Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Šasija
»
Tema:
Problem: Pritisak u gumama, Senzori pritiska, signal STOP kod malog pritiska
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
...
87
Idi dole
Autor
Tema: Problem: Pritisak u gumama, Senzori pritiska, signal STOP kod malog pritiska (Pročitano 336897 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
fLiP
Administrator
Trenutno vozim: Renault Scenic III ph1 1.9dCi, Renault Grand Scenic III ph2 1.6 dCi, Renault Grand Scenic III ph2 1.6dCi, Renault Espace 5 2.0 dci
Pol:
Starost: 38
Problem: Pritisak u gumama, Senzori pritiska, signal STOP kod malog pritiska
«
poslato:
14.07.2008. - 20:29 »
hmmm posto rece Click da pitam i da se ne ustrucavam...
Zanimame u upustvu sam nasao da na gumi treba da ima nesto na ventilu da bi sam bodr merio pritisak guma, i kada bi se promenila ta guma/felna sa rezervnom onda bi jedan tocak nestao sa borda. Ili kada bi se smanjio pritisak u gumi onda bi se pojavio signal bordu(kod mene postoje sve cetiri gume na bordu).
Kako ja to da znam da li imam tu opciju. Postu imam kabal koji ide do diskova(valjda sluzi za proveru debljine diskova, ili sluzi za neki drugi siste za kocenje ili regulaciju...ABS, ESP ili tako vec nesto) a mozda plus sluzi i za proveru pritiska???
Sačuvana
Cici
Megane
Trenutno vozim: Clio III dCi (85) Expression
Pol:
Starost: 42
Odg: Problem: Pritisak u gumama, Senzori pritiska, signal STOP kod malog pritiska
«
Odgovor #1 poslato:
14.07.2008. - 20:44 »
Pa kako ne znaš šta si kupio?
Šalim se, to je dodatna oprema, čini mi se. Ja sam to uzela (ne zato što sam htela
) i na displeju izgleda tako što kad ti opadne pritisak u nekom točku, on se oboji, a ako je došlo do nekog kvara ili ako skineš točak, onda uopšte nije nacrtan točak na displeju. Morao bi primetiti onu signalizaciju da ti je pao pritisak, jer se to često dešava kad su promene temperature, tako da mislim da ti to nemaš.
Inače, mislim da ne ide nikakav kabel do toga, već da to nekako zrači i odaje signal na drugi način.
Sačuvana
.
Click
Koleos
Pol:
Odg: Problem: Pritisak u gumama, Senzori pritiska, signal STOP kod malog pritiska
«
Odgovor #2 poslato:
14.07.2008. - 20:45 »
Kabl ne sluzi za proveru pritiska, vec signalizira istrosenost plocica.
Senzori su bez kablova i idu na mesto ventila, traju oko 100.000-150.000 km. Da imas taj sistem, prijavljivao bi ti gresku bez senzora
@Cici
Na Laguni i Megane-u (nisam siguran za potonjeg) meri i pokazuje tacnu vrednost.
EDIT: provereno za Megane-a. Pokazuje onako kako je i na Clio III, tj, kako je Cici rekla.
«
Poslednja izmena: 14.07.2008. - 20:53 od strane Click
»
Sačuvana
fLiP
Administrator
Trenutno vozim: Renault Scenic III ph1 1.9dCi, Renault Grand Scenic III ph2 1.6 dCi, Renault Grand Scenic III ph2 1.6dCi, Renault Espace 5 2.0 dci
Pol:
«
Odgovor #3 poslato:
15.07.2008. - 20:49 »
Eto to me je mucilo... Jer mi nije u glavu nikako islo kako ide kabal do ventila. He he he Jedino da kao na Hameru ubaci se kopresor i da ima direktno pumpanje. Smiley To je extra stvar. Nem sta da brines vise o gumama. A to vec znam kako radi. A ovo sa senzorom na ventilu mi je bas bilo .
Zahvaljujem na odgovoru! Nikada nisam video do sada da to neko ima, a niti cuo. Cici hehe
EDIT:
Malo sa trazio po netu i informisao se. Pa rekoh da napisem i ovde.
Sastoji se od uredjaja na kome se prikazuju stanje pritiska i temperature u gumama(prijemnik) i kapica na ventilu, moze biti i sam ventil a moze biti i u gumi (odasiljac). Najvise me je zanimalo kako se napaja taj odasiljac/kapica za ventil i ispostavilo se da je pomocu baterije. Sto mu ogranicava vek trajanja. Uredjaji su skupi oko 200e prijemnik + plus svaki odasiljac barem od 60e pa na gore .
