Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

OBD 2 dijagnosticki uredjaj - BlueTooth ili sonda

Započeo MilosM, 05.12.2010. - 21:49

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ap0calypto

To je ta

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Shoga

Jel ima neka druga koju bi preporucio ali da je besplatna? Nije problem u 500 din vec sto ne mogu da platim na taj nacin

Ap0calypto

Imas besplatnu verziju, ili nadji na netu "narodnu", odnosno, otključanu.

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

wcyber

ja otkako sad imam android telefon 2 godine nikako da probam bilo koj aplikacuju za obd2 .. ranije sam koristio win phone  :ziveli:

Ap0calypto

Probajte i iCarDoc

— Robert Todd Carroll

smuchac

Citat: Ap0calypto poslato 06.03.2023. - 13:10
Probajte i iCarDoc

Misliš InCarDoc?

Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk

Ap0calypto

Da :D, greska u kucanju

— Robert Todd Carroll

Shoga

Instalirao sam taj i jos jedan program pa cu ovih dana testirati. Hvala na pomoci svima

Plagenpley

Pozdrav društvo.
Da li je neko uspešno očitao kodove sa Clio-2 2001 1.5DCI uz pomoć nekog ELM uređaja?
Naime pazario sam jedan ELM Bluetooth i radi na Cliu delimično. Pokazuje parametre motora u realnom vremenu (Obrtomer, brzinu, Pritisak u usisnoj, Napon, Potrošnju  itd... Torque lepo radi, odnosno očitava te parametre, medjutim ne očitava kodove grešaka a uredno je u stanju da ih obriše. Probao sam još nekoliko programa ali ni jedan mi ne čita kodove. a kraju sam stavio ECU Tweaker ali i on bezuspešno pokušava da komunicira sa ECU-om i ostalim uredjajima. Tu sam zapravo video da mi izbaci error kad pokuša da pristupi ECU. Tako sam Zaključio da je ipak hardver problem a ne softver.

Ovak izgleda uredjaj:
https://www.mytrendyphone.rs/images/ELM327-V2-1-Bluetooth-OBD2-Car-Fault-Diagnostic-Tool-Android-Windows-09082019-01-p.webp

Ovaj isti adapter mi recimo očitava kodove na Espace-o takodje 2001. god. Očitao mi je grešku na O2 senzoru, i mogu tačno da vidim u parametrima da je zabo jedan od dva senzora. Medjutim, Espace ima i grešku na vazdušnom jastuku koju ovaj uredjaj ne vidi u kodovima a lampica jasno sija na instrument tabli.

Naleteo sam na par postova gde kažu ljudi da ELM verzija 1.5 bolje radi na starijim automobilima pa me zanima da li je neko probao konkretno na Cliu 2 kako radi.
Ovo je taj 1.5 uredjaj:
https://ecomya.shop/1842-large_default/obd-ii-elm-327-bluetooth-obd2.jpg

Kakva su vaša iskustva?

Hvala.

mire

Možda. Neki se konektuju sa svim, neki tek sa nekim kompjuterima. Ja sam po preporuci pre 4-5 godina kupio neki koji po dizajnu deluje najlošije, ali se zapravo na laguni 3 povezivao sa skoro svim modulima.

Prethodni koji imam i dalje i koji je puno više fensi na oko nije ni blizu koristan u praksi.

Ni jedan ni drugi nisam još probao na BMW, ali planiram.

Ap0calypto

Ja sam razmišljao ovaj da uzmem Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
€11.50  20%OFF | Vgate iCar Pro ELM327 V2.3 OBD 2 OBD2 Car Auto Diagnostic Scanner WIFI Bluetooth 4.0 For IOS Scan Tool ODB2 PK ELM 327 V1 5
https://a.aliexpress.com/_EwLHc9L

Sent from my POCO X5 Pro using Tapatalk

— Robert Todd Carroll

Bundzija

Imam dva, rade oba. Jedan skuplji fency sa displayed i ovaj drugi "obican"

Ovaj drugi jeftiniji radi savršeno, bez greske i već dugo sa svakim softverom sa kojim sam probao, a dosta se zabavljam sa izmenama i eksperimentisanjem kodiranja.

Mogu samo da ga toplo preporucim

https://a.aliexpress.com/_Ezq6VM5

mire

E, takav je i moj. Taj se poveže na sve živo.

zokce

Moze li sa tim da se uradi nesto vise osim citanja i brisanja gresaka? Recimo promena parametara instrument table ili unos/promena broja senzora pritiska u gumama.