Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Clio 3 - problemi i odrzavanje

Započeo Stragi21, 04.02.2011. - 23:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

methane

Nije problem u pitanju, nego mi treba informacija. Da li neko zna kolika je zapremina posude za tečnost za pranje stakala?
KUD Idijoti - tud' i ja

IsNoGood

Manja od ili max 3l  :banghead:  Dosipam na nedeljnom nivou  :tup:
Pretpostavka je majka svih zajeba!

methane

Citat: IsNoGood poslato 22.02.2011. - 21:17
Manja od ili max 3l  :banghead:  Dosipam na nedeljnom nivou  :tup:

Tnx za info.  Kupio sam litar koncentrata pa bih ga odmah sipao sa litrom destilovane a ne bih da imam viška. Inače ne mogu da verujem da nigde u uputstvu za Clio ne stoji ovaj podatak. Pa uputstvo za Yuga iz 1980 imalo je podatak.  :banghead:
KUD Idijoti - tud' i ja

SlObOdNi

Pa gde sipas destilovanu vodu zimi :tup:
Ja zimi cist koncentrt a leti pola pola sa destilovanom vodom. (cim temperature odu u plus)

IsNoGood

Moj koncentrat je za -60, zato ga razblazujem da bude -20.

Slobodni, nadam se da ne koristis zimsku tecnost leti  :help:

SlObOdNi

Citat: IsNoGood poslato 23.02.2011. - 19:48
Moj koncentrat je za -60, zato ga razblazujem da bude -20.

Slobodni, nadam se da ne koristis zimsku tecnost leti  :help:

ne, a zasto bi to bio problem? :nezna:

methane

Citat: SlObOdNi poslato 23.02.2011. - 17:42
Pa gde sipas destilovanu vodu zimi :tup:
Ja zimi cist koncentrt a leti pola pola sa destilovanom vodom. (cim temperature odu u plus)

Verovatno zavisi od sredstva. Uzeo sam Nigrin. Razredim koncentrat 1:1. Po deklaraciji ne mrzne do -18°C tako da nema potrebe da ga sipam čist.
KUD Idijoti - tud' i ja

IsNoGood

Citat: SlObOdNi poslato 23.02.2011. - 19:50
ne, a zasto bi to bio problem? :nezna:

Zimska tecnost na visokim temperaturama pocinje da nagriza gumu, plastiku... Zato i postoje zimske i letnje tecnosti u ponudi.

danijelzg

Citat: Piros poslato 16.02.2011. - 22:29
Mojoj  sestri su savetovali u HR da sipa bezolovni od 98 oktana zbog nemirnog rada na leru.  :nezna: ako to pomogne javicu vam.

Auto bi trebao dobro raditi i na 95 oktana, savjet je u stilu: reci cu ti da je drugi kriv, samo da te se rjesim.
Mozes li da kazes koji je to servis?

Clio III ima posudu za tecnosti pranja stakla dosta naprijed desno(kad se gleda iz kabine,na toj poziciji ima dosta auta) i mislim da se meni bas radi toga smrzavala prosle zime ta tecnost.
Jel se jos kome to desilo?

Exception®

Nikada mi nije zamrzla i ne bih voleo da zamrzne :help:

ΕΛΛΑΣ

Alhemičar

Citat: danijel poslato 25.02.2011. - 08:47
Clio III ima posudu za tecnosti pranja stakla dosta naprijed desno(kad se gleda iz kabine,na toj poziciji ima dosta auta) i mislim da se meni bas radi toga smrzavala prosle zime ta tecnost.

Nije druze.Verovatno ti tecnost nije nesto posebno bila izdrzljiva na niske temperature.
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

methane

Citat: danijel poslato 25.02.2011. - 08:47

Da posuda za tečnost je skoro u braniku desno, ali to nema veze sa smrzavanjem. U pitanju je loša tečnost. Koristi neku koja ima nižu tačku smrzavanja.
KUD Idijoti - tud' i ja

Brendza

Koliko košta zamena ablendera? Kod mene je situacija da nakon prvog paljenja moram 10-ak puta da njakam ručicu da bih uključio dugo svetlo, onda malo radi, pa opet neće. Ne bih menjao samo da je zbog ovoga, nego mi se takođe dešava da uaplim dugo svetlo i da posle neće da vrati u kratko.

Takođe, da li je neko menjao fitler goriva (valjda je u obliku sita u rezervoaru), na koliko se menja i koliko to košta?

SlObOdNi

Sito se menja na 120000km, znaci, posto je u Srbiji sve na pola, menja se na 60000km. Koliko kosta - :nezna:.
A ablender potrazi na otpadu negde, ne bi trebalo da je vise od 15eura.

rajan

Citat: IsNoGood poslato 24.02.2011. - 03:38
Zimska tecnost na visokim temperaturama pocinje da nagriza gumu, plastiku... Zato i postoje zimske i letnje tecnosti u ponudi.

Ovo čujem prvi put u životu. Šta to znači, da se tečnost menja 2 puta godišnje?! :fiju:
Spačekista medju sve samim rendžerima