dirao ništa u opcijama. Samo sam upario telefon i OBD2 i posle pokrenuo torque.

grga

nisam iznenadjen, jer na mom autu rijetko sto hoce raditi kao na drugom, sa istim takvim motorom.

mire

Na žalost, u međuvremenu sam skinuo torque sa telefona a nisam ga ponovo instalirao. Ako budem to uradio ovih dana, javiću da li sam nešto posebno podešavao.

zokce

Ja sam uzeo elm pre neki dan, povezao sa racunarom, upario, i ok.
Medjutim scan master vrlo malo opcija pokazuje, nece VIN da ucita, ne odaziva se glavni racunar. U stvari, odaziva se , ali kao da ne, nista ne daje od podataka. Nista skoro nije podrzano.
Doduse nisam probao sa upaljenim motorom, ali mi se cini da ni tako necu doci do mnogo podataka.

MilosM

Od ovog uređaja ne treba očekivati mnogo. Može da obriše greške, očita parametre i to je to. Ostale neke ozbiljnije funkcije, nema sanse.
We are ham operators, we are not normal!!

zokce

Niko ne ocekuje previse, ali samo par parametara je bas malo.

miskohm

Na Kupindu ima raznih modela ovog uredjaja, koji se povezuju preko USB ili wireless, kako za nase Renault-e tako i za druga vozila...
http://www.kupindo.com/pretraga.php?Pretraga=dijagnostika&CeleReci=1&Okrug=-1&Opstina=-1&Grupa=161&sSort=cena&sSmer=ASC

Mada moze i preko Limunda da se licitira... Pa ko voli nek izvoli  :91:

Bas treba jedan da mi stigne ovih dana, kad ga budem isprobao javljam odmah!  :too:

wcyber

Ja sam narucio jedan bluetooth sa sajta dx.com .. za 14$.. javljam kad stigne :D

dufko

Da li ovo vredi naručivati, konkretno, da li ima neku ozbiljniju svrhu od iščitavanja parametara? Meni bi recimo trebalo i iščitavanje ali i brisanje grešaka, recimo, čini mi se da ima neka greška sa duplim zaključavanjem i vozačkim prozorom a, iskreno, više mi se isplati kupiti ovo nego ići u najbliži servis na dijagnostiku  :bigl:

wcyber

almin54

wcyber

Ja cekam da mi stigne nesto slicno .. sve zavisi od softvera koji se koristi ..

Sandiki

Ja uzeh onaj mali beli ELM što ima više protokola ali neće da se konektuje na moju lagunu 1.6 16v 2002 god. Jel imao još neko problem da se konektuje?

zokce

Ume malo da zafrkava, najbolje je da ulovis port i baudrate i u podesavanjima da stavis te podatke. ako skroluje, moze da potraje, a i da se ne konektuje. Ako je BT, prvo uparivanje, naravno, i tu moras da imas pass za uparivanje.

wcyber

Juce sam prvi put isprobao ELM327 Bluetooth spravicu i mogu reci da lepo radi... Ali nije se upario sa autom dok nisam upalio motor. Nakon toga sam mogao da pratim razne vrednosti sa senzora.