Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
I

Problem sa diznama i pumpom visokog pritiska

Započeo ivica.djurdjevic, 24.06.2008. - 13:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

cekaj, gasio si EGR na autu koji je savrseno dobro radio ?

taj EGR ima svoju ulogu u radu motora, nije to tu samo zbog ekologije

alexsasa

Ja bih vratio auto u servis i trazio da vrate sve u prethodno stanje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

maksim89

Taj problem sam imao pre gasenja EGR-a. S tim sto mi tada upali check engine lampicu i lampicu stop. I isto tako se gasio na vecem dodavanju gasa.
EGR je svakako bio los, u dogovoru sa njim on je predlozio da se ugasi, a cena novog je svakako bila slicna ceni gasenja.

S obzirom da smo ustanovili da to nije do EGR ventila treba sada uraditi sledece stvari koje sam naveo ili ?

Bistro

Traži da ti majstor vrati originalni software

maksim89

Zbog cega?

Da dodam da se "čvokotanje" motora čulo pre i posle update software, čvokotanje se samo manifestuje kada sam u voznji na leru nema taj problem i verovatno su dizne u pitanju, mislim da dizne nikad nisu radjene, na ovom vozilo ima 315.000km
Sto se tice samog servisa jako je pouzdan i poznajem majstora/vlasnika licno.

EDIT: doubleposting i citat prethodnog posta na koji se direktno odgovara.

Bistro

Citat: maksim89 poslato 18.10.2023. - 13:27
Zbog cega?

Zbog toga što ti se auto ugasi pri jakom dodavanju gasa, možda ima veze sa softverom

maksim89

Taj problem vec posotji duze vreme i pre gasenja EGR i sa starim siftwar om.

maksim89

Danas smo i ustanovili sta je problem, cim se otkaci turbo auto radi normalno, sa turbom ulazi u safe mode
Greske ne izbacuje jer turbo ne manifestuje problem preko elektronike.
Za par dana javljam kako se auto ponasa.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

reemark78

Kako bre da se otkači turbo???
Nekako isključite turbinu, kako?

I šta je zaključak, da turbina nije dobra?

maksim89

Nije se otkacio turbo nego kada je skinuo crevo sa turbine auto radi normalno i ne ulazi u safe mode.
Zaključak jexsa turbina pravi problem, danas se skida i nosi se na remont.

maksim89

Turbina odradjena
Ali i dalje isti problem, izbacuje ovu grešku
Molim za pomoć

mire

Pa i pomislio sam da kažem da vam zaključak baš i nije neki...

Tu piše da signal sa senzora bregaste nije dobar.

reemark78

Teško da ćeš ovde dobiti adekvatnu pomoć, ovako na daljinu sa delimičnim informacijama.

Turbo je zamenjen tako brzo?

Kako god, moj ti je savet da odeš u pravi Renoov servis, ovlašćeni ili Motrio, tamo će sigurno znati da ti reše problem na pravi način, a ne skidanjem i isključivanjem delova motora. Ja npr nikad ne bih pristao da mi uklone EGR i reprogramiraju ecu da ne bi prijavljivao grešku, ili bilo koji drugi deo.

Znam da ne očekuješ ovakav odgovor, ali ako majstor ne zna šta da radi, ne možemo ni samo iz tvog opisa problema..

DF195 mi liči da ima veze sa senzorom ugla radilice, ali ko zna.. Ako baš imaš negde drugi taj deo za probu, pokušaj sa time..

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

mire

Moj je savet da novi član prvo pročita pravila, predstavi se gde treba i sačeka da dobije pun pristup. Već je puno poruka ostavio, a to nije uradio.

Nadam se da će sledeći post @maksim89 biti predstavljanje u odgovarajućoj temi.

Goxxy

Poslao sam kolegi poruku, prebacio ga u NYAM te se nadam da će se predstaviti, ispuniti uslove pa da mu vratimo članstvo. Sorry za offtopic...

Edit: Kolega ispoštovao proceduru, vraćeno mu je članstvo.