Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Utisci voznje: Laguna 3

Započeo Click, 21.06.2008. - 12:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Click

Pre neki dan mi je pod ruku ( a bogami i nogu) dosao navedeni auto.. Prelep auto, limuzina, alu felge 18-ice, unutrasnjost full koza, svi  moguci senzori,, sve na dugme i struju, xenoni itd..
Ne znajuci o kom motoru se radi, sedajuci na vozacko sediste lice mi se razvuklo u osmeh kada sam video crveno polje na obrtomeru na nekih 4500 rpm (valjda jedan od retkih ljudi na planeti koji se raduje crvenom na tako niskim obrtajima). Dakle, dCi, motor M9R 2.0 dCi sa okruglih, lepih i zdravih 150 ks i nekih 340 Nm..  Menjac naravno sestostepeni..
I naravno, pojas prikopcan i zurka je pocela.. Auto je neverovatan, osecaj kvaliteta je znacajno izrazen, i mogu slobodno da kazem da to nema veze sa prethodnom generacijom Lagune.. Motor povlaci kao iz podruma iz bilo kog rezima rada, preko 2000 rpm "all hell's brake loose", drugim recima okrece zemlju ispod tockova - puca od snage  :respect:... Menjac je strasan, hodovi su kratki i precizni.. Izolacija je fenomenalna, osecaj sigurnosti je sveprisutan...
I jedan zanimljiv detalj: na instrument tabli na displeju ima indikator koji pokazuje da li brzinu treba promeniti navise ili nanize, pri cemu sam primetio da najvise voli (po pitanju ekonomicnosti) da boravi izmedju 1500 i 2000 rpm.. Kada se predje 2000 rpm, diskretno ukazuje da se brzina promeni na vise, ispod 1500 rpm savetuje da se sidje za stepenik nize..
Vozio sam ga po gradu, autoputu i naravno kroz Kosutnjak.. Auto je ispunio sva moja ocekivanja ( i vise od toga),a motor me je posebno odusevio. Istina, imao sam prilike da se sretnem sa M9R blokom, doduse u znacajno laksem Meganeu II, ali zeleo sam da vidim kako izlazi na kraj sa teskom karoserijom Lagune.. Prezadovoljan sam.. :too:

Za novu Lagunu  :respect: U odnosu na benzinca 2.0, ovaj motor je pravi pogodak  :ok:

Dogac

Razmišljaš li možda o kupovini?  :bigl:

Koja mu je cena?
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Alhemičar

Sta drugo ocekivati od takvog automobila i takvog motora.  :hail:  Mogu misliti kako ide,jer kad me je 2.0 benzinac odusevio..kako bih se tek osecao za upravljacem jednog ovakvog "zverka".  :laugh:

Kakva je udobnost..i ovako posebno gledano a i recimo u odnosu na tvog Megane-a?
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

deki

Auto stvarno nema mane.  :respect: :respect: :respect: Svako ko je bio na Adi Huji na RKS okupljanju i vozio Lagunu mogao je da se uveri u udobnost kože i ostalih elektronskih đakonija. Stoji da je ta laguna bila benzinka i da se verovatno razlikuje osećaj u vožnji u odnosu na DCI varijantu. Stoga zahvalio bih se kolegi što je podelio sa nama svoje utiske ali je mogao da podeli i test drive!  :zubo: :zubo: :zubo:

Click

Mozda ima nesto tvrdje vesanje, ali je udobniji.

amply

Citat: Click poslato 21.06.2008. - 16:56
Mozda ima nesto tvrdje vesanje, ali je udobniji.

Vozio sam je kao član Reno kluba (organizator Hit auto). Na moju opasku da je vešanje tvrđe nego što sam navikao kod Reno-a, predstavnik koji je bio na mestu suvozača, je pokušavao da me ubedi u suprotno. Ležanje, upravljivost, kvalitet izrade, zaista za svaku pohvalu. Benzinski motor u Laguni koji smo vozili na Adi Huji je bledunjav u odnosu na ovaj. Jedina mana (po meni) je malo mesta na zadnjem sedištu, tačnije malo prostora za noge.

Voleo bih da posedujem ovaj auto.

Exception®

Citat: Click poslato 21.06.2008. - 12:40
(valjda jedan od retkih ljudi na planeti koji se raduje crvenom na tako niskim obrtajima).

Sa ovim se potpuno slažem, u pravu si :laugh:
ΕΛΛΑΣ

milosm10

Zdravo svima... Ja sam zainteresovan za ovaj auto, tacnije 2.0dci sa 150 konja... E sad hteo sam da vas pitam jel ima neko iskustva sa nekom lagunam sa nekih 80000 km, jer bih ja takvu kupio... Znaci da li ima problema nekih, da lisu osetljivi kao i predhodnici... Ja sam cuo da odlazi dosta eletronika na njoj, pogotovo neki senzori za pritisak u gumama... Ali najvise me interesuje motor, to mi je najbitnije... Hvala unaped....

chika.doctor

Postoji tema o tome šta tebe interesuje, samo prelistaj.. :ok:

I postavi pitanje tamo, ako još uvek budeš imao nekih nedoumica.. :ok:

Evo linka do teme:
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=4671.0

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

SasaLaguna95

Ja vozim Renault Lagunu III 2012.god 2.0 dCi 110kw 150ks Bose editon, (najjaci paket opreme)

Auto je san snova. povlaci kao iz topa, udobnost definitivno najbolja do sada, jest malo zadnji ovjes tvrdji plus ako su 17 cola felne ili 18. onda se tek osjeti svaki kamencic ili rupa na putu. ali kad zvijer povuce, sve se zanemari.

Sto se tice odrzavanja, presao sam skoro 10.000km nisam ulozio ni marke/dinara u nju. samo sipaj i vozi.
Jedino sto mi ide na zivce, to je ogromni bass zvucnik iznad navigacije, koji cvci kad je auto hladno i vibrira na svakoj vecoj rupi. ne znam zbog cega, da li je losa plastika na mrezici ili je do opne zvucnika. ali me nervira.

Jedina mana koju sam nasao je ta. inace auto je najbolji do sada, vozio sam sve lagune od 1999.god pa do 2012. :D i ova odnosi definitivno pobjedu u svim segmentima.

My car = My rules !

mire

Taj zvučnik nije bas, nego srednjotonac. Lako se skida, pa možeš da proveriš da li je dobro pričvršćen.

SasaLaguna95

Hvala na ispravci,mislio sam da je bas. Da li ti nemas problema sa tim zvucnikom kao i ja?
Ne znam kako bi ga skinuo? u servisu su mi rekli da treba cijelu instrument tablu rastaviti da bi se doslo do zvucnika.  :tup:
My car = My rules !

mire

Ne, nikakvih problema nemam s njim. Skida se tako što podigneš njegov poklopac, najbolje kreditnom karticom, ili nečim sličnim. Mislim da je zvučnik zašrafljen, ali to ćeš videti kad skineš poklopac.

SasaLaguna95

Hvala, provjericu pa ti javim.

My car = My rules !

drale01

Kako riješiti problem vibracija mrežice zvučnika na tapacirungu vrata suvozača,  u pitanju je takoše Laguna 3, 2.0dci 150KS.
Postoji li mogućnost nekako skinuti mrežicu a da ne skidam kpmplet tapacirung vrata?
Laguna III