Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
V

Pali se upozorenje za otvoren gepek (prtljažnik), a gepek zatvoren

Započeo vucko1971, 21.12.2010. - 15:45

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

vucko1971

Pozdrav svima! Vlasnik sam scenica 1.5dci 2006.
- prvi problem -  od prije par dana, kako su se vanjske temperature spustile ispod nule, mjenjac samo moze saltati u prvu i drugu. I tako je recimo 5 - 10 minuta, dok se malo auto ne ugrije, i tek onda moze rikverc a i ostale brzine. U servis jos nisam vozio, da li je neko imao slican problem i sta bi moglo da bude?
- drugi problem - upalila se lampica kao da gepek nije zatvoren, a u stvari jeste. U voznji naravno svakih par minuta pistanje iritira i na BC pise OPEN BOOT. Ima li iko iskustva sa ovim?
Hvala unapred.

stanci

2. Pored vrata od gepeka mozda imas mogucnost otvaranja zadnjeg stakla posebno, pa si to mozda slucajno otvorio  :nezna: Meni se to dogodilo  :hey1:
i takoo...

vucko1971

Nije to, ne moze se zadnje staklo na scenicu otvoriti. Hvala.

Piros

Meni se to desavalo sa kliznim vratima kad sam oprao auto na velikom minusu. zalede se kontakti i nece da izadju lepo i BC cita kao da su vrata otvorena

stanci

Citat: vucko1971 poslato 21.12.2010. - 16:06
Nije to, ne moze se zadnje staklo na scenicu otvoriti. Hvala.

Na mom moze  :kez:
i takoo...

vucko1971

Nista, uglavnom, auto je u prijateljevoj garazi, posto se auto ne moze zakljucati. Prvom prilikom servis.

fLiP

Imas prekidac na zadnjim vratima. Na Scnenic I ph 1 i 2 imas jedan pipak koji sluzi kao kontakt. Ako on funkcionise, pokusaj samo da produzis taj pipak ili zalepi neki sundjercic na njega. Neki cvrsci. To ce ti sigurno pomoci. Sem ako sam prekidac nije otkacen unutra pa landara.

vucko1971

Pozdrav, nakon par dana voznje, jutros se opet upalila lampica da gepek nije zatvoren, a jeste zatvoren, kao i svi unutrasnji pretinci. Opet ne mogu zakljucati auto, svjetla na vratima rade u voznji a i BC svakih par minuta pisti i izbacuje upozorenje BOOT OPEN. Ima li iko neku ideju sta bi moglo biti, dijagnostika ili sta vec. Posto mi se to prvi put "samo popravilo" u voznji moguce je da ce opet. Najgore sto ne mogu zakljucati auto. Hvala.   

SlObOdNi

Auto nema informaciju da je gepek zatvoren. Kao sto Flip rece, verovatno je u pitanju mali pipak koji viri iz vrata i koji kada se pritisne na unutra kaze autu da si zatvorio vrata (kao onak klik-klak prekidac u frizideru :ok: ) Pogledaj oko njega, mozda se nesto zaglavilo, ili se slomio...

fLiP

Posto je 2006 onda je drugaciji sistem brave. Ovako kada otvoris gepek, na vratima od gepeka ces videti bravicu prekrivena crnom plastikom. Onda uzmi tanki srafcigercic, zicu, i na toj crnoj plastici ima kanalcic dostupan sa obe strane, i u njemu ces videti belu kvrzicu plastiku. Ona treba da se odglavi(levo desno. Po tom kanalu). Budi pazljiv, nemoj da preteras sa guranjem. Zatim zatvori vrata. Verovatno ponovo nece da se zakljucaju, pa pritisni par puta pipak za otvaranje gepeka kod tablica. Nisam znao koji scenic imas.

vucko1971

Nista, probao sam ovo sa bravicom, i plastika se normalno pomjera, tj. nije zaglavljena. Uglavnom lampica za gepek i dalje svijetli. Da li da odem na dijagnostiku?

vucko1971

Opet ja. U toku voznje lampica za gepek se stalno pali i gasi, ugasi se pa se nakon par sekundi ponovo pali i tako u nedogled a sa BC-a pisti li pisti. Za poludjeti. Isao sam kod kolege, autoelektricara, pretpostavlja a i ja mislim da je otisao senzor za gepek. E sad, zna li iko gdje ima za nabaviti na podrucju Banja Luke, koja je otprilike cijena. Zvao sam neke autootpade u BL ali nemaju nista za Scenica.