Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
O

Maglenke

Započeo OTAC, 24.06.2008. - 01:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

OTAC

(cudi me da nema ove teme) :??:

ee ovako... pre nego sto krenem u akciju vezano za ovaj topic,reci cu samo da imam planove da dosta promenim na autu, i nista od toga nije ogromna stvar osim felni koje su zaista sa gumama najskuplje. Planiram da ofarbam ove crne lajsne u boju auta (kao sto mozete videti na avataru) zatim, planiram da BLAAAGO zatamnim stalka,jos par sitnica(ali o svemu tome cu se raspitati i procitati,pa ako nema otvoriti temu)i ono vezano za ovu temu - planiram da ugradim maglenke.
:fucka:
Ne,ne pitajte zasto nisam uzeo, bio sam dobro detence i nisam trazio od roditelja kad su mi kupovali kola,bio sam samom cinjenicom da dobijam NOV i SVOJ auto,veoma odusevljen pa sam ostao u tom trenu skroman....

Sad....sve mi se vise ne svidja kako je renault sredio TO kad nemas maglenke... mislim,gledam kod drugih automobila,npr Golf IV ili passat-u ili pezo neki...mozes da imas,i ne moras,a ako nemas maglenke,ne ostave ti onoliku CRNU PRAZNU PLASTIKU da bode oce i vice: " POGLEDAJTE ME, TAKO SAM PRAZNA I JADNA"

pa prema tome,da li je ugradnja maglenki neki zharki posao,jer znam da moraju to da povezu sa kabinom(da imas prekidac)...ili je to rutinski posao i ne oduzima puno vremena i novac.
hajde bas da cujem.
:)

Exception®

Vremena ti neće oduzeti, sve je gotovo za jedan dan. Ali novaca hoće ;). Skupo zadovoljstvo naknadna ugradnja :yes:
ΕΛΛΑΣ

OTAC

hehe...isao sam danas da se raspitam za maglenke.

kosta 200eura full ugradnja (SVE)

ali, fora je u tome sto kad ti ugrade maglenke,ne mozes na poseban prekidac paliti prednje maglenke,nego na onaj kotur na prekidacu za zmigavce i farove. Pa tako kad ukljucis prednje maglenke,i zadnja jarka crvena sija :(

da bi se to premostilo,treba da se plati poseban prekidac, koji kosta valda 120 (ili 150,nisam siguran sta je rekao) eura..
znaci moze i za 200, ali za 320 eura je ipak full :|

e sad ja nesto vas da pitam... da li zaista taj prekidac i posao njegovog namestanja moze da kosta 120 eura ?!?!?!!?!?!!? !!!!!!!!!!!
daaaaaaaj  :banghead:

Dogac

Cudno to povezuju,kako nije mi jasno?  :??:
Sto ne razdvoje prednje od zadnje? Ne moze a?  :nezna:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Boki

Nevidim zasto bi bio problem da se pale i prednje i zadnje maglenke zajedno?Ionako ih koristis samo kad je magla i trebaju ti opet i prednje i zadnje.Nikada ne bih dao 120 evra za taj prekidac,bas je mnogo a nema neku narocitu funkciju :doh:
Nisu sale za umove male

OTAC

deki

Pa nije to samo jedan prekidač ili jedna ručica. Mora da se promeni sve, ceo taj sklop.

Nije to samo kod  :renault:, tako je kod skoro svih (posle 2000-te)*

* Izuzetak može biti  :koviljka:

El Bayanero

Na brzaka sam preletio pa nisam skontao, imas li na autu xenone?Mislim da su oni daleko bolja investicija od maglenki. I maglenke su ok, ali skupo pravo dati toliki novac za nesto sto ti bas nije tako cesto neophodno. Ajd da nepametujm vise, sad cu po temi....

Mislim da je na tvom autu potrebno razvoditi i kabal do kabine jer vjerovatno nije ostavljen u motornom prostoru, na nekim autima se maglenke(kada imaju i funkciju pomocnih svjetala) pale sa dugim svjetlima.
Mr. Weber & Mr. Garrett

Boki

I ja bih uvek pre stavio xenone umesto maglenki!Mnogo bolje i pametnije potrosene pare
Nisu sale za umove male

Dogac

A i smesno je ako ne stavis xenone u maglenke...jer one sijaju zuto a xenoni ce ti biti beli ili plavi...ja sad uopste ne palim maglenke.
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

OTAC

hm...upravu ste potpuno...
ali da vas pitam,zar ne moze sa obicnim plavim svetlima (onim jevtinijim) cisto da se ubaci da bude kao xenon plavicasta?! kao one diode plave ili sta vec postoji :S

Exception®

Može. To su ti sijalice od "plastike" koje vremenom odu u 3 p.m. Rašire se i sl. Pa ko voli, samo napred :bigl:
ΕΛΛΑΣ

OTAC

ma nista...ugradicu ove za 200 eura i amin :)
pa kad budu trebale maglenke,imacu, zajedno sa zadnjom-crvenom svetiljkom :D

ko ga shisha. ako nista,makar za lepsi izgled nek mi stoje ;)

Dogac

E da je lepse jeste,to si u pravu...meni bas nekako ruzno kad nema.  :bigl:

OTAC

Citat: Dogac poslato 26.06.2008. - 01:04
E da je lepse jeste,to si u pravu...meni bas nekako ruzno kad nema.  :bigl:

ovde bih te ispravio...

ODVRATNO JE!!!   :mad:
fuj,ta plastika sto shtrchi sama... nisu mogli malo to da srede...