Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
O

Maglenke

Započeo OTAC, 24.06.2008. - 01:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Miloš

Sređuje se Megi malo po malo pa sam pre nekoliko dana bio do Hit auta da pitam koliko će me koštati naknadna ugradnja maglenki jer ove prazne rupe izgledaju žalosno.
Dobar dan, dobar dan..   28.000 rsd  BEZ  ugradnje.   :wtf:   Ha ha ha parče plastike 300 evra, za te pare mogu da uradim još dosta stvari oko auta (npr dobar xenon kit + da mi ostane još keša).  :too:
Kaže žena pogledajte po otpadima. Hvala prijatno.  :asshole:
Računam, i na otpadu će me to izaći sigurno oko 100-150 eura. Tražio sam zamenske 2500din po komadu ali nemaju nosače. Nosači u Hitu 7500rsd ili tako nešto.
Pričam tako sa nekim drugarima koji imaju maglenke i kažu mi da se malo bolje vidi i da ne vrede tolike pare i da mi je bolje da stavim xenone ako mi je do boljeg osvetljenja. ''ma ne trebaju mi zbog toga nego one crne rupčage gde treba da stoje maglenke mi bodu oči..''   :zubo:

I tako sam došao na sledeću ideju pa rek'o da prodiskutujemo o tome zajedno, šta vi mislite o tome.

Umesto maglenki dnevna svetla. Manje troše struju, manja potrošnja, ređe menjam sijalice  :mad:
Dakle plan je sledeći:

da prekrijem celu rupu i deo oko rupe (gde treba da bude maglenka),

Uploaded with ImageShack.us

sa plastikom u boji auta

i da na to mesto namontiram dnevna svetla.

mislim da se to odradi ljudski i da ne bude ciganija kao na ostalim golfovima, djuntima itd.  I ako imate neku drugu ideju kako bih mogao da popunim tu rupu, primam predloge.

Pozz

Blazar

Istina je da se sa maglenkama vrlo malo bolje vidi nego bez, osim kad je magla  :zubo:  ovo sto si zamislio ne bi bilo lose ali ako se odrati dobro da ne izgleda ciganski, mada imace oko toga dosta posla.

Laguna2002

Druže,
pre ugradnje dnevnih svetala prvo proveri da li je po zakonu, jer mi se čini da postoji minimalna visina od puta na kojoj se smeju ugrađivati dnevna svetla i da je to višlje od ovoga što ti planiraš.

mire

^^ Dnevna svetla se, po informaciji koju imam (iz MUP RS) ne mogu naknadno ugrađivati. Tačnije, mogu, ali se neće priznavati kao obavezno uključena svetla. Ovo iz razloga što ih je potrebno homologirati, a to nije moguće uraditi.

Dakle, ako je Milošu cilj da štedi sijalice ovim dnevnim svetlima, džaba. Ako je cilj izgled - po meni opet džaba ;) ali možda će i uspeti da odradi neku ok varijantu.

Miloš

Nije mi cilj da pravim od Renoa Audi već da popunim ove rupe jer nemam a i neću da dam 300 i više evra za dva grla, malo plastike, 2 žice i prekidač. Mislio sam da napravim nešto funkcionalno i lepo na oko. Mada opet, nešto ne verujem da će mi policija praviti probleme ako kažem da su to dnevna svetla, ljudi se voze u poluraspadnutim jugićima a panduri znaju desetak prekršaja napamet i to je to  :bigl:
Inače ako bih radio nešto ozbiljnije khm khm Megan bi dobio clean look styling  :f1:

kako bih mogao da sredim ove rupe?  :banghead:

mkrnjic

varijanta sa otpadom mi se čini d ane bi smela da bude skuplja od 100-120e  :nezna: ... a opet to što misliš da praviš sigurno će trebati po novom zakonu da se homologira pa to košta ... pa onda sama ugradnja nije mi baš naj jasnije koliko će da te izađu jeftinije od polovnih oriđiđi maglenki ... i plus nema budženja  :yes:

Mandrak

Raspitaj se da li bi ti odgovarale maglenke sa Logana (zbog prečnika). Valeove su, ali ne znam na koje Renoe pašu.

