Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Grejac za rashladnu tecnost

Započeo goran019, 16.01.2011. - 17:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

goran019

Čemu služi ovaj deo  :help: Laguna 1.9 DCi 2001 god.. Mislim da su grejači ( liči na njih ) ili sonda sa rashladnu tecnost  ima ih tri ali od jednog se iskidala žica i nalaze se na "crevu " u kojoj je rashladna tecnost . Da li treba hitna poravka i gde kupiti deo ( koliko EUR-a )?

edit: izmenjen naslov teme
skup sitnica cini celinu

SlObOdNi

Grejaci se nalaze na motoru, pored dizni :ne:
Ovo je verovatno sonda za temperaturu rashladne tecnosti :nezna:

Neko sa Lagunom ce ti bolje reci....

sagittarius82

ako je bela onda mislim da nije sonda hladne vode ako je zuta onda jeste sonda hladne vode :))

goran019

gdi su ti znalci za lagunu ????  :titanic:
skup sitnica cini celinu

sagittarius82

batice ne vozim dizela :)) ali kazem ti jel ti bela ili zuta sonda ? :)) ne znam kako je kod dizela tacnije vidim na slici ali nije kao kod mene :)) ali ne bi trebalo da je preko 5k :)) ja sam moju platio 3k mislim

meganed97

Daj jednu sliku sa udaljenije distance, da bi mogli lakse da se orijentisemo...
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

goran019

evo fotki valjda zadovoljavaju
skup sitnica cini celinu

meganed97

Verovatno je sonda za rashladnu tecnost posto ima tri prikljucka. Jedan ide za pokazivac na kontrolnoj tabli, a ostala dva za kompjuter.
Vožnja sa osmehom

goran019

rešen  :999: problem tema može da se zatvori, jedno je grejač za rashladnu tečnost koji greje tečnost do radne temperature motora, naročito treba zimi da auto što manje radi pod sauh i mislim da je žute boje, a druge dve su senzori moji šalju podatke kompu. Tako mi je barem objasnio majstor
skup sitnica cini celinu

Laguna2002

Kako si rešio kvar ? Da li si menjao nešto ( i koja je cena ), ili su ti zalemili žicu ?

meganed97

Citat: goran019 poslato 05.02.2011. - 21:35
jedno je grejač za rashladnu tečnost koji greje tečnost do radne temperature motora, naročito treba zimi da auto što manje radi pod sauh i mislim da je žute boje
Nisam znao da postoji i ova stvarčica na sondi. :ok: Nisu oni Francuzi pametni tako ko sto izgledaju :hahahi:
Vožnja sa osmehom

goran019

stavili su neku `` kapicu`` kao na svećicu kod benzinca i to je to, posao od 2 min. i košta jedno  :ziveli: jer nisu imali šta da naplate  :skace:
skup sitnica cini celinu