Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Clio 3 - problemi i odrzavanje

Započeo Stragi21, 04.02.2011. - 23:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

meganed97

Ventili bi, valjda, trebali da se steluju kad pocnu da se cuju (tak, tak, tak...) :nezna:
Cale sa R5  1.1 8v preso 300.000 km bez ijednog stelovanja :respect:
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

Exception®

Motor 1.2 16V nema hidropodizače i ventili se ŠTELUJU! Ne znam šta im to znači po potrbi, ali ako se dobro sećam, šteluju se na svakih 60.000 km :amen:

ΕΛΛΑΣ

Alhemičar

Eto ti sad!   :blink:  Ja vec imam 71.000km a nisam to radio,a i rekli mi da ne treba.   :nezna:
Mozda moj ima "hidropodizace"!     :celb2:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Cherokee

^^

Pa ispadas veci Exception od Exceptiona  :laugh:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

Alhemičar

^^
Nee..ti bazni nivoi me nikada nisu zanimali. Moj nivo je Privilege ili Initiale!   :laugh:

meganed97

^^^^
Ako treba da se steluju, zar to ne bi trebalo da pise u servisnoj knjizici? Gde i, inace, pise kad se radi mali, veliki servis...
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

Stragi21

Sto se tice clia 3,kod mene radi svetlo na upaljacu  :kez: i pratio na leru su obrtaju negde izmedju 600 i 650obr a nikad mi se nije ugasio kao sto se vama desavalo,mada meni je 1.6 :nezna: ni meni niko nije spominjao stelovanje ventila,sad cu cesce da ga poteram trecom do 130km/h posto verovatno ima te hidropodizace(ko zna sta li je to,Ex mogao da napise i vatropodizaci ja bi poverovao  :lool: )

Alhemičar

Citat: meganed97 poslato 15.02.2011. - 11:56
^^^^
Ako treba da se steluju, zar to ne bi trebalo da pise u servisnoj knjizici? Gde i, inace, pise kad se radi mali, veliki servis...

Apsolutno se slazem. Svaka cast informacijama iznetim ovde, ali trebalo bi to zaista i proveriti.

@ Stragi21 : I meni auto normalno radi na 600 obrtaja/min. i nikada se nije ugasio,a ipak je 1.2 16v. Kod mene nema pusackog paketa tj. nemam ni upaljac a ni pepeljaru.

Exception®

Samo na 1.2 16V se šteluju ventili, na 1.4 i na 1.6 NE! I meni svetli upaljač mada mi je tu ubodena navigacija a upaljač je u središnjem naslonu za ruku i ne koristi se :bigl:

Knjižicu sam pročitao jednom, kad sam kupio auto pa se više ne sećam šta piše a šta ne. Ja još nisam štelovao ventile ali mislim da ću na proleće (sad imam 45.000 km). Svi 1.2 16V motori rade kilavo na niskom broju obrtaja zbog ispunjenja Euro 4 i zato dolazi do onog povremenog "drmusanja" na semaforu :laugh: Ovo što po servisima pričaju za novi softver, lično baš i ne verujem. Auto je tako programiran i :amen: Čak ni preko CLIP-a ne mogu da mu se našteluju obrtaji u leru dok se na Laguni mogu podesiti preko istog :wink: Kod Clia III ph2 je ovaj problem još izraženiji i oni imaju problem "hladnog starta" kao naš kolega Vukadin. Isti problem se javlja i na 1.2 Tce motorima (paljenje pri hladnom startu) a sve zarad ekologije :bullshit: Što se ventila tiče, proveravajte kol'ko hoćeta ali sa šteluju na 1.2 16V :yes:

Ufff, al' sam konfuzno napisao post, sve ne povezano :celb1:

ΕΛΛΑΣ

Stragi21

Sto konfuzno? :celb1:
mislim da sam ukapirao da se steluju ventili na 1.2 a samo ne znam jel si siguran 100% :lool:

Kupis nov auto i nastelovan tako da ti jedva pali ili ne upali :rotfl:  iskreno glupost koju samo renault dopusta

Exception®

Eto, vi'š da je konfuzno :celb1:... Štelovanje ventila je jedno a problem sa hladnim startom i niski obrtaji u leru su tu zbog "ekologije" :fiju:

ΕΛΛΑΣ

Piros

Mojoj  sestri su savetovali u HR da sipa bezolovni od 98 oktana zbog nemirnog rada na leru.  :nezna: ako to pomogne javicu vam.

rajan

Citat: Alhemičar poslato 15.02.2011. - 19:40
Apsolutno se slazem. Svaka cast informacijama iznetim ovde, ali trebalo bi to zaista i proveriti.

@ Stragi21 : I meni auto normalno radi na 600 obrtaja/min. i nikada se nije ugasio,a ipak je 1.2 16v. Kod mene nema pusackog paketa tj. nemam ni upaljac a ni pepeljaru.

Isto i kod mene. I još nešto: stariji majstor u Renault Savi mi reče da auto koji dobro ide ne treba baš suviše čačkati!  :rotfl:
Spačekista medju sve samim rendžerima

Alhemičar

^^
Isto kazu i za doktora.."ako odes uvek ce ti nesto naci"!   :laugh:

Stragi21

Ostavio kola kod majstora da menja vodenu pumpu i kais a u medjuvremenu se pojavio nov problem,na autoputu pri ubrzanju se kao oseti neki luft kao da pliva auto.  :nezna:  tom prethodilo neko krckanje koje se naravno izgubilo. Sta li sad tu moze faliti? Da nije nosac? Majstor ce uglavnom sve proveriti