Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

OBD 2 dijagnosticki uredjaj - BlueTooth ili sonda

Započeo MilosM, 05.12.2010. - 21:49

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Bundzija

Moze, ali to zavisi od programa koji koristis ne samo od uređaja.

nikouro

Dok nisam kupio, jurio, gledao, uporedjivao, trazio i kada sam kupio ... eno u kaseti stoji, jednom aktivirao da proverim da li radi. Nadam se da ce tako i ostati :)

Ap0calypto

Ja imam obican bluetooth adapter. Očitava greske i brise, ali ne moze recimo uci u ABS modul i te malo ozbiljnije operacije. Od programa koristim Torque, I
InCardocPro

Sent from my POCO X5 Pro using Tapatalk
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

nikouro

@Ap0calypto , Jel ti InCardocPro free il ona sto se placa ?

Ap0calypto

Ova Pro se placa, ali ja koristim "narodnu" verziju

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Bundzija

Imas i Pro verziju patchovanu pa ne moras da placas. Ima je gde hoces.

zokce

Ap0calypto

Ja koristim na Android telefonu

— Robert Todd Carroll

zokce

Ništa od njega, iako sam spreman da platim i pro verziju, ne nudi ništa posebno. Tražim nešto ozbiljnije, po prihvatljivoj ceni.

Ap0calypto

Moze da ponudi dosta ako OBD adapter moze da podrži dodatne opcije

— Robert Todd Carroll

Bundzija

Citat: zokce poslato 15.03.2024. - 19:55
Ništa od njega, iako sam spreman da platim i pro verziju, ne nudi ništa posebno. Tražim nešto ozbiljnije, po prihvatljivoj ceni.

Šta očekuješ od softwera? Sta želiš da radiš sa softverom i šta želiš da postigneš njegovim korišćenjem? Kave funkcionalnosti ti trebaju?

zokce

Napisao sam nekoliko postova ranije, to bi mi trenutno koristilo. Dalje, podesavanje zakljucavanja, svetala,... za sve to je neophodan ne samo pristup nego i promena parametara. Kao sa clipom.

Saćipko

To ne zavisi od obd citaca, vec prvo od onoga sto proizvodjac auta dozvoli, a onda od softvera.

Verovatno to jos nije bilo dovoljno "ispitano" kad se konstruisala laguna 2. Msm na inzenjere, koji su dozvoljavali cackanje u racunar. Na novijim generacijama vozila moze skoro sve.

Ja na oktaviji 3, mogu skoro sve, sa najprostijim citacem i besplatnom verzijom Carista-e.

Recimo neke od opcija:

Promena jezika b/c, opcije zakljucavanja i sklapanja retrovizora pri istom i zvucno zakljucavanje. Sva podesavanja vezana za DRL koja svetla i kada da svetle. Corrnering light, koja i kad. Podesavanja vezano za otvaranje prozora, ocitavanje i aktivacija dpf, ocitavanje i brisanje gresaka. Ocitavanje senzora.

Pa... skoro sve sto moze i amaterski vcds. Kazem skoro, i kazem amaterski vcds, jer sam apsolutni amater! Dalje od ovoga mi i ne treba, po gotovu za free aplikaciju. Jedino nisam provalio kako na vcds da smanjim km.

Cak sam jednom i zayebo abs modul skoro, znaju na skoda forumu, gdu mi trazili od 150e do 400.000 din za resavanje problema. Odem u ovlasceni, naplate mi sat rada 4.850 din, i podese mi abs modul nazad :D

Evo screen aplikacije

Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

mire

Od auta do auta... Kod renoa mnogo zavisi od interfejsa.

Bundzija

Citat: zokce poslato 15.03.2024. - 21:51
Napisao sam nekoliko postova ranije, to bi mi trenutno koristilo. Dalje, podesavanje zakljucavanja, svetala,... za sve to je neophodan ne samo pristup nego i promena parametara. Kao sa clipom.

Clip ima veoma ograničene mogućnosti promene parametara. Ako želiš tako nesto, imas pyclip za Android koji koristi original Clip bazu.

Ako hoćeš da ti je sve na dlanu, ond DDT4ALL, ali sa njim moras da budes super pažljiv jer u njemu je sve živo otključan i imas pristup svim delovima i podešavanjima računara u kolima.