Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: Pritisak u gumama, Senzori pritiska, signal STOP kod malog pritiska

Započeo fLiP, 14.07.2008. - 20:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

starshey

Citat: starshey poslato 10.12.2010. - 20:16
danas mi je braca zaboravio upaljena svetla i  istrosio akumulator skroz, napunili smo ga i senzori opet rade!  :kez:
nadam se da ja problem resen. :celb2:

dva dana je drzalo, ne rade opet :banghead:
nista, otici cu kod nekog da mi to proveri malo bolje, pa javljam kako sam proso! :spit:

rmilenko

U subotu sam nabacio set zimskih guma na celicnim felnama koje su sa senzorima.
Tek danas je auto skontao da mu nema prethodnih senzora  :doh:  :help:

celicni

Moraju da se ukucaju brojevi senzora preko kompa, i sve onda radi. Brojevi senzora se nalaze sa unutrasnje strane felne, ispod gume. Ako ti se posle nekog vremena (meni se to dogadjalo posle 10 km) pogase tockovi, to je sigurno to. Na vozacevim vratima imas iscrtane tockove i BOJE, to bi takodje trebalo pratiti (svaki senzor ima obojen prsten sa spoljne strane - jasno se vidi).Da je baterija u pitanju ne bi se restartovanjem palili senzori. Ja sam imao isti problem i resio ga uspesno.
P.S. prvo proveri boje na senzorima, po upustvu stavi tockove na svoje mesto, mozda su samo lose rasporedjeni prilikom montiranja, jer vulkanizeri za ovo ne znaju...

rmilenko

Senzori koji su trenutno na tockovima su dosli zajedno sa tim tockovima, a tockovi tj. felne su skinute sa jednog Espacea.
E, sad, trebao bih da skinem tockove, pa gume sa tockova samo da bih procitao brojeve senzora?
Bogumi,  ima da ga teram ovako, bez informacija koje senzori daju, jer mi je velika gnjavaza to oko skidanja guma, a da ne pricam sto bi mi to izbilo bar jednu CRVENU iz novcanika :)

celicni

Jednu crvenu za montazu, i bar  jos dve za dijagnostiku, za unosenje brojeva...

shomanjonac

Kolege, ima li nego predstavu sta moze da bude uzrok nestajanja cetiri tocka sa cent. display-a i u istom momentu se ne registuje otvaranje vrata ili gepeka na istom ekranu.Na display-u stoji samo sasija. Do sada(3.5 godina) su mi senzori za pritisak radili besrekorno. Nista nije radjeno na gumama, nisu zamenjena mesta ventilima. U pitanju je laguna 2003. Jel moze da bude do nekog osiguraca ili do akumulatora? Kao da levi deo ekrana ne dobija signal.Svaka smernica je dobrodosla...

nebojsa9

Hmm... da se nije nešto poremetilo od hladnoće.. Pogledaj osigurače, pogledaj da li postoji poseban osigurač za displej mada ne verujem da je do takvog nekog kvara dispjel ne bi radio uopšte..

Edit: Pogledao sam malo po netu pa sam naišao na ovo:
http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=377&t=31408&start=2025

http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=129&t=22350 Ovom liku je problem pravio hladan lem

shomanjonac

Moze biti da je kontakt, posto su odjednom sa dispeja nestala sva cetiri tocka i od tada ne registuje da li su vrata otvorena ili ne...to jedino da pogledam kod nekog prec. elektr. U svakom slucaju hvala na odgovoru.pozz

Milenko_M

Nisam upoznat sa tvojim autom , ali ako ne radi levi deo ekrana mozda su lampice za pozadinsko osvetlenje samo crkle.
Ovi moderni displeji uglavnom rade uz pomoc pozadinskog svetla.Treba skinuti displej i proveriti dali ima  lampice i dali su ispravne.
Obicno su potamnele ako su crkle.Posto su jeftine ( oko 50 din komad)  treba ih obavezno promeniti .

Znaci ovo moze da bude a nemora da je tako.Kod mene  na Pezou 406 displej nije radio.Skinuo sam displej ( samo dva srafa odvrnuo) i
video da ima tri lampice i sve tri su bile crkle.

nebojsa9

Ili to ili hladan lem. Ja tipujem na hladan lem, u svakom slučaju skini displej ako umeš i pogledaj kako stoje stvari... Tek posle kod majstora  :ok:

shomanjonac

Sijalice mislim da nisu u pitanju posto svetli i levi deo displeja. Jedino da nisam kojim slucajem u snegu zakacio prijemnik za pritisak u gumama (nalazi se valjda na desnoj strani ispod kola) ali onda bi pretpostavljam radili senzori za vrata?

Stragi21

SlObOdNi

Koliko sam ja razumeo, kolegi je lepo osvetljen displej, samo sto kao da mu je "diseable-ovan" prikaz upozorenja pritiska u gumama i otvorenih vrata :nezna:
Za gume znam da moze da se iskljuci, ali za vrata mislim da ne moze... '

Ja bih prvo na osigurace posumnjao, pa ako nisu oni - vozio bih to u servis, posto je neka elektronika u pitanju

shomanjonac

Da zakljucim otvorenu temu. U pitanju je nesto najbanalnije. Cim je temperatura dosla na nulu sve se povratilo na staro, cetiri tocka i senzori za otvorena vrata i od tada rade.Kao da je usla voda gde ne treba i zaledila se.Nemam drugo objasnjenje jel je auto bio i na -20C i nista slicno se nije desavalo.

nebojsa9

Ali to nije rešenje tvog problema, kad dodđe minus po tvojoj logici opet će se pojaviti problem...  :nezna: Moraš pronaći uzrok  :zloca: