Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: Pritisak u gumama, Senzori pritiska, signal STOP kod malog pritiska

Započeo fLiP, 14.07.2008. - 20:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zvecka

Imao sam slican problem pre 2 nedelje,samo sto je kod mene bio problem sa vozacevim vratima.
Dok je bilo hladno oko -10,kada otvorim vrata na displeju nista tj kao da su zatvorena i sva ostala vrata zakljucana.Isto je problem nestao cim se temperatura popela oko 0 i ja sam mislio da je konektor u vozacevim vratima problem.
Primetio sam za to vreme da dok je upaljen ako otvorim vrata i ostavim ih tako posle 20-30s "shvati" da su vrata otvorena i prikaze na displeju.
Za svaki slucaj ispraznio sam pregradu u vratima (bilo 7-8 diskova i kojekakve sitnice) cisto da ne opterecuje vrata.

momiska

Meni treperi lapica od guma i svijetli serv a na oko izgleda da su sve gume normalne,kontam na najgore,mozda je senzor.Dali je neko mjenjao bateriju usenzoru .Vjerujem da to nije problem ali dali ce poslije komp da je prepozna. :write:

zvecka

Citat: momiska poslato 27.02.2011. - 23:11
Meni treperi lapica od guma i svijetli serv a na oko izgleda da su sve gume normalne,kontam na najgore,mozda je senzor.Dali je neko mjenjao bateriju usenzoru .Vjerujem da to nije problem ali dali ce poslije komp da je prepozna. :write:

Upaljena zuta lampica na instrument tabli + SERV + blinka lampica od guma(1 ili sve)=ispumpane ili prenaduvane gume.
Ako su ispumpane posle nekog vremena u voznji oko 5 min. ugasice ti se lampica,a ako su ti prenaduvane nece ti se gasiti!
Kada god ti pritisak u gumama padne za 0,3 ili vise prijavice ti senzor. :wavey:

momiska

goran019

Gde se nalaze ti senzori?  :tup: Danas namerno sam ispumpao gumu da vidim da li funkcioniše i na tabli se ništa ne dešava svi točkovi su ,, crne ,, boje. posle koliko vremena registruje . . . ? :banghead:
skup sitnica cini celinu

meganed97

_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

nebojsa9

Senzor ti se nalazi u gumi, kod ventila.... A jel ti inače stoji crvena lampica kad daš kontakt tamo kod displeja za radio gde je lampica za pojas, i otvorena vrata? Tu treba da ti bude i za točak i ona svetli samo kad guma ispumpana

goran019

Citat: nebojsa9 poslato 03.04.2011. - 17:45
Senzor ti se nalazi u gumi, kod ventila.... A jel ti inače stoji crvena lampica kad daš kontakt tamo kod displeja za radio gde je lampica za pojas, i otvorena vrata? Tu treba da ti bude i za točak i ona svetli samo kad guma ispumpana
na displeju pokazuje kada su otvorena vrata, hauba i vrata gepeka ali gume jok. Možda nema senzore :cekicem:, to može da se vidi jedino ako skinem gumu ?
skup sitnica cini celinu

nebojsa9

Nemaš senzore... Uvek kada daš kontak upali se ta lampica i ako je guma izduvana ta lampica se ne gasi, ako je sve ok ona se ugasi odmah i to je to  :)

dejangrk

Dobro vece
Zanima me cemu sluzi lampica na instrument tabli (laguna 2 1.9Dci 2003)   dali je SEVIS ili SERVO ?
Grkovic

Goxxy

Citat: dejangrk poslato 07.05.2011. - 22:31
Dobro vece
Zanima me cemu sluzi lampica na instrument tabli (laguna 2 1.9Dci 2003)   dali je SEVIS ili SERVO ?
Service. U prevodu - srednje ozbiljn kvar na automobilu.

dejangrk

upalio se i posle se sam ugasio i ne pali se vise , nemam pojma sta je.
gledao sam da nije ulje u servo posudi , malo ga fali tj ne znam dokle mora biti nivo ulja, dali moraju se videti vrhovi onog zleba unutar posude ...
Grkovic

SlObOdNi

Obicno se pali u kombinaciji saa jos nekom lampicom - obicno airbag. Pogledaj temu koja je posvecena tome - najcesce je problem u konektoru suvozacevvog sedista (poposte kontakti od pomeranja).

a moze da znaci i da je vreme za redovan servis (na nekim modelima)

dejangrk

vreme je za servis bas sad posto trepce onaj kljucic za servis .
Ukljucila se lampica jednom ,ugasio sam auto i upalio i ne pali se . Posle se jos sutra dan upalilo i vise se ne pali .
Grkovic

dzukisnake

Pozdrav svima, imam problem sa gumama odnosno senzorima, bile su pogresno rasporedjene pa sam ih vratio svaku na svoje mesto, crvena zelena zuta i crna boja. Na board kompu su mi i dalje treperile sve cetiri pa su se juce ugasile, sad mi blinka samo prednja leva. Ne znam kako to da resim....    :help:  Gume su Continental 225/45 R17 94V, na koliko se one pumpaju? U pitanju je Laguna II 2001 karavan. Hvala