Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: Pritisak u gumama, Senzori pritiska, signal STOP kod malog pritiska

Započeo fLiP, 14.07.2008. - 20:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Byk

svrati do servisa da ti pogledaju senzore preko CLIP-a. Pumpaj na 2.2 - 2.3

milos scenic

Jel ima neko neki link za vrednosti pritiska u gumama za Renault vozila??  Ja sam stavio prednje na 2.2 zadnje na 2.0, al mi ove prednje stalno izgledaju ispumpano, cak mi cesto ljudi prilaze, komsija ispustila ti je guma  :fiju:

lukaimasa

U uputstvu kaže 2,3 napred, 2,1 pozadi. Za motor 1.9 dci i dimenziju gume 205/60*16 za gradsku vožnju. Za auto-put se poveća pritisak za 0,2.
Realnost nije briga na koju se mi obaziremo.
Koža, klima, ABS, pa nemao ništa jes'!

starshey

meni rece jedan majstor: da se srediti, samo treba vremena i para....
sad mi je to iskljuceno, ne znam dali cu ih srediti, niko, nista ne zna, prave se englezi pa te onda oderu!
ne mogu da verujem da je to tolika zajebancija :spit:

ChaD

Na Laguni II mi stalno ne radi zadnji lijevi senzor,tj.na displeju jedino njega nema. Onda sam procitao da je svaki senzor razlicite boje i da treba da stoji na odgovarajuce mjesto i zamijenjo sam prdnji lijevi tocak sa zadnjim lijevim i boje su bile OK (kao sto je nacrtano na vratima). Medjutim i dalje nema toga zadnjeg lijevog. U cemu je problem?

zvecka

ChaD

Citat: zvecka poslato 27.08.2011. - 21:28
^^
Najverovatnije baterija u senzoru crkla!
moze li ona da se mijenja? ako ne,koliko kosta senzor?

nikolanixy

50e senzor e vala nedam meni je samo jedan puko na pola juče sam ga izvadio iz gume i ne treba mi bolje za te pare da prekontrolišem trap

mkrnjic

Treba da kupim alu felne koje na sebi imaju senzore pritiska i bile su na nekom Senicu valjda neko godište 2001-2003  :nezna:

1) predpostavljam da ti senzori meni ništa ne znače jer nemam tu opciju na Meganu ? sumljam da to moze negde samo da se uključi ?  :nezna:
2) da li recimo neki od tih senzora moze da se stavi na neko drugo Renault vozilo ? ... jer bi ih vrlo rado prodao po nekim jeftinim cenama samo da ne stoje džaba
3) kako uopšte da se proveri da li neki senzor radi ili zezza, osim da se montira i posle montaze vidi  :doh:?

Cherokee

2) Trebalo bi da moze, koliko se secam da se preko CLIP-a unose serijski brojevi senzora...
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

Shone013

Pozdrav svima, hteo bih da menjam felne, u pitanju je megan 2, 2006 god. pa me zanima da li je moguce senzore koje imam na fabrickim felnama prebaciti na neke koje nadjem ili je to ne izvodljivo?

Byk

meni su rekli da je to jebada jer ce se senzori verovatno ostetiti pri skidanju....

glgec

a kakva je situacija kada se gume mjenjaju, jel se tad senzori skidaju?

Balwan

Sastavni deo senzora je ventil, dakle ostaje na felni kad menjas gumu. Samo vulkanizer treba da bude pažljiviji da ne otkine ili ošteti senzor pri skidanju/montaži. Mislim da u kompu od Renoa postoji 8 mesta za kodove senzora, znači za 8 točkova. Tebi je popunjeno 4. Ako uzimaš felne, uzmi sa senzorima pa je potrebno u komp ubaciti kodove senzora kako bi ih komp učitavao.

Byk

menjanje guma nije problem, samo naglasi majstoru da obrati paznju. I da, postoji mesta za dva seta senzora, ..... ja ima 16" zimske I 17" letnje, sve sa senzorima.... I komp ih sve kapira.