Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
S

Odrzavanje trapa i upravljackog mehanizma- Problemi i saveti

Započeo shone, 05.06.2008. - 11:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

alexsasa

Ako se podmazuje, verovatno ide silikonska mast.
Ja bih to preskocio za civilni auto.

Sent from my iPhone using Tapatalk

MK3

Silikon definitivno. Procitah negdje da, recimo, gumice balans stangle, silent bl. i te gumice dolje ne treba poazivati. Ja ipak po nekad spricnem malo silikona u spreju pa ne znam je li pametno to raditi.
A ovaj link gore mi je biraz poslao pa visto da vidim iskustva. Mozda se ipak bolje zadrzati na neki ovim obicnim gumenjacima ali neke kvalitetnije uzeti.

Pitanje, kako provjeravate prednje silent blokove a kako zadnje?  Skoro na reglazi mi majstor rece da bi negdje na jesen bilo dobro da promjenim prednje. Kad naglo zakocim, tj.  bocnem kocnicu i odmah pustim, cuje se ono "tup". Valjda je to znak da je smeksao silent blok.  Naprijed imaju 4 komada?

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

alexsasa

Proveravaju u servisu rukom i pajserom
Imas 4 silen bloka napred, ja sam ih komplet menjao pre nekoliko meseci

v.marjan81

Čuo se majstorom za trapove. Kažem mu da su mi mehaničari primetili da je zadnji desni silen blok loš. On se čudi, kako zadnji da strada, kao nikad ne mogu da stradaju. Upoređivao ga sa megane 2.

Poslato sa ABR-NX1 pomoću Tapatoka

alexsasa

Mozda od cukanja?

v.marjan81

Možda, ali primetio je mehaničar, nakon kupovine, kada  mu je zamenio ulje u menjaču. Rekao mi, da je primetio vizuelno da je guma na silenima počela da propada  i da će trebati reparacija i da nije hitno. Osetio sam kad je počela zima, da preko ležećeg  ima zvuk kao škripanje kreveta .

alexsasa

Toeto onda, menjaj. Koja je cena?

zokce

I kod mene lupka nešto već skoro 2 meseca, poslednjih 10 dana malo jače, ustanovio sam da je zadnji trap, kad zadnji desni točak malo jače udari preko rupe.
Biće da je ili silen blok za zamenu ili se odvojio od trapa, mada ga nisam skoro jače odvalio preko rupe.

v.marjan81

Update: serviser trapa je izvršio pregled i ustanovio da su sileni dobri, ali da je desna šolja amortizera otišla načisto. Baš ima lufta kad se ljulja. Stabilizatori su takođe za zamenu, kao prašinjare na amortizerima. Sad je pitanje, kakvi su amortizeri, dok ih ne skine ne može znati. Naručio šolje SNR, lemforder stabilizatore i prašinjare kyb. Ako budu amortizeri za zamenu ,rezervisao KYB.

zokce

Bio juče kod majstora, nešto gledao, sileni mrdaju ali ne previše, nisam pametan. Sinoć sam isključio klimatizaciju, da me uključenje-isključenje kompresora ne deranžira, prelazio preko rupa, ništa se ne dešava. Majstor bi da menja ceo zadnji trap, jer mi je prethodni nazovi majstor zavario levi silen za most, a ovaj kaže da zbog toga mora i most, pa pola auta izgleda da treba  :tup:
Nismo gledali ima li lufta oko kočionih pločica, još par dana ću da vozim ovako, bez klime, nešto mi je pre nekoliko dana baš jako lupilo kad sam naišao na malo veću rupu. Mada, i gepek je pun svega i svačega...

v.marjan81

Zamenio šolje i stabilizatore. Auto se više ne čuje da škripi.

markofpi

A skripao ti je prilikom prelaska preko neravnina i lezeceg policajca? Onako kao neko zvakanje grubo, vise nego skripanje?

zokce

Vozim već nekoliko dana sa isključenom klimom i radiom, ništa ne lupa. Zaključak, lupa kad se uključi kompresor klime. Ne znam da i ima veze što je majstor polugom natezao silene, pa se sami doveli u red, ako ima veze, onda posao tek čeka.