Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault
»
Saveti pri kupovini
»
Tema:
Saveti pri kupovini: Clio 1
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
2
Idi dole
Autor
Tema: Saveti pri kupovini: Clio 1 (Pročitano 803 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Boki
Administrator
Trenutno vozim: Megan 3 1.5dCi edc
Pol:
Starost: 46
Odg: Saveti pri kupovini: Clio 1
«
Odgovor #15 poslato:
10.05.2011. - 21:37 »
Mislim da broja motora vise nema u saobracajnoj.
Imam ja neki motor polovan al je 1.2 i nece ti odgovarati
Sačuvana
Nisu sale za umove male
iggy1607
Kadjar
Trenutno vozim: renault 19 chamade turbo DX.. odbrojava poslednje dane / Laguna 1 ph 1 Baccara
Pol:
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
Starost: 51
«
Odgovor #16 poslato:
10.05.2011. - 22:05 »
RenoNovajlija: Ako mozes,obori jos malo cenu. Bitna ti je limarija koja je itekako skuplja od motora (varenje,farbanje,itd). Ako je limarijski ok,kupi ga,sipaj long life 20w60 ulje,smanjice potrosnju i vozi ga neko vreme. Kad skupis neku dindzu nabavi motor koji nije vise od 150 evreja (pale su cene starim motorima) ili uzmes stranca koji ces negde iskopati za 300-400 evreja i
nece te boleti glava. U svakom slucaju 1000 evrica i nije neka para za taj auto a dobijas i 4 nove gume (samo gume su 200 eu). Sedi,provozaj ga,vidi kako se ponasa ili jos bolje povedi nekog ko zna da oceni automobil. Ako je sve ostalo ok,motor manje vise ti je izdatak + oko 200E.
EDIT: Realniji savet ces pre dobiti od vlasnika starijih modela. Vlasnici novijih i skupljih auta (nemojte mi zameriti-nemam nista protiv vas) cesto previde kupovnu mogucnost mnogih vozaca-hocu reci,nema svako 2500-3000 pa i vise da iskesira za auto,pa je prinudjen na povoljnije varijante (to je razlog zbog kojeg i ja vozim R19-a svidja mi se megi ph2,ali...pare nisu problem,para nemaaaa
za megija).
«
Poslednja izmena: 10.05.2011. - 22:13 od strane iggy1607
»
Sačuvana
RenoNovajlija
Gost
«
Odgovor #17 poslato:
11.05.2011. - 07:47 »
sto se tice limarije ovaj clio je u super stanju,oko toga ne bi trebalo nista da se ulaze... koliko se ja razumem (a to je vrlo malo :-). ) reno automobili tih godista su pravljeni sa pocinkovanim limom i to bi navodno trebalo da traje 'vecno' pod uslovom da ne bude udaran,gresim? koliko sam do sada razumeo ovo sto ste mi rekli,ako motor bude u mnogo losem stanju i bude potrebna generalna u najgorem slucaju moze da me kosta 500 evrica, tj kupim stranca i zavrsio sam posao? :-)
Sačuvana
RenoNovajlija
Gost
«
Odgovor #18 poslato:
11.05.2011. - 09:22 »
Pa ako nije problem neka moderatori prebace kompletnu temu tamo gde bi trebala da bude? Da ne otvaram novu...? ja se jos jednom izvinjavam moderatorima zbog krsenja pravila ovog foruma-nije namerno :-) u slucaju da tema bude lock-ovana hvala svim forumasima na brzim odgovorima i savetima :-)
Sačuvana
SlObOdNi
VIP
Trenutno vozim: Clio II 1.5dCi , R19 1.8ie coupe cabrio 113 KS
Pol:
Clio
Starost: 42
«
Odgovor #19 poslato:
13.05.2011. - 20:25 »
Diskusija premestena ovde