Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: Pritisak u gumama, Senzori pritiska, signal STOP kod malog pritiska

Započeo fLiP, 14.07.2008. - 20:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Exception®

Citat: Click poslato 24.07.2008. - 17:13
Ukoliko je guma zagrejana (Exception  :too:)

:o:

Tnx, doc ;). Mada mi otprilike drugar uvek toliko i duva... Mislim, u gume, pošto me poznaje :rofl:
ΕΛΛΑΣ

Alhemičar

Citat: Exception poslato 23.07.2008. - 22:30
Blago tebi kad dva puta mesečno točiš gorivo :bigl:

Ne..ne tocim dva puta mesecno vec otprilike 4 puta..pa zato ispadne da dva puta mesecno proveravam pritisak u gumama posto to radim kod svakog drugog krcanja..opet imas problema sa matematikom.   :vidiga1:     :laugh:

@ Click :  A ja sam bas mislio da kada je guma zagrejana tj. kada je leto i velika vrucina..da se "duva" manji pritisak od propisanog.   :nezna:

Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Exception®

JBG, posvađan sam sa matematikom a i nisam pažljivo pročitao post :o:

Čudi me da ovo za gume nisi znao, bez zezancije :??:
ΕΛΛΑΣ

celicni

Javio mi se problem. Upalila mi se sijalica na tabli koja oznacava problem vezan za pritisak u gumama. Da napomenem to mi se desilo posle pranja automobila. Kad restartujem (skinem kleme sa aku) narednih 12 km se ne pali sijalica, nakon predjenih 12 km upali se sijalica i ugase se sva cetiri tocka na centralnoj konzoli - na slicici automobila (valjda me razumete o cemu pricam). Da li neko ima ideju sta bi moglo biti? Hitno mi treba necije misljenje. Hvala!!!

celicni

Ma proslo je nekoliko dana... Ne znam da li da malo odvrnem ventil pa da probam kompresorom da izduvam  :nezna: Pre tog pranja su savrseno radili...

Click

celicni

Prvi put cujem da imaju baterije, mislim, nisam se do sada susretao sa tim. U senzorima? Da li to moze da se utvrdi dijagnostikom, posto sutra ujutro idem na komp? Sad sam cesljao malo forum, video sam u jednoj temi da su za svaki tocak posebno obojeni prstenovi. Da li se vidi ta boja spolja?

Click

Boja ti je sa unutrasnje strane felne i vidi se tek kada se skine guma, koliko ja znam.. Vek trajanja senzora je oko 80.000 km...

nenasan

Isključi ti to.Jeftinije je nego da menjaš senzore,ako bi morao to da uradiš.

celicni

Nije mi problem za senzore, mogu da ih dobijem povoljno, samo moram da cekam dok covek ode u Italiju... Ali da ne letim pred rudu: dijagnostika, vulkanizer, pa da se vidi  :wink:

Mr.Black

Cekaj koliko znam ti si menjao fabricke felne jel? Pa ako ih nisi jos prodao jel se mogu prebaciti ti senzeri iz tih u ove sto sad imas na autu???

Malivuk612

mislim da mogu da se prebace, ali kako ti i sta ocitava ako vec nisi prebacio?

meni je pobrljavio taj senzor pa je suptilno iskljucen...  :fucka:

celicni

Danas sam prebacio tri, ali cetvrti, crni, nisam mogao da odvrnem i ostavio sam novi. Medjutim, ponovo mi se aktivirao, samo za taj tocak, i onda sam saznao da mora, ako se menja, da se u komp ubaci novi broj senzora na tom tocku. Uradio, i sljaka :wink: Video sam dok sam ubacivao kod, da moze da se ubace dva seta guma, odnosno 8 brojeva sa senzora. Letnji i zimski set - tako pise. Cim sam upisao novi broj odmah mi se iskljucilo upozorenje na tabli. Videcu, ja mislim da ce raditi.
p.s. Mnoge stvari sam danas aktivirao na kompu, stvari poput "mrtvog zakljucavanja", automatskog zatvaranja prozora...
Ah, da. Mora obavezno da se vodi racuna o bojama senzora  :smile:, kao sto je cika Click vec kazao!

jejenche

E, ja nikako da nadjem nekog ko se malo bolje razume u racunar, pa da mi aktivira te stvari koje si ti..........