Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Kocnice, diskovi, dobosi, plocice, pakne i ostali kocioni elementi - opsta tema

Započeo Miki, 27.12.2009. - 16:18

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zokce

Razvila se diskusija korisna za sve koji citaju. Sta je sa onim da 'not yet member' ne moze da objavljuje?

mire

Gavez93ns

Pozdrav svima,

Pre svega da uputim izvinjenje i predstavim se i ovde.

Zovem se Nemanja i dolazim iz Novog Sada. Vozim Renault Megan 3, 1.5dci, 2012 godište. Iskreno, nisam pročitao pravila foruma pre pravljenja profila, moja greška.

Što se tiče mog problema, danas ću da se čujem sa majstorom. Kada bude uklonjen problem pisaću ovde šta je bilo, ali moje mišljenje je da je oko glavnog kočionog cilindra ili nekih gumica jer su zadnje čeljusti u kompletu reparirane i problem nije rešen, a abs mi nikada nije izbacio grešku čak i kada su blokirali točkovi.

Još jednom se izvinjavam zbog moje neupućenosti vezano za pravila foruma.

Ap0calypto

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

IgorML

Jutros sam popio pedalu na tehnickom pregledu na jubilarnoj 10-oj registraciji Renole.
Kazu auto ne ispravan-veliko odstupanje sile kocenja na obe osovine. Na zadnjoj skoro 50% a na prednjoj 42%.
Sva 4 diska potpuno nova(nisam ni 20.000 km presao od kad su stavljeni),mesa na plocicama i vise nego dovoljno.
Auto koci sasvim normalno,nema treskanje ni pedale kocnice ni volana pri kocenju ( ni naglom ni slabijem)
Kod majstora moram pod hitno svakako,ali da li neko ima ideju sta moze da bude problem?

mire

Treba da se pregledaju i čeljusti, klizači. Možda je potrebna kompletna reparacija (zamena gumica i dihtunga). Ako se to pitanje odnosi na scenic 2 i to nikada do sada nije rađeno, sve su šanse da je to u pitanju.

Može da bude i do glavnog kočnog cilindra, ali ne verujem.

IgorML

Za ovih 10 godina koliko je kod mene nikada to nije radjeno a ni prethodni vlasnik kod god je auto bio 4 godine nije radio.
Da li neko zna koliko kosta ta popravka...nemam preddtavu o cenama takvih popravki?
Odnosi se na Senik 2.

mire

Pa ne bi to trebalo da bude mnogo skupo. Majstor koji je menjao diskove je trebalo da obrati pažnju i na to i da predloži servis.

Jakota

Bi trebalo, ali verovatno nije

Ovako ce 2 puta zaraditi

Zato servisi i imaju posla
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao