Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Dimenzije guma (pneumatika) i felni

Započeo SlObOdNi, 12.01.2011. - 11:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

MarCoM

Pre nekoliko dana sam,konačno,kupio čelične felne za drugu garnituru točkova.Skinuo sam ih sa Clia 2 ph 1 i,u odličnom su stanju,da ne kažem kao nove.Imao bih samo jedno pitanje,felne su R14 5J ET36,na njima su bile gume 165/70 R14,hoće li biti problema da stavim 175/65 R14?Možda je pitanje suvišno,obzirom da tabela sa početka teme kaže da može,ali rekoh,da utvrdim gradivo.Postoji i druga opcija,da skinem zimske sa kola i da njih stavim na felne 5J,a da na moje od 5,5J sa auta stavim letnje,naravno u istoj dimenziji.Možda nema nikakve veze,ali računam,pošto se leti vozi malo brže,možda letnje na malo širi jot....tako razmišljam.Pozz  :ziveli:
Да се зна ко тресе шљиве,а ко чека у потоку!

SlObOdNi

ima smisla :yes:

a mozes i da gledas kada ti naleti neka povoljna alu varijanta za leto, sigurno za 14'' neces puno doplatiti u odnosu na te celicne

amilos

Drugari zna li neko koje felne idu na daciu stepwey,tj. koliko rupa,ET...Traži drugar da kupi,a ne zna šta da traži...Hvala.... :kez:

SlObOdNi

mislim da su na stepwayu isle 15 i 16" :nezna:

amilos

Njegov je 1.6 i nosi 16" samo nezna koji promer i to..  Jel pasuje od nekog renaulta? Mislim da može od megana?

MarCoM

Citat: SlObOdNi poslato 01.03.2012. - 14:51
ima smisla :yes:

a mozes i da gledas kada ti naleti neka povoljna alu varijanta za leto, sigurno za 14'' neces puno doplatiti u odnosu na te celicne

Nosio sam se i tom mišlju,ali keš ne dozvoljava,a ove felnice koje su tip-top sam dobio više nego povoljno.Iole lepe alu felne su uglavnom 15,14 retko,baš.Ovako sam malo i uštedeo,mogu da odradim i ponešto drugo na kolima sa razlikom u ceni,a glava neće da me boli kad se vozim po legendarnim KG rupama (ko je bio zna).Obzirom na trenutno stanje,estetika će mi biti u drugom planu ove godine. :fucka: Juriću neke lepe ratkapne,biće mi zanimljivije. :ziveli:
Да се зна ко тресе шљиве,а ко чека у потоку!

SlObOdNi

moze od megana, scenica, cak i jacih clia 3 :yes:
samo neka pogleda ET i jota na tim felnama koje vec ima :nezna: pise negde sigurno

amilos

Citat: SlObOdNi poslato 01.03.2012. - 15:12
moze od megana, scenica, cak i jacih clia 3 :yes:
samo neka pogleda ET i jota na tim felnama koje vec ima :nezna: pise negde sigurno
Super! Hvala kolege.... :ziveli:

SlObOdNi

onda ne pasuju sa megana, scenica, clia...

SlObOdNi

Panta011

Ne smem da tvrdim, ali mislim da na Stepway-a idu sa 4 rupe. One alu sa Stepway-a koje su bas lepe sam video na jednom meganu 2 limuzina, taksira u NS. Nesto ne verujem da se taksista otvorio i menjao glavcine sa 4 na 5 rupa samo da bi stavio druge felne :ne:
Ako nađeš put koji nema ni jednu prepreku, onda je to put koji verovatno ne vodi nikuda.

rosoft

Da li iko zna koliki je ET na felni za Lagunu 3 ?

chika.doctor

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

luckyboy

:respect: Ljudi koe gume da "kachim" na 15" marakana felne na cliu ventileru?  :help: Naravno za leto... :)
lucky boy :D

chika.doctor

Fabričke dimenzije su 185/55/15, ali možeš da staviš 195/50/15, ili, bliže fabričkoj dimenziji, 205/50/15.. Doduše, 205ice su skuplje.. Ali, pod pretpostavkom da su marakane turbinke 7J, idealna dimenzija za njih je 205..

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.