Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
I

Problem sa diznama i pumpom visokog pritiska

Započeo ivica.djurdjevic, 24.06.2008. - 13:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

maksim89

Citat: reemark78 poslato 19.10.2023. - 17:02
Teško da ćeš ovde dobiti adekvatnu pomoć, ovako na daljinu sa delimičnim informacijama.

Turbo je zamenjen tako brzo?

Kako god, moj ti je savet da odeš u pravi Renoov servis, ovlašćeni ili Motrio, tamo će sigurno znati da ti reše problem na pravi način, a ne skidanjem i isključivanjem delova motora. Ja npr nikad ne bih pristao da mi uklone EGR i reprogramiraju ecu da ne bi prijavljivao grešku, ili bilo koji drugi deo.

Znam da ne očekuješ ovakav odgovor, ali ako majstor ne zna šta da radi, ne možemo ni samo iz tvog opisa problema..

DF195 mi liči da ima veze sa senzorom ugla radilice, ali ko zna.. Ako baš imaš negde drugi taj deo za probu, pokušaj sa time..

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka
Turbina je svakako bila losa, pitanje je bilo kada ce da otkaze.evo slike pre i posle
Za 1 dan su uradili remont turbine.

Opet napominjem , ovaj problem sa imao i kada sam imao i pre gasenja EGR ventila.

Zamenicemo senzor radilice pa cemo da probamo.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

mire

Camshaft nije radilica nego bregasta osovina.  Crankshaft je radilica.

maksim89

Laguna sada ide kao metak, izvadjrn je i katalizator jer je turbina remontovana
Zamenjen je i regulator pritiska

Ostalo mi je samo da resim dizne jer je to svakako preporuka majsotra.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

lord_celtic

Citat: lord_celtic poslato 02.10.2023. - 18:44
Meni na 1.6 dci riknule za sada sve cetiri dizne. Scenic3 2015 godiste. Odneta PVP na pregled posto mi je majstor rekao da nece raditi nista vise ako je ne pregledam. Sve u svemu cirka za sada samo dizne 150e po komadu. PVP cekam..
Meni se prljao dpf, trzao ponekad auto i ponekad je teze palio.
Sve u svemu katastrofa.
Sam motor nema ni 160k. U svajcarskoj menjan motor u granciji i stavljen novi. Na satu 280k

Konacno Scenic kod mene posle vise nedelja agonije..Delovi poruceni je majstor nije imao na stanju.. cekao vise nedelja. bili zadrzani na aerodromu, pa carina.. A vrh svega stigli delovi i majstor dobio Koronu. dve nedelje u krevetu.
sve u svemu, odradjene sve cetiri dizne. PVP bila OK ali je uradjena reparacija na moj zahtev. Ultrazvucno ociscena creva.. Zamenjana dva grejaca goriva.
Cena prava sitnica.. 107k

reemark78

Citat: maksim89 poslato 21.10.2023. - 21:27

Laguna sada ide kao metak, izvadjrn je i katalizator jer je turbina remontovana

Izvađen katalizator JER je turbina remontovana?! Ne mogu da nađem nikakav smisao za takav potez?  :nezna:

horvat

ako si vadio katalizator, ne bi bilo lose da ti neko koriguje mapu, da ti turbina ne prevrti zbog manjka povratnog pritiska?