Ako bi mogao da ih koristiš možeš da nazoveš Željka iz Niša 065/55-55-358, prodaje delove za Dačiju,
maglenke su mu bile oko 1500, a nosači za njih 1000.

Proveri i u TTD-u, Južni bulevar 2439-656, oni drže delove i za Reno.

U svakom slučaju su u pitanju novi delovi, zamenski, sa daleko nižim cenama nego u zvaničnim servisima.

P.S. Meni su za maglenke sa ugradnjom tražili 35.000 din (Kompresor); tada sam odlučio da kupim auto sa maglenkama.

mire

@Miloš - I ja mislim da će mnogo lepše izgledati ako uspeš da nađeš polovne maglenke, nego ako budeš budžio LED diode. Jedino ne znam koliko je komplikovano odraditi kontrole za maglenke. Pretpostavljam da nemaš prekidač na levoj ručici.

Miloš

Imam samo za zadnju maglenku..  ta ručica sa prekidačem košta oko 8 hiljada.  :shit: Bezobrazno su skupi. Postoji i opcija da samo izvučem prekidač negde, recimo na mesto gde treba da stoji dugme za tempomat. Za sada ostavljam ovako, zvaću te prodavnice auto delova. Mogli su barem da isporuče auto sa rešetkicama umesto rupetina  :banghead:

IsNoGood

a mozes prednje da povezes sa zadnjom maglenkom pa da ih istovremeno palis na istu rucicu  ;)  Tako sam ja odradio...
Pretpostavka je majka svih zajeba!

mkrnjic

Citat: Miloš poslato 28.08.2010. - 18:30
Imam samo za zadnju maglenku..  ta ručica sa prekidačem košta oko 8 hiljada.  :shit: Bezobrazno su skupi. :

pa trazi i taj ablender ( valjda se ručica tako zove) polovan  :yes:

Miloš

IsNoGood -

nije ti loša ideja uopšte, jako si se lepo dosetio.  :too: Je l' i tebi došao auto sa klot opremom pa si naknadno stavljao maglenke?

mrkrnjic - ne bih uzimao polovne delove enterijera nikako, ko zna kakva je ta ručica..  :kez:

SlObOdNi

Ja sam nabudzio ;)
40e polovne maglenke na otpadu
Bez nosaca, zalepio ih industrijskim lepkom, to nece mrdnuti vise ;)
H11 xenon u njima
A inace, izvukao sam poseban prekidac, pored onog kotura za podesavanje visine farova, uklopilo se kao da je original ;)
Povezano tako da kada ugasim auto, ugase se i one ;)

Ruke za rad sa svom kablazom, dzekovima i slicno: 4000 din

IsNoGood

Citat: Miloš poslato 28.08.2010. - 23:08
IsNoGood -

nije ti loša ideja uopšte, jako si se lepo dosetio.  :too: Je l' i tebi došao auto sa klot opremom pa si naknadno stavljao maglenke?

mrkrnjic - ne bih uzimao polovne delove enterijera nikako, ko zna kakva je ta ručica..  :kez:

Ma jok, moj je dosao sa fuul opremom - klima, abs i servo  :lool:

Imas kod mene sta sam sve turio u i na auto, i sliku kako je izgledao na startu  :o:
Pretpostavka je majka svih zajeba!

Miloš

Video sam, mnogo mi se sviđa kako si uradio, ništa preterano, sve urađeno cakum pakum, sa stilom. Moj je isto ''full fulova'', abs, servo i klima. Dobio sam i zvučnike u vratima gratis   :shit:
I ja imam neke slične planove nego ne postavljam šta sve radim na autu.. krenuo sam od muzike, to je sređeno  :bigl:  350w Sony Xplode + 12'' jvc woofer  :zubo:  neću da pišem šta sam još radio, možda jednog dana kad sve sredim, otvorim temu  :kez: