Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: Pritisak u gumama, Senzori pritiska, signal STOP kod malog pritiska

Započeo fLiP, 14.07.2008. - 20:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Sauriann

Click

Sauriann

Da fora je u kapicama, po boji kapice vulkanizer ili bilo ko drugi zna čime je punjena guma. Punjenje azotom 100 din po gumi.

Click

ili ispusti gumu, pa ubaci azot i onda si miran, znas da neko nije stavio zelenu kapicu sminke radi.. mada mislim da je skoro pa nebitno gumi cime je punjena, bar na putnickim automobilima...  :write:

Sauriann

mire

Šta da mešaš? Azot je 70% vazduha, nema šanse da bilo šta zabrljaš mešanjem. :)

Sauriann

rotkod

Možeš dopumpavati na pumpi, ali preporučljivo je azot za azot. Pred zimu je preporučljivo ispumpati gume sa azotom i ubaciti vazduh.
Azot "smisao"... :rotfl:
Azot-suboksid je hemijsko jedinjenje azota i kiseonika, nezapaljiv gas, pomalo slatkog ukusa i prijatnog mirisa. Poznat je kao ,,gas za smejanje", jer izaziva euforične efekte prilikom njegovog udisanja. Ono što ovaj gas čini posebnim, osim činjenice da se koristi kao analgetik (lek koji se koristi da otkloni bol) i anestetik (lek koji svojim delovanjem na nervni sastav izaziva anesteziju), je i njegova upotreba u raketnoj i motornoj industriji...

Ima ga i u Ice Age 3. :zubo:

Rins

Ima u najnovijem SAT-u test vezan za pumpanje guma azotom i vazduhom... summa summarum nebitno je cime pumpate gume a posto za pumpanje azotom traze 100 din po gumi onda pumpajte vazduhom...

gliga

Od kada sam promenio felne ispustaju mi gume na onoj gumici na ventilu sa senzorom. Da li neko zna da li te gumice mogu da se naruce ili da se negde kupe u BG-u? U ovlascenim servisima blize meni imaju samo komplet senzore, a ne kupuje mi se ceo senzor samo zbog gumice. A ne bih ni da stavljam obicne ventile. U pitanju su 17" felne za Lagunu II. Hvala unapred

fLiP

zelimir

Ja imam gotovo isti problem , neko je spominjao neku vulkanizersku radnju u Bgd ali ko za inat sad ne mogu da nadjem..... :banghead:
zelimir

gliga

Ako neko zna neku takvu radnju, ja bih molio za neki kontakt, tel. e-mail ...

pablo

Kako se resetuje senzor pritiska u gumama kod lagune II?

Upalila mi se lampica na tabli ali ne tamo gde je satic vec kod brzinomera. Ona narandzasta kao ispumpana guma sa uzvicnikom.

Da li to moze da se nekako resetuje bez servisa?
Da li se mogu iskljuciti senzori na primer ako stavim obicne ventile?

Pozz

mali_veseljak

Joj bila je neka fora otprilike da izduvas gumu pa je naduvas nesto preko "normalnog" pritiska i onda vratis na normalan.  :nezna:
A ne moras da vadis senzore ako ti smetaju, mozes da ih deaktiviraas u servisu.