pexxx

Da ne otvaram drugu temu nego da se "prikačim" na ovu jer je "problem" srodan. Uzeo sam ovog megana karavan 1.5 dci 63kw, 2010 godište. Uvezen i Slovenije i na satu ima 166kkm sigurno ne realnih.Uzeo sam ga od čoveka koji ga je kupio 06.2023 uradio veliki servis, mali servis i "očistio dizne". Pod navodnicima zbog toga što nisu ni pogledane pa su kasnijee vraćene pare. Čišćenje jer je preko 120 km/h palio engine failure hazard i polution failure....i loše palio.Nakon čišćenja nije ništa otklonjeno . Čovek hteo da ga zamota u 5000 dinara i baci. Ja ga uzeo i odradio dizne i pumpu zbog opiljaka. Kada sam ga preuzeo od majstora rekao mi je da vrv nije u redu ni senzor bregaste jer pali iz drugog puta. Tada smo neku crnu žicu koja je u snopu kabla koji ide na senzor bregaste (on ima svoje 3 žice)a bila je odkinuta naslonili na masu i palio je iz prvog puta bez problema par dana.Otišao sam na put sa njim i dan pre povratka je opet počeo da pali iz 2..3 puta a na uzbrdicama je kad poveća potrošnju preko 10 litara palio engine failure hazard. Pri brzinama 130...140 u petoj ide normalno i ništa ne pali. Zamenio sam mu senzor bregaste i senzor radilice a i dalje pali sve gore.Kad ga stavim na dijagnostiku ( moju  Delphi 2021) prijavljuje mi neusklađenost senzora bregaste iako je zamenjen ....prilog slika.....kapiram da vrv ima problem sa pritiskom goriva pri povećanoj potrošnji ali ne znam da li to ima veze sa paljenjem....EGR je očišćen...MAF očišćen....grejači novi sva 4....Ne znam da li sam nešto propustio ali svaki savet je dobrodošao

wcyber

propustio si povremenu neuskladjenost senzora na pedali gasa .. sto bi rekli, bas ga zeza elektronika .. mozda da skines konektore sa ECU-a i naprskas kontakt sprejem i vratis ..

ja sam zadivljen kako na mom 2004. scenicu nemam takvih problema  :pije:  :kafa:

boblegend

geler

pexxx

VF1KZ0B0543149282 ......evo ga nije problem...a zbog čega ?

geler

Ima jedan sajt, avtolog.si

Na njemu po broju šasije možete provetiti istoriju automobila iz Slovenije

pexxx

Da rezimiramo, sve greške i sve komplikacije od toga što su propišale ponovo dve dizne. Urađene ponovo u garanciji i pali kao mina i ne prijavljuje greške...nadam se da će tako i da ostane. Ja sam išao logikom dizne urađene nisu one i sve ostalo sumnjivo. Doveo čoveka iz ovlaštenog sa dijagnostikom...pritisak u magistrali 90..100 bara...sve mi bilo jasno.Skinemo prelive..dve pišaju...eto !

mike_task

Zdravo svima. Imam jedan problem pa verujem da je rešenje u ovoj temi.
Megan 1.5dci 2010 63kw

Dešava se da teže pali, nakon većeg gasa i naglog puštanja gasa se gasi. Kad upali i radi na ler ok zvuk ima, bar kako se čini. Snagu ima. E sad, proverene su sve dizne, proveren alternator, akumulator nov, zamenjena drukalica pre filtera, creva oko drukalice, zamenjen filter goriva, pk kaiš sa španerom... Ali auto idalje isto ponašanje. Navodi sve na neki senzor pritiska goriva ili senzor bregaste da nije ili ne znam više.. Od ponedeljka da idem negde nekom majstoru ali bih voleo da znam šta i kako može biti, nisam miran. Hvala

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

pexxx

Kao što si verovatno iznad i pročitao ja sam imao dosta problema i sve ih izgleda za sad rešio. Ne znam šta ti znači proverene dizne ali teže pali isključivo zbog slabog pritiska u magistrali goriva jer ne može da postigne pritisak a to pogledaš ako skineš prelivna creva sa dizni.....ako mnogo puštaju goriva onda je do njih. Zatim ako je sanzor bregaste otišao ili odlazi zna da upali iz nekoliko puta isto tako i snezor radilice...oba se lako menjaju i nisu skupi.....da li si pogledao kad je menjan filter goriva da li slučajno nema opiljaka...jasno se vide....u tom slučaju je pumpa i baca opiljke u dizne pa sve mora da se čisti i sređuje a posebno dizne jer odu prelivni ventili.....ja nisam imao pojavu da mi se gasi kada pustim pedalu nakon večeg gasa pa ti oko toga ne mogu pomoči....nisi napisao ni da li se pali neka sijalica upozorenja...