Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Dimenzije guma (pneumatika) i felni

Započeo SlObOdNi, 12.01.2011. - 11:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Jakota

Pozdrav drustvo, potrebne su mi neke informacije.

Cale oce da zameni gume na Citroen Saxo
Dimenzija guma su: 155/70/r13

E sad, posto se dosta malo vozi i uglavnom po gradu, mislim da mu neke kvalitetne gume kao sto su (Pireli, Mischelin, Goodyear i ostali skuplji proizvodjaci) nisi potrebni.

Uglavno do nekih 5000 din gledam.
Za sad sam najvise bacio pogled na Rikine (na jednom sajtu su 4200 din) za sve sezone.

Da li je po vama to ok guma za tu klasu automobila?

Nalazio sam na neke Saulin i Linglong ali nisam nesto istrazivao o njima.

Ako sam slucajno promasio temu nek administrator prebaci
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

reemark78

Tigar, Riken, da, sasvim ok, kupujmo domaće...

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

horvat

Mami sam stavio na Pandu 1.1 Riken all season, okej su za male kilometraze i lake aute, kao sto su Panda i Saxo. Ne znam kakve su ostale gume u ponudi, ali eto za ovo mogu da kazem.

Jakota

Pa zato sam hteo da njih stavim bas iz razloga sto se malo vozi i nema nekih putovanja sa njim.
Kad padne sneg skoro se nece ni voziti

alexsasa

Citat: reemark78 poslato 04.12.2023. - 21:22
Tigar, Riken, da, sasvim ok, kupujmo domaće...

Slazem se, bolje domace nego kinesko.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jakota

vave

Koje dimenzije gume  od 16col stavljate na Clio 4

boblegend

Ja vozim i letnje i zimske 195 x 55 x16 i po meni sasvim je ok .

MK3

Na Clio 3 i Clio 4 idu identicne felne 6Jx15 ET40, pored ostalih naravno. Gume na Clio 3 su fabricke 1856015 a na Clio 4 1856515.

Sad je pitanje da li smijem ici sa ovim 65 gumama na Clio 3 jer su mi ispale povoljno neke ljetnje?

Razlika u visini 20mm

Poslato sa Samsung sokoćala

ivanov

Pozdrav svima,

Kupio sam felne od twinga 3, prednje 5jx15 i 5,5jx15 zadnje. Posle sam skapirao da su razlicite sirine jer je twingo 3 zadnja vuca, pa samim tim sire idu nazad sa 185 60 15 gumama, dok su napred 165 65.

Moj twingo je 2 phase 2, prednji pogon, sa fabrickim felnama 6jx15 i gumama 185 55 15.

E sad, moje pitanje je koje gume da stavim na ove razlicite felne, koja felna da ide napred, a koja nazad, s obzirom da je pogon napred.
Takodje koji tacno srafovi idu za te felne?

ivanov

Ako moze neko ko ima iskustva da mi da savet da li da stavljam 185 ili 175 na 5j felnu. Po kalkulatoru min je 165, max 185. Ali me zanima da li ce sve biti okej u voznji jer je ipak gornja granica.

boblegend

To je stvar vozačkog karaktera ,ali i džepa vozača.Šire gume podrazumevaju lepši izgled auta ,bolje prijanjanje ,ali i malo veću potrošnju i višu cenu u startu. Kako je sve to u fabričkim okvirima ,stvar je na tebi šta su ti prioriteti.  :nezna:

markofpi

Evo sta izbacuje za moj Megane:

Cudno mi je da mogu i '16. A ako je vec tako onda se opet vracam na razmisljanje o dva seta umesto AllSeason guma.

wcyber

ma dokle odose ti auti da se razmislja da li na megana moze da ide 16"  :pije:

reemark78

Čudno da mogu i 16"? Ne razumem baš ovo?

Pa to su standardne dimenzije za tu klasu vozila..