Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: EGR ventil

Započeo Malivuk612, 23.12.2008. - 19:19

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Byk

Ja se jebavam sa ovim greškama skoro dve godine. Menjao sam egr 3x. Prva dva puta kada su zamenili egr, radilo je ok neko vreme. Da bi treći put zamenili i sam konektor na egr-u i od tada je radilo skoro godinu dana bez problema (ali se sećam da su tada skidali akumulator i drndali one konektore kod ecu-a). Verovatno su pomerili te žice pa je radilo eto do pre par dana...

Što navodi na to da je instalacija problem... Samo neka nađu šta je i gde, ne pitam koliko košta.

Byk

Citat: Ultrena poslato 19.08.2023. - 15:04
Ne znam da li zeza on, ili MAP senzor. Sto je najgore, sve je to vec menjano u skorije vreme (polovno).
Opet i za MAP senzor postoje neke vrednosti i ocitavanje, nije da je crko skroz  :nezna:

Ako budeš hteo da se za*ebavaš, imam ja ispravan original egr (moj stari koji sam eto zamenio bzvz) pa vidi da li će to da promeni bilo šta kod tebe.

Ultrena

Jel ovakav?

U ovu lagunu ide EGR iz jednog dela, ne odvaja se elektro od mehanickog.

Byk

Izvini, uvrteo sam u glavu da voziš L3.

dekishaaa

Коф произвођача препоручујете за егр вентил Мњгане 2 1.5 дци 82

Хвала

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Milenko_M

https://www.daparto.de/AGR-Ventil/Renault-Megane-II-BMCM/3-207e9777-755?page=1

Prema ovoj ponudi imaš puno proizvođača .Ja bi rekao Magneti Mareli .Ali pitanje je šta ti možeš da nađeš.

Byk

Ap0calypto

Pierburg sam bio ugradio u prethodni auto, Scenic 1. Prodao ga sa time, samo mora biti origigi. Posto sam dva puta menjao EGR, prvi je navodno bio Pierburg, ali nije imao na sebi ništa. Drugi sam ja uzeo u radnji u NS, imao je ugravirano ime brenda na samom EGR

Sent from my POCO X5 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

dekishaaa

Ja se izvinjavam ako sam promasio temu neka pomeri admin
Jel se susretao neko sa ovim?

Megane 2 1.5 dci 82ps

Diznu sam zamenio sad je u redu sto se toga tice.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Petar96

Pozdrav,ja imam neki problem koji u isto vrijeme utice na pedalu gasa,dize broj obrtaja u leru i na egr.Otkopcao sam EGR da vidim sta se desava i dal ce se poboljsati.Stanje je 90% bolje al nije skroz rijeseno.Koje je vase iskustvo sa iskljucivanjem EGR-a dugorocno?

Mishja

koji auto je u pitanju?

s1mke

Naime, kako su krenule vrucine, poceo sam pri ulasku u auto odmah da palim klimu i krenem da primecujem da cim upalim klimu obrtaji u leru krenu da variraju 900-1000 i iz auspuha tada izlazi crni dim i to u velikoj kolicini, kada ugasim klimu obrtaji se stabiliziju i odmah prestane da dimi. Ovakvo ponasanje je pocelo od ovog leta, kako sam krenuo da palim klimu, proslo leto sam isto odmah palio klimu i nisam imao ove probleme. I bez klime dimi ali u dosta manjoj kolicini. Da li ovo moze biti do EGR ventila?

wcyber

mozda ti dizne propišale

nemanjam90

Pozdrav svim članovima foruma, treba mi mala pomoć.
Da li znate za neki servis ili majstora u NS-u koji bi uradio čišćenje EGR ventila?
Od ovlašćenih servisa nema vajde, oni neće da se bave time.

Ap0calypto

Vidi sa Panicem u Kisackoj
021 6333174

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll