Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
I

Problem sa diznama i pumpom visokog pritiska

Započeo ivica.djurdjevic, 24.06.2008. - 13:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

MilosM

Citat: zeljko83 poslato 13.06.2023. - 02:21
Ne znam tačno. Danas je supruga vozila kod bošiste i rekao je da su oslabili magneti u čak tri dizne i da mota elektronika da se menja. Elektonika je inače oko 150e komad 🙄 Koliko košta nova dizna vdo continental? Katastrofa...

Platih 30.000 din Continental, komad,  sa godinu dana garancije pre tri meseca.  :banghead:
We are ham operators, we are not normal!!

zeljko83

Našao sam za 200e komad. Ako nekom zatreba info neka mi piše u inbox.

MilosM

Citat: MilosM poslato 14.06.2023. - 08:56
Platih 30.000 din Continental, komad,  sa godinu dana garancije pre tri meseca.  :banghead:

Posle 4 meseca, pocele su da se cuju! Nisam presao vise od 4000km od zamene i danas kad ne dobih šlog. Dakle prva dva puta simptomi su bili čukaranje niskim obrtajima i fali mu snaga. Sada, čas se cuje, čas ne na nizim obrtajima i auto ide potpuno normalno bez znakova da ima prpblem. Sutra cu da idem na dijagnostiku da se vidi sta je problem, ali svakako ne mogu da progutam da je prolupala posle svega 4000km. Dal je do loseg goriva ili neceg drugog, pojma nemam...

wcyber

MilosM

reemark78

Ijaooo sad si ga naderao od komentara, pa zašto NIS, pa oni su najgori, pa sipaj ovde ili onde tamo je gorivo sa Marsa, a na NIS-u je otpad, itd.

P.S. I ja već duže vreme sipam na NIS-u, većinom običan dizel, zgodno mi je zbog Drive.GO aplikacije koja je povezana sa SNNP aplikacijom za skupljanje poena, skeniraš QR kod na pumpi, natičiš, platiš klikom na telefon i paljba...

MilosM

Čukaranje je prestalo i sada se obistinila moja sumnja. U Prijepolju sam na NIS pumpi sipao pun rezervoar običnog dizela. Čukaranje je prestalo kada sam na nešto malo iznad pola napunio ovde kod mene na NIS sa G Drive.... Da li je to uzrok, ne znam, uglavnom problema nema više.

Jakota

Nece problem sa diznama ako ih ima, tako lako da nestane.
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

MilosM

Dizne su nove, presle par hiljada. Kacio na dijagnostiku, korekcije idu od 0.9 na prvoj do 1.02 na poslednjoj sto je ok. Dakle neki drugi problem je postojao koji je nestao sada.  :nezna:

cvijabb

Pozdrav, imam megane mk3 1.5dci, 81kw, na dijagnostici pokazuje 1, 2 i 3 dizna da su problem. U radu nema problema, samo je izbacio grešku "Check antipolllution..."

E sad, jedni majstori (i mehaničari i neki bosisti) kažu da se Siemens-Continetal ne reparira, dok drugi kažu da se reparira pa me zanima šta raditi.

Za reparaciju mi preporučuju dizel servis Ristović u Umci, zadnje je bilo da je 150eur po dizni.

Jedan ovlašćeni mi pominje da se ove dizne ne repariraju, da ih oni vade, čiste, reprogramiraju i ponovo kodiraju i to u većini slučajeva rešava problem. Ako to ne reši problem, kod njih je nova dizna oko 200eur.

milos78

Da li su dizne nove nove ili stare sa zamenjenim uloškom ili prekodirane, to je stvar koju ti treba na kraju da odlučiš. Pitanje je zašto su 3 dizne otkazale. Mislim da nije veliko cimanje a ni trošak da podigneš zadnje sedište, otvoriš čep rezervoara (na kom je plovak) i baterijskom lampom proveriš da li ima metalnih opiljaka na dnu. Oni znaju čudo da naprave. Auto ide dobro, vuče ali izbacuje razne greške (antipolution, rail pressure....)
Tek onda ćeš znati šta i kako sa diznama.  Sa Ristovićem imam dobro iskustvo.  Cena jeste ta, oko 150e po dizni a šta joj rade, pojma nemam ali je srede za sve pare!

lord_celtic

Meni na 1.6 dci riknule za sada sve cetiri dizne. Scenic3 2015 godiste. Odneta PVP na pregled posto mi je majstor rekao da nece raditi nista vise ako je ne pregledam. Sve u svemu cirka za sada samo dizne 150e po komadu. PVP cekam..
Meni se prljao dpf, trzao ponekad auto i ponekad je teze palio.
Sve u svemu katastrofa.
Sam motor nema ni 160k. U svajcarskoj menjan motor u granciji i stavljen novi. Na satu 280k

reemark78

Možda je samo motor zamenjen, blok, ali ne i glava.

maksim89

Poštovanje svima
LAGUNA 2, 1.9dci 79kw, 2002
Radio sam skoro mali servis i majstor mi je predlozio da ugasimo EGR sto smo i uradili, zamenili smo takodje i pumpu goriva
Elektricar je proverio instalacije i uradio update software sta god mu to znacilo
Auto se ponasa normalno medjutim pri jakom dodavanju gasa auto se ugasi, stanem, sacekam 10 sekudni u upalim ga opet.
Ne prijavljuje NE  JEDNU GRESKU. Kada se auto normalno vozi (bez potapanje gasa) ne gasi se u toku voznju.

Molim ljude za pomoc koji su malo vise iskusniji.

Ja sam razmisljao da idem ovim postupkom:
1. Proveriti regulator pritiska
2. Proveriti/reparirati dizne
3. Pumpa visokog pritiska

Molim za preporuku gde mogu to da uradim u Beogradu, HVALA