Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
O

Maglenke

Započeo OTAC, 24.06.2008. - 01:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Boki

Cek bre ljudi....pa zar maglemke toliko pomazu po magli?Na nekim ranijim automobilima sam imao fabricke maglenke ali nisu mi bas nesto ekstra pomagale :nezna:
Nisu sale za umove male

Dogac

Pomazu Boki i to veoma! One jako dobro osvetljavaju put na par metar ispred auta a meni ovde zimi po gustoj magli to puno znaci!!!Jedino sto su mi sad one jako zute u odnosu na xenone,ali imaju xenoni i za maglenke!  :zloca:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

El Bayanero

Citat: Boki poslato 08.09.2008. - 21:05
Cek bre ljudi....pa zar maglemke toliko pomazu po magli?Na nekim ranijim automobilima sam imao fabricke maglenke ali nisu mi bas nesto ekstra pomagale :nezna:

Cek, cek...a koje je auto u pitanju?
Kod mene na obadva auta su maglenke i fakticki imaju funkciju pomocnih svjetala, popune prazninu do mjesta padanja snopa kratkih svjetala+sto jos rasire pa je sve pregledno.
Mr. Weber & Mr. Garrett

Boki

Na bmw iz 88 nisu bila od pomoci i na jos par starijih auta... :nezna:
Dal bi sta znacile ove maglenke sto imaju da se kupe po buvljacima i pijacama kojekakvim(da stavim na belog clia)
Nisu sale za umove male

Dogac

:nezna: Boki...cisto sujmam prosto ne verujem!  :zubo:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Exception®

Citat: Dogac poslato 08.09.2008. - 21:01
Stavi xenone!  :fucka:

Oni bacaju svetlos kao i obični farovi, a ja govorim da su mi pomogle jer mi svetle nisko, odmah ispred auta :beee:

Citat: El Bayanero poslato 08.09.2008. - 21:32
Kod mene na obadva auta su maglenke i fakticki imaju funkciju pomocnih svjetala, popune prazninu do mjesta padanja snopa kratkih svjetala+sto jos rasire pa je sve pregledno.

Upravo to :yeah:

Citat: Boki poslato 08.09.2008. - 21:45
Dal bi sta znacile ove maglenke sto imaju da se kupe po buvljacima i pijacama kojekakvim(da stavim na belog clia)

Mani se bacanja love, a i auto će ti izgledati k'o cirkus (još ako imaš one narandžaste neonke, stavljene kao zbog Cakija... :fucka:) :rofl: :rofl: :rofl:
ΕΛΛΑΣ

Dogac

Kontam ja sta ti mislis ali xenoni prvo osvetljavaju put pa onda taj deo puta osvetle i maglenke...kad ga xenon obasja vidi se svaki kamencic i rupica i znas na sta nailazis!  :oo:
Eto...ziveli xenoni!  :hura:  :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Boki

E nemam ih vise...slomili mi  Mira i tata kad su ubacivali Strahinjin dzip (koji ne znam dal bi i u karavana stao)u auto napred :fiju: ali da ne idemo vise u  :OT: ne kupjem nista :nezna:
Nisu sale za umove male

El Bayanero

Citat: Boki poslato 08.09.2008. - 21:45
Na bmw iz 88 nisu bila od pomoci i na jos par starijih auta... :nezna:

Neeeeeeeeeeee....upropastices auto i daces bezveze pare, kad uzimas farove, maglenke i ostale svjetlosne grupe gledaj da su original. Ja recimo na R5 ima zamjenske farove i tamo gdje se stavlja sijalica sve se iskrivilo od temp. jer je plastika i neki šupački metal. Kad uporedis sa originalnim farom(Marchal) nebo i zemlja a da ti ne govorim o tome da su sociva takva da ih ni u jednom teh. servisu nemogu ustimati ljudi mi non stop blicaju........Jedine maglenke koja bih ja ugradio umjesto fabrickih kad bi mi stvarno trebale su Cibie(koji je radio maglenke za R5 i kompletnu svitu RS starijih modela) i Hella, sve ostalo je bacanje para......
Mr. Weber & Mr. Garrett

Adam

Malo da dignem temu iz mrtvih  :kez:

Naime, posmatrao sam novije modele VW,Škode,Audi,Mercedes i uočio sam da se pri skretanju pali leva/desna maglenka u zavisnosti od skretanja. E sad zanima me, da li je neko vozio takav auto i da li to pomaže (osvetljava dodadno put) noću?

I da li se to može izvesti jednostavnim spajanjem maglenke na žmigavce ili tako nešto...da se pali maglenka pri skretanju...a uz to, da se mogu posebno paliti maglenke...

Da li je to to? ili postoji neki složeniji sklop?  :nezna:
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

SlObOdNi

upali maglenke, pa neka ti neko pokrije jednu, pa ces videti ;)
ne znam, mislis bas na maglenke, kao odvojen far ili na maglenke u sklopu fara - postoje farovi npr za clio 3 sa svetlima koje prate krivinu, tj. dodatna sijalica koja se pali kada skreces na tu stranu...

ako su kao odvojeni far...
mislim da je tesko izvodljivo da se uradi preko migavaca, a i ne dajes uvek migavac kada skreces :p
meni to nije nesto zanimljivo, posebno sto imam xenone u maglenkama, pa ne bih da ih mucim tako :fiju:

vise mi se svidja fazon kao kod Iznoguda, sa svetlima koje prate skretanje, to je dobra fora :)

Cherokee

A ti kasnije objasni cika policajcu za sta tebi maglenka sluzi, kad ti krene pisati kaznu na 3000 dinara  :vidiga1:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

Adam

Citat: SlObOdNi poslato 11.07.2010. - 01:21
upali maglenke, pa neka ti neko pokrije jednu, pa ces videti ;)
ne znam, mislis bas na maglenke, kao odvojen far ili na maglenke u sklopu fara - postoje farovi npr za clio 3 sa svetlima koje prate krivinu, tj. dodatna sijalica koja se pali kada skreces na tu stranu...

ako su kao odvojeni far...
mislim da je tesko izvodljivo da se uradi preko migavaca, a i ne dajes uvek migavac kada skreces :p
meni to nije nesto zanimljivo, posebno sto imam xenone u maglenkama, pa ne bih da ih mucim tako :fiju:

Mislio sam posebno maglenke, ne u sklopu fara. Obrati pažnju na novija kola, pa ćeš i sam videti  ;) Ali razmišljajući seljačkom logikom, je da se povezuju preko ''žmigavaca'',kako ne znam  :nezna: mada ne znam dal to uopšte i pomaže, tj. osvetljava nešto noću... :nezna:
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

Exception®

I da uspeš, na Megiju verovatno neće pomoći jer je drugačije "ogledalo" maglenke. Na novijim vozilima pretpostavljam da je ono tako usmereno da osvetljava krivinu :ok:

PS: A i koji će ti to, svetleo bi kao Draginje u 3.37 h :celb1: Naročito kad npr. uparkiravaš auto u dvorište u rikverc :bigl:

ΕΛΛΑΣ

Adam

Citat: Exception poslato 12.07.2010. - 22:02
I da uspeš, na Megiju verovatno neće pomoći jer je drugačije "ogledalo" maglenke. Na novijim vozilima pretpostavljam da je ono tako usmereno da osvetljava krivinu :ok:

PS: A i koji će ti to, svetleo bi kao Draginje u 3.37 h :celb1: Naročito kad npr. uparkiravaš auto u dvorište u rikverc :bigl:

:doh: :celb1: :celb1: :celb1: :celb1:

Verovatno je ''ogledalo''drugačije... :nezna:samo pitam...iz radoznalosti...