Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

OBD 2 dijagnosticki uredjaj - BlueTooth ili sonda

Započeo MilosM, 05.12.2010. - 21:49

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

wcyber

tako nesto i ja imam, radio je na mom starom scenicu 2 iz 2004.. 

Avenia

Narucio sam tu neku kao dijagnostiku za Delphi, vidim da u softveru mogu da izaberem taj auto, a takodje i preko broja sasije ga pronalazi, pa videcemo

Ap0calypto

Te bluetooth kineske mislim da podržavaju benzinske motore od 2000 godine i mlađe, a dizele od 2004 i mlađe

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Ivan037

@Ap0calypto

Upravo tako.
Dok sam vozio L2 imao sam tri te ELM dijagnostike.
Moja je bila dizel, 2002. godiste i nijedna je nije citala.
Brat ima 1.8 benzin, 2001. i sve tri su je citale bez problema.

Avenia

A to su sve neke prelomne godine, u to doba je OBD standardizovan, tako da pre toga kako ko je implementirao na kom modelu... Pitanje sta i koliko od informacija uopste i moze da se procita. Probam ovih dana pa javljam. Ako nista, posluzice za druge automobile a clia cemo i dalje da odrzavamo na slepo  :yes:

mire

Jedino CLIP čita sve što treba na renou. Ostalo je zezancija, ili gubljenje vremena.

wcyber

ili onaj software u kombinaciji sa renault konfiguracionim fajlovima? zaboravih kako se zove  :pije:

Avenia

Citat: Avenia poslato 30.09.2024. - 23:00
A to su sve neke prelomne godine, u to doba je OBD standardizovan, tako da pre toga kako ko je implementirao na kom modelu... Pitanje sta i koliko od informacija uopste i moze da se procita. Probam ovih dana pa javljam. Ako nista, posluzice za druge automobile a clia cemo i dalje da odrzavamo na slepo  :yes:

Evo da javim. Radi mi ovo okej na cliu 1999. god. Uspeo sam da iščitam svašta. Najpre samo direktno iščitavanje grešaka sa Delphi softverom nije radilo, kao nije mogao da se poveže, ali kasnije sam pronašao kako da gadjam odredjene module, i kako da iščitam greške, radi sve okej, svašta može da se iskopa.

wcyber

i ja sam na Scenicu 2 sa delphi dijagnostikom palio i gasio svetla na primer  :pije:

tako sam skontao da imam neki drugi problem sa dugim svetlima, cim racunar uspeva da ih pali gasi preko dijagnostike .. na kraju sam resio duga svetla zamenom bajoneta rucica :)

BojanGer

Pozdrav, sta se preporucuje za npr Megan IV 2020+, znaci ovaj noviji phase 2?

Renault can-clip? Koja verzija itd.

Hvala unapred na pomoći.

smuchac

Citat: BojanGer poslato 16.03.2025. - 07:05
Pozdrav, sta se preporucuje za npr Megan IV 2020+, znaci ovaj noviji phase 2?

Renault can-clip? Koja verzija itd.

Hvala unapred na pomoći.
Sta mislis radit?

Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk

BojanGer

Nemam pojma, sto vise to bolje. Da ocita vecinu gresaka i da moze da obrise. Mozda i neka podesavanja. Kakve opcije imam uopste sto se dijagnostike tice?

webad

Nisam došao da pomognem, samo da se našalim:

Što više opcija treba, više para treba. Što više opcija ima, bez dobrog predznanja veće šanse da se nešto zezne.

smuchac

Onda mozda za pocetak Xtool A30M. Moze puno toga i nadogradnje su besplatne.

Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk

BojanGer

Probao sam vec neke 2-3 po slicnoj ceni i ni sa jednom nisam mogao nista.