«
Poslednja izmena: 15.07.2008. - 20:59 od strane fLiP
»
Sačuvana
Dogac
SportLook
VIP
Trenutno vozim: Megane III berlina 1.6 16v
Pol:
Starost: 45
«
Odgovor #4 poslato:
15.07.2008. - 20:52 »
I neko ti skine kapicu i ode 60e?
Sačuvana
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)
Cici
Megane
Trenutno vozim: Clio III dCi (85) Expression
Pol:
Starost: 42
«
Odgovor #5 poslato:
16.07.2008. - 16:52 »
Kod mene nema veze sa kapicom (a ne verujem ni da negde drugde ima
), već je to spravica koja se nalazi u gumi, a pretpostavljam da je spojena sa ventilom sa unutrašnje strane. Videla sam to čudo, jer su mi jedan menjali ubrzo posle kupovine, ali od tad radi besprekorno već 2 godine (a rekli su da verovatno neće i da će me to stalno zezati
).
Sačuvana
.
Click
Koleos
Pol:
«
Odgovor #6 poslato:
16.07.2008. - 18:16 »
Bas tako, nalazi se u felni (felgi) na delu uz obod iste i nijedan deo se ne moze skinuti spolja.
Sačuvana
Dogac
SportLook
VIP
Pol:
«
Odgovor #7 poslato:
16.07.2008. - 18:40 »
Pa to je druga stvar...ja reko nije valjda tako debilno da je kapica...
Sačuvana
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)
fLiP
Administrator
Pol:
«
Odgovor #8 poslato:
16.07.2008. - 19:10 »
ja sam video i u obliku kapice. Ne bih rekao da gresim. Al neka ostane na tome. Ipak sam pretrazivao preko neta, a nisam to video tako da ne mogu 100% da potvrdim.
Sačuvana
nenasan
Scenic
Trenutno vozim: renault laguna 1.9 dci 120ks,131ks,L 3 150 ks,kia pro ceed
Pol:
Starost: 52
«
Odgovor #9 poslato:
16.07.2008. - 21:24 »
Ja skidao moj senzor kada sam iskrivio felnu.
U točku je crna plastična kutica 3 sa 3 sa 2 recimo,a kapica nema veze jer po logici stvari ventil i onako ne dozvoljava da vazduh izađe napolje pa ne bi mogao ni da izmeri na kapicu.
Jedino ako postroji nešto što potisne iglicu pa onda meri,ali tako mala sprava bi bila preskupa i lako dostupna za lopove znači sagni se odvrni i odoše senzori.
Sačuvana
Click
Koleos
Pol:
«
Odgovor #10 poslato:
16.07.2008. - 23:06 »
Evo i slika..
Cetvrtasti deo ide u felnu, a ventil je standardan.. Svaki senzor ima prsten druge boje kako bi se znalo na koji tocak ide:
1. zeleni - napred levo
2. zuti - napred desno
3. crveni - pozadi levo
4. crni - pozadi desno
Nadam se da je sada malko jasnije
Sačuvana
Dogac
SportLook
VIP
Pol:
«
Odgovor #11 poslato:
17.07.2008. - 00:36 »
Meni jeste,mada ne znam sta se ja mesam kad moj clio to nema...ali moze da zatreba!Nekad
Sačuvana
fLiP
Administrator
Pol:
«
Odgovor #12 poslato:
17.07.2008. - 11:23 »
www.tirepressuremonitor.com/tire-pressure-monitoring-system2.htm
Evo adrese a to izgleda ovako:
«
Poslednja izmena: 17.07.2008. - 11:25 od strane fLiP
»
Sačuvana
nenasan
Scenic
Trenutno vozim: renault laguna 1.9 dci 120ks,131ks,L 3 150 ks,kia pro ceed
Pol:
Starost: 52
«
Odgovor #13 poslato:
17.07.2008. - 21:06 »
E, Flip, sorry,nisam znao da to komercijalno imaju računa da prave jer je minijatura,ali i dalje stojim iza stava da je to i te kako lako skinuti a verovatno mnogo košta da bi bilo tako lako dostupno lopovima.
Sačuvana
Click
Koleos
Pol:
«
Odgovor #14 poslato:
17.07.2008. - 23:21 »
@Flip
To ti je neka aftermarket budzevina
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4