Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: Pritisak u gumama, Senzori pritiska, signal STOP kod malog pritiska

Započeo fLiP, 14.07.2008. - 20:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

chika.doctor

Ako koristiš iste felne i za letnje i za zimske gume, onda ne bi trebalo da bude problema. U suprotnom, može ti izbacivati grešku na bordu kad staviš neke felne koje nemaju senzore.. :nezna:

Da mi je znati na koji fazon uopšte i rade ti senzori, čisto me interesuje.. :hm1:

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

mire

Citat: Goxxy poslato 09.10.2011. - 22:50
Imam DVD ali samo na italijanskom, što će reći - teško da mogu da prevedem na engleski. Prevod nije skup (veruj mi da se ne sećam, ali nije preko 1000 dinara sigurno), bilo koji ovlašćeni servis to može da uradi.

NIsam baš siguran da bilo koji ovlašćeni može to da uradi, tj. nisam baš siguran da svi oni imaju CD/DVD sa jezicima, a to je potrebno za promenu. Možeš i sam da ga skineš s neta i da rešiš problem. Mislim da ćeš ga naći na gpsunderground.

Što se senzora tiče, aktiviraju se CLIP-om, ako ih auto podržava. Ako su deaktivirani, onda je verovatno neki od njih bio neispravan pa se pripremi i za to.

@chika.doktor - Rade tako što mere pritisak i prenose tu informaciju do prijemnika koji se nalazi na donjoj strani auta, otprilike na sredini. Svaki senzor je mali predajnik, sa baterijom. Kada se baterija potroši, senzor prestane da radi, a nisu predviđeni za zamenu baterije, jer je sve zaliveno plastikom. Na youtube ipak ima par videa o zameni baterije. Izvodljivo je, ali nije jednostavno.

chika.doctor

Citat: mupe poslato 10.10.2011. - 07:35
@chika.doktor - Rade tako što mere pritisak i prenose tu informaciju do prijemnika koji se nalazi na donjoj strani auta, otprilike na sredini. Svaki senzor je mali predajnik, sa baterijom. Kada se baterija potroši, senzor prestane da radi, a nisu predviđeni za zamenu baterije, jer je sve zaliveno plastikom. Na youtube ipak ima par videa o zameni baterije. Izvodljivo je, ali nije jednostavno.

To mi kaži.. :too:
Hvala na informaciji.. :ziveli:

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

valdez

Slican problem,da ne otvaram novu temu.Montirao sam druge felne sa zimskim gumama,tri felne imaju ventile u bojama i tako sam ih montirao,četvrta ima klasičan ventil.od tada indikator ne pokazuje uopste gume,neradi..Da napomenem verovatno nema veze,do zamene felni servo volana nije radio na leru,vec samo kada se poveca broj obrtaja (nije radio par godina)sada odjednom radi.nevidim neku vezu ali desilo se.Da se vratim na indikator ili senzor pritiska .Dali ga treba resetovati nekako ili je nesto drugo   u pitanju.Auto je laguna II 1.6

djiuliju

Pa moras preko CLIPa da uparis ventile sa autom, ako ih prvi put stavljas na kola. Kompjuter prima 8 ventila, pa kad se jednom upare, onda mozes da menjas zimski i letnji set. Ali ako stavljas prvi put, moras na dijagnostiku

valdez

Bivši vlasnik,inače poznanik kaze da su zimske gume te iste sa istim rezervnim felnama korišcene prethodne dve zime i da je jedino pokazivao da nije uredu felna sa klasicnim ventilom

mire

Onda ima 2 opcije... Ili su se ispraznile baterije na sva tri ventila, što je moguće ako su jednako stari, ali ipak teško verovatno, ili kod prethodnog vlasnika nije baš sve tako radilo...

Goxxy

Jedno pitanje - pošto na oznakama na vratima stoji koji senzor na kojem točku je koje boje... koja boja je pitanju? Da li je to boja one "budže" unutar felne ili se to može na neki drugi način prepoznati?

Fora je u tome što su kod mene svi ti ventili iste boje, a imaju tu budžovaniju unutar felne... Pa sad ne znam ni da li imam senzore ili ne...

nikolanixy

Goxxy

Ne znam kojim jezikom ja pričam (pišem)... Pitam "šta je to obojeno bojima na senzorima pritiska" a ne "kupio bih senzore pritiska"  :rotfl:

nikolanixy

mire

Vidiš ovaj užasno prljav prsten koji se nalazi između matice i onog sjajnog mesinganog prstena? E, to je prsten u boji. Ovaj na slici je verovatno beo, ali je prljav kao da je auto vožen kroz ulje i azbestnu prašinu zadnjih godinu dana! :)

Goxxy

Citat: mupe poslato 12.10.2011. - 07:21

Vidiš ovaj užasno prljav prsten koji se nalazi između matice i onog sjajnog mesinganog prstena? E, to je prsten u boji. Ovaj na slici je verovatno beo, ali je prljav kao da je auto vožen kroz ulje i azbestnu prašinu zadnjih godinu dana! :)
E, to druže - konačno si mi rešio nedoumicu. Baciću pogled danas pa ću da vidim da li imam senzore ili jok. Ako imam, aktiviraću ih uskoro.

torrente

meni je danas pukao ventil ,a samim tim i senzor u prednjoj desnoj.E sad,da li ima opcija da se taj senzor kupi polovan ili nov i da li iko zna kolika mu je cea?!Hvala  :spit:

mkrnjic

viđao sam po oglasima 30e komad ... 4 kom za 100e ... bili su od lagune ...

evo ti par komada:

RENO

LAGUNA

RENO VOZILA