Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
O

Maglenke

Započeo OTAC, 24.06.2008. - 01:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

da i moraju oborena svetla biti upaljena, ako se dobro secam .. ili bar pozicija

kuzma21

da, prvo upalim predna - pojavise sijalica na tabli i maglenke napred rade
onda okrenem kontra, nema sijalice za zadnje svetlo-maglenke na tabli (odem da vidim ono neradi)

kuzma21

Citat: djiuliju poslato 16.11.2021. - 14:42
Da nemas mozda instalaciju za kuku?

Imao sam skoro modusa sa instalacijom za nosac za bicikle koji ide na gepek vrata, sve je bilo povezano fabricki dzek na dzek, nista seceno i budzeno, ali dok nisam otkacio instalaciju za nosac, maglenka nije htela da proradi, jer je verovatno predvidjeno da u tom slucaju radi maglenka na samom nosacu a ne i na autu  :nezna:

nemam kuku

frenchkey

Jeli kabl ukljucen u zadnju lampu? Dali dolazi napon tamo?

kuzma21

kabal je ukljucen, a dali dolazi struja vajda ne cim ne sveti na saltabli sijalica za maglenku.

mire

Pa očigledno ne radi prekidač na ručici. Šta drugo?

Goxxy

Citat: djiuliju poslato 16.11.2021. - 13:59
Ali i da je raskaceno, trebalo bi da na tabli pokaze indikaciju  :hmm:
Jbg, ja sam razumeo da pokazuje indikaciju i za zadnje maglenke, a ono samo za prednje.

Elem, proveri svakako i osigurač. Moguće je da zadnje maglenke imaju svoj osigurač, pa ako ne pali ni indikaciju - verovatno je vrisnuo osigurač. Ili to ili pak prekidač (i da, prednja se pale kada okreneš od sebe, a zadnja kada okreneš na ručici ka sebi).

kuzma21

Citat: Goxxy poslato 17.11.2021. - 10:21
Jbg, ja sam razumeo da pokazuje indikaciju i za zadnje maglenke, a ono samo za prednje.

Elem, proveri svakako i osigurač. Moguće je da zadnje maglenke imaju svoj osigurač, pa ako ne pali ni indikaciju - verovatno je vrisnuo osigurač. Ili to ili pak prekidač (i da, prednja se pale kada okreneš od sebe, a zadnja kada okreneš na ručici ka sebi).

Bas tako, okrenem nadole imam prednje mag. i pojavi se sijalica za prednje mag.
Ali kad okrenem nagore nepojavljuje se sijalica za zadnje maglenke i ne sveti zadnja maglenka

frenchkey

Vidi osigurače

kuzma21

I ja mislim da je osigurac

singer

Mislim da maglenke imaju relej ispod haube...

Mrki

Da li znate da li u zakonu ima koji clan koji kaze da maglenke moraju da se ukljucuju odvojeno - prednje zadnje ili nigde nije definisano? Ugradio bih iste da se prednje ukljucuju zajedno sa zadnjom, pa me interesuje sutra tehnicki, da ne bude da moram da razvlacim ponovo instalaciju?

frenchkey

Zašto to? Zadnje jako smetaju onima iza. Trebalo bi ih upotrebljavati samo dok se prvi auto ne približi otpozadi, a onda ugasiti.
Možda zato jer na ručki nemaš poziciju za prednje maglenke? Nabavi ručicu od modela koji to ima

Mrki

NIje fabricki daosa, naknadno bih dodao,a povezao na zadnje zbog signalizacije na tabli. ZA novi ablender sa opcijom gledao, treba da se softverski aktivira u UCHu, pitanje da li moze, a poprilicno vise posla...

Boban90

Pozdrav svima, ne rade mi prednje maglenke ba Megane 2. Proverio sam osigurac koji je pored akumulatora, sve ok. Da napomenem da se ne pali ni lampica na tabli. Zadnja maglenka sve ok.