Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
O

Maglenke

Započeo OTAC, 24.06.2008. - 01:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

fLiP

Nije Mire. Prosto ga obrise i ne prikazuje ga na tabli. Moras da obrises gresku za maglenku u racunaru. Samo je iskljuci kao opciju za korisnika i izbaci gresku na racunaru.

Byk

Predvideli su da moraš u servis ako prijavi grešku maglenke? Bezveze.

mire

E svašta.

Možda može da se obriše na reset iz servisnog moda, ako scenic to uopšte ima? Ili nekim univerzalnom dijagnostikom (čitaj OBD)?

v.marjan81

Problem sa maglenkom na zadnjim farovima. Naime kad sam sa bratom odlučio da zamenim na Clio3 štop sijalice H7 sa Led sijalicom, doživeo sam iznenađenje. Kablić zeleni za maglenku je isečen i stopljen na džeku. Sad mene zanima da li mogu da izvedem kablić od levoga zadnjeg fara na desni, ispod tapacirunga ,do desnog fara i da ga nalemim na džek. Tako bih mogao da napajam desnu sijalicu za maglenku.
Na prvoj slici je džek od levog fara, a na drugoj slici džek sa odsečenim zelenim kablićem na desnom faru.

Послато са M2101K6G помоћу Тапатока

Ap0calypto

Ja bih zamenio komplet dzek, ili izvukao tu zelenu zicu, verovatno ima unutra "zenski" konektor pa zamenio taj deo.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

mire

To je verovatno fabrički tako jer ima samo levu maglenku.

Odgovor na pitanje je - može, ali se pravi potencijalni prostor za problem, a bez ikakvog razloga.

v.marjan81

Meni nije jasno, zašto je desni splet kablova sa odsečenom žicom namotan izolir trakom, kao da je neko dirao kablove. Tako mi je bilo i na desnim vratima sa zvučnikom koji mi je komplet nedostajao sa džekom, a za koji nisam primetio da fali, dok nisam krenuo da čistim mrežice zvučnika.

Послато са M2101K6G помоћу Тапатока

mike_task

Jel ubacivao neko maglenke napred? Ja skidao branik i nigde nikakav džek iako napred postoje otvori sa poklopcima za maglenke... Dajte neki savet... izvinjavam se ako postoji tema na ovo, nisam naišao...
Megan 3 1.5dci 63kw 2010

wcyber

po meni nije vredno truda, mada se mnogi kunu u te maglenke..   slican efekat se dobije i obaranjen svetala po potrebi od gustine magle

Piros

sličan, ali lošiji efekat, plus bolje se vide ivice puta sa maglenkama

Milenko_M

@V.Marjan81  :  po zakonu kod nas maglenka pozadi je uvek samo na levoj strani .Tako je i svuda u Evropi osim u Engleskoj . Zato i taj kablić na desnoj strani ne postoji . Neznam dali će biti problema na tehničkom pregledu . Inače maglenka pozadi nije H7 nego P21 . Slično je i kod rikverc svetla , sijalica je samo na desnoj strani .

Ivan037

Ja sam na Laguni 2 karavan imao oba svetla za maglu sa zadnje strane.
Auto je bio za trziste Holandije.

Nisam imao problema na tehnickom.

wcyber

po zakonu EU maglenke mogu biti s obe strane ili sa strane blize sredini puta zemlje u kojoj se vozi..

kad su s obe strane lakse se ide u Britaniju 😉

takodje na mom S2 iz Holandije imao sam i maglenke i rikverc svetla u oba fara

Mrki

Citat: mike_task poslato 23.02.2024. - 20:44
Jel ubacivao neko maglenke napred? Ja skidao branik i nigde nikakav džek iako napred postoje otvori sa poklopcima za maglenke... Dajte neki savet... izvinjavam se ako postoji tema na ovo, nisam naišao...
Megan 3 1.5dci 63kw 2010
Sa leve strane kod spoja branika i krila ima ostavljen konektor za maglenke i prednje parking senzore, dodaš kabal, maglenke, okvire ako je Ph2 , moraš i ručicu-ceo sklop promeniti i na kraju aktivirati preko UCH prednje maglenke, ako može...na drive2.net imaš podosta o ugradnji istih na Meg 3
Ili dodati preko releja i osigurača kod nekog autoelektričara da se aktiviraju sa zadnjim maglenkama istovremeno

markofpi

A da li neko zna da li je na Megane IV uradjena instalacija i za desnu maglenku pozadi ili u slucaju da nije, da se ta rabota ne isplati?