Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: rucica rucne kocnice - Megane

Započeo flega, 01.02.2011. - 10:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

flega

Kupio sam auto sa neispravnom ručicom ručne kočnice, odnosno fali mi dugme a i osovina na koju se veže poluga je slomljena :(
Tu plastičnu osovinu sam rješio tako da sam s donje strane uvio šaraf i sve dodatno učvrstio sa epoxyjem.
Ali i dalje nemam dugme a neznam kako da ga točno napravim kad ne znam kako izgleda ;)
Pa ako ima neka dobra duša da otvori svoju ručicu i napravi koju sliku dugmeta i ručice da vidim kako to sve treba izgledati ...

edit: izmenjen naslov teme

Megane_driver

Pre svega pozdrav svima.  :wavey:

Kao sto u naslovu pise, imam problem sa dugmencetom sto oslobadja spustanje rucne kocnice. Pod rukom imam osecaj kao da je neka opruga unutra pukla pa nece do kraja da se gurne dugme. Otpustanje rucne kocnice resavam tako sto stisnem dugme, pod nekim uglom, sa palcem leve ruke i onda ga lepo uhvati i oslobodi.
Ne mogu da zamislim kakav je sistem unutar rucice i da li mi je tacna pretpostavka da je pukla ta neka opruga, ili je nesto drugo u pitanju, pa ako neko mozda zna sta je u pitanju neka kaze.
Takodje me zanima, kako mogu da rasklopim rucicu. Pokusao sam da je otvorim guranjem srafcigera ali nisam uspeo tj. nisam hteo napamet da radim da ne bih napravio jos vecu stetu. Unapred zahvalan na pomoci.

P.S. Izvinjavam se moderatorima ako sam promasio podforum ili vec postoji slicna tema. Pomocu search-a nisam uspeo da nadjem nista slicno.

EDIT: Zaboravio sam da napisem, mada pise sa leve strane, radi se o Meganu II ph1 1.5 dci, 2004. godiste.

Kbas

Meni na Meganu I se zaglavi dugme i onda ko ti moram desnom da podignem rucicu a levom rukom da otkocim.

Renault Mégane 1.9 dTi RXT

makineki

I ja imam isti problem sa mojim Meganom 1, kada dignem rucnu do kraja, jedva uspem da pritisnem dugme da je spustim, moram u neki polozaj levo ili desno da pomerim rucicu (naravno koliko moze koji mm) i onda nekako uspem da je spustim, izgleda da je to boljka kod megana 1 :)

Megane_driver

Znaci Megane 2 je nasledio tu bolest od prve generacije.  :)

Inace, kad se vec "ozivela" tema, da kazem da mi je majstor rekao da mora da se menja cela rucica, da tu nema nikakve popravke. Ja nisam nista dirao, tako da nemam blize informacije. Jedino sto mi je prolazilo kroz glavu je to da bi mozda mogao da ubijem dve muve jednim udarcem, tako sto bi na otpadu konacno ubacio fabricki naslon za ruku(tj. ceo onaj centralni deo),  ne znam samo da li uz naslon ide i rucica za rucnu?

Boker

Imam isti problem na svom vozilu(Megane II, ph1). Rucna kada se podigne ne ostaje u tom polozaju, jednostavno zupci ne hvataju, sto dovodim u vezu sa dugmetom na rucnoj koje gotovo da ne radi, ta opruga sto ga vraca ne funkcionise pa je dugme potpuno olabavljeno.
Ima li resenja za ovaj problem, na kraju krajeva ako mora da se menja rucica, da li neko zna koliko ta intervencija moze da kosta?

Goxxy

Da li uopšte hvata ručna? U smislu, da li su točkovi blokirani ili ne, ili je samo problem u ručici ručne kočnice i tome što ona - da prostiš - pada?

mixXx

Pozdrav, da li je neko upratio kako se rasklapa ova ručica sa dugmetom za oslobađanje ručne kočnice?

kod mene je nekad kačila a nekad ne, pa sam rasklopio i sad neče nikako, i ovo dugme je ispalo...sad imam samo opciju da driftam  :tup: :tup: :tup:

u pitanju je megane 2 (2007)

Eh... Posto se niko nije javio...
Ja sam "rastvorio" ovaj mehanizam, i vjerovatno cu morat kupiti drugi.... A eto ga

Ocito napravljeno da ae ne moze mjenjat...
Sve zasnovano na ovoj metalnoj zici, metalnoj polugici i maloj opruzi... A to sve postavljeno na plastiku koja je popucala... I ne radi
"Nothing is more powerful than an idea whose time has come." V.H.

smuchac

Ili teška improvizacija ili nova poluga. Radije ovo drugo,vjv nije skupa,pogotovo na otpadu.

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk

wcyber

A kažu da je elektronska parkirna problem :D

Jbg, sve dotraje ... Najbolje sa otpada onda.  Ili mlađi auto ;)

frenchkey

Jesi prvi vlasnik? To je neki sivonja vukao i čupao kao da mu život ovisi o tome. Može ručna i da se polako povlači

mixXx

Nesto sam nabudzio... Pa vidjet cemo hocel potrajat...

Nisam prvi vlasnik, drugi sam :D (zaista)

Sent from my MI 9 using Tapatalk

"Nothing is more powerful than an idea whose time has come." V.H.

ilkebgd

Pozdrav svima, imam problem sa ovom polugicom rucne kocnice na Meganu 2, kad se povuce rucna nece da uskoci u neki od ovih zuba tako da rucna nece da ostane podignuta nego se spusti. Da li to neko popravlja ili mora da se menja?