Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

OBD 2 dijagnosticki uredjaj - BlueTooth ili sonda

Započeo MilosM, 05.12.2010. - 21:49

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

zokce

Bas ta 2 programa razmatram, koliko sam video Pyclip je jednostavniji i za instaliranje i za koriscenje,poci cu od njega.

Bundzija

Ali tamo nema menjanja parametara i uključivanje isključivanje raznih funkcionalnosti. Pyclip je kao Clip, tj ono što je reno dozvolio.

DDT4ALL može ama baš sve, ili ti 95% stvari koje je uopšte moguće promeniti u racunarima

zokce

Za sada ce biti dovoljno to sto proizvodjac dozvoljava.

Ivan037

Citat: Saćipko poslato 16.03.2024. - 08:36
To ne zavisi od obd citaca, vec prvo od onoga sto proizvodjac auta dozvoli, a onda od softvera.

Verovatno to jos nije bilo dovoljno "ispitano" kad se konstruisala laguna 2. Msm na inzenjere, koji su dozvoljavali cackanje u racunar. Na novijim generacijama vozila moze skoro sve.

Ja na oktaviji 3, mogu skoro sve, sa najprostijim citacem i besplatnom verzijom Carista-e.

Recimo neke od opcija:

Promena jezika b/c, opcije zakljucavanja i sklapanja retrovizora pri istom i zvucno zakljucavanje. Sva podesavanja vezana za DRL koja svetla i kada da svetle. Corrnering light, koja i kad. Podesavanja vezano za otvaranje prozora, ocitavanje i aktivacija dpf, ocitavanje i brisanje gresaka. Ocitavanje senzora.

Pa... skoro sve sto moze i amaterski vcds. Kazem skoro, i kazem amaterski vcds, jer sam apsolutni amater! Dalje od ovoga mi i ne treba, po gotovu za free aplikaciju. Jedino nisam provalio kako na vcds da smanjim km.

Cak sam jednom i zayebo abs modul skoro, znaju na skoda forumu, gdu mi trazili od 150e do 400.000 din za resavanje problema. Odem u ovlasceni, naplate mi sat rada 4.850 din, i podese mi abs modul nazad :D

Evo screen aplikacije

Trebao si pre cackanja da slikas ili zapises kod. Ima mnogo cifara.

Imam ja VCDS i mnogo pazim kad radim sa njim.
Imam i Caristu ali u njoj nemam sva podesavanja kao u VCDS sto se tice DRL.
Kod mene je moralo da se prvo preko VCDS kodira sta treba pa tek onda preko Cariste da se podesava.

Sto se tice Lagune.

Imam ELM koji nije citao moju L2 dCi 2002. ali je bez problema citao bratovljevu benzinku iz 2001. Drugarov Klio benzinac sam isto mogao da ocitam.
Negde sam citao da Renoovi dizeli tek od 2003. a benzinci od 2001. mogu da budu ocitani.

Sad vozim Tourana 1.4 TSI i njega taj isti ELM cita bez problema sa bilo kojom aplikacijom.

Bundzija

Citat: zokce poslato 16.03.2024. - 13:55
Za sada ce biti dovoljno to sto proizvodjac dozvoljava.
Proizvodjac ne dozvoljava nikakve promene funkcionalnosti 😀

horvat

Da li neko ima iskustva sa ovom dijagnostikom?

https://www.obdalat.com/proizvod/renolink-v1-99/

Nesto sam malo gledao po netu, ali nije bas tako dobro dokumentovana kao Clip i ddt4all. E sad, Clip mi je malo skup, a ddt-a se plasim :D Pa trazim neko alternativno resenje, a koje ipak radi malo vise od prostog citanja DTC-ova.

zokce

Ajde, i mene bas zanima. Mada, nema bas mnogo Renoa na spisku, sve Dacije.

horvat

procitao sam na hrvatskom forumu da se zale da je prekomplikovan, maltene jos gore nego ddt4all. a nzm ni ja sta bi, kako vidim, najbolje je stisnut zube i iskesirat za clip...

smuchac

Renolink i radi preko ddt4all. Prepakovan je software a zapravo je isti. Ja ga imam al ga još nisam isprobao,iskreno,prpa me je. Kako bilo,dobar Renolink je čak i moćniji od Clipa ali i dosta opasniji tako da budete oprezni. Clip se nađe za cca 200 eura tako da nije nešto preskup...

Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk

zokce

Gledao sam nekoliko clipova sa ddt4all, instalirao ga, ubacio neku bazu vozila i malo probao 'na suvo' bez elm-a.
Ne deluje nesto previse komplikovano, najveci problem pravi francuski jezik, u svari skracenice koje poticu iz francuskog, a sledece je pronaci bazu koja je na 'privatljivom' engleskom jeziku. I ja se jos uzdrzavam dok ne nadjem bazu na engleskom i malo provezbam bez prikljucenja.  Hteo sam pre toga da isprobam pyclip ali nikako da nadjem besplatnu verziju za android 11.
Doduse i ne zurim, bas mi se i ne radi po ovolikoj vrucini.

Avenia

Pozdrav kolege. Da li neko moze da mi preporuci dijagnostiku za starija Renault vozila? Naime najvise mi treba za Clio 2 1.6 koji je 1999. godiste, vidim da ima obd2 port.
Da li bi tu radile ove univerzalne dijagnostike koje se vrte po oglasima kod nas za do oko 100ak evra, poput DELPHI recimo, ? Koristio bih nju i na drugim autima u krugu porodice sto se kaze, pa zato gledam neku tu univerzalnu, ali se pitam da li bi to radilo na cliu...

wcyber

trebalo bi da je podrzano.. tu su negde granicne godine za OBD

Milenko_M

wcyber

ili bar da probas sa nekim sa foruma ko ima u BG ... ja imam ali sam u NS .. :D

Avenia

Probao sam jedino ovu sa sa slike, nacurio sa aliexpress-a, i nije uspelo.
E sad, nisam siguran uopste ni da je ispravan uredjaj jer nisam isprobavao na drugim autima, a sad vec ne znam ni gde je :celb1:
Kapiram da sam sve setupovao kako treba, ranije sam koristio slicnu ovakvu samo plavu bez problema na drugim autima (uz Torque aplikaciju).