Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: Pritisak u gumama, Senzori pritiska, signal STOP kod malog pritiska

Započeo fLiP, 14.07.2008. - 20:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Blazar

Kod mene je sve iskljuceno, jos od kad sam kupio auto, tako da ni ne znam kako to sve izgleda, ali sigurno je to jako korisna stvar, pogotovo sto ne moze ni da se nadje ispravan manometar na pumpama....

bane.lukic

Citat: mupe poslato 31.10.2010. - 11:48
Uglavnom, kad bi mi se pokvario neki od senzora, sigurno bih ga menjao/popravio, a nema šanse da bih isključio ceo sistem.

+1
Renault Scenic I ph2 1.6 16V 107KS, Renault Megane II ph2 2.0dCi 150KS, Renault Twingo I ph1 1.2 8V 58KS

nuk

Citat: mupe poslato 31.10.2010. - 11:48
Nije neophodan ali je mnogo koristan. Meni se još nije desilo da mi napravi lažnu uzbunu. To upozorenje za nizak pritisak kad je hladno vreme samo znači da gume zaista nisu dovoljno napumpane. Osim toga, čini mi se da imaš 16' felne na scenicu, a to baš i nije neudobna dimenzija.

Uglavnom, kad bi mi se pokvario neki od senzora, sigurno bih ga menjao/popravio, a nema šanse da bih isključio ceo sistem.

vozim na 215/55/16  i naspram 205/60 koja je fabricki propisna je itekeko neudobna dimenzija

bane.lukic

Citat: nuk poslato 31.10.2010. - 17:39
vozim na 215/55/16  i naspram 205/60 koja je fabricki propisna je itekeko neudobna dimenzija

Na 6,5J felni?
Renault Scenic I ph2 1.6 16V 107KS, Renault Megane II ph2 2.0dCi 150KS, Renault Twingo I ph1 1.2 8V 58KS

zoograf

juče kod vulkanizera prilikom zamene guma ustanovio mi čovek tj. pokazao da na felnama zadnjih točkova nemam senzore , a prednjim imam, pa pošto mi neizbacuje nikakvo upozorenje o grešci ,znači da je verovatno preko CLIP-a ugašeno.( a ja verovao da sve to radi  - mada nisam imao prilike da probam)

zoograf

Citat: gliga poslato 19.03.2010. - 18:09
Od kada sam promenio felne ispustaju mi gume na onoj gumici na ventilu sa senzorom. Da li neko zna da li te gumice mogu da se naruce ili da se negde kupe u BG-u? U ovlascenim servisima blize meni imaju samo komplet senzore, a ne kupuje mi se ceo senzor samo zbog gumice. A ne bih ni da stavljam obicne ventile. U pitanju su 17" felne za Lagunu II. Hvala unapred
Isto mi se desilo prilikom zamene letnjih/zimskih guma  vulkanizer mi je namazao četkom onaj nihov lepak i do anas drži.

gliga

Citat: zoograf poslato 22.11.2010. - 00:32
vulkanizer mi je namazao četkom onaj nihov lepak i do anas drži.

I ja sam tako resio problem, ali eto, nisam do sada napisao.

starshey

od kako mi je auto bio na farbanju kod ovlascenog renault servisa "MASTER GROUP" tri senzora mi ne rade uopste!!!  pre nego sto sam ostavio auto kod njih, senzori su se palili na prednjim tockovima, mrzelo me proverim pritisak u gumama (bilo lose vreme) pa sam im tako ostavio auto... :tup: kad sam preuzeo auto,  nisu radili  :banghead:  reklamirao sam im , i oni su mi  ih "POVRATILI"  ali odmah posle dva dana su opet zakazali!  tokom voznje samo su nestala sva tri tocka na kontrolnoj tabli! sumljam da su mi ih zamenili!!!
DA POLUDIS!  
pomagajte!

EDIT: Spojene teme

Stragi21

starshey

Stragi21

Meni se to dogodi kad je hladno izgubi se neki tocak ali posle par min izbaci poruku STOP i to bas kad padne pritisak u gumi.
Ne znam da li imaju bat na senzorima u gumama :nezna:

kizakg

Ja sam imao isti problem na Seniku palila mi se tri točka posle servisa. Pitam ih šta se dešava kažu mi da se potrošile baterije.Odem kod majstora na dijagnostiku i čovek podesi kodove kaže da ih izmešali i evo bez problema skoro godinu dana.

starshey

danas mi je braca zaboravio upaljena svetla i  istrosio akumulator skroz, napunili smo ga i senzori opet rade!  :kez:
nadam se da ja problem resen. :celb2:

kizakg

Nije rešen problem. Rešen je samo trenutno jer čim skineš akumulator resetovao si kompjuter i zato je problem samo prividno rešen.

VladanM

To je do baterije u senzoru, koja se ne menja, a taj novi senzor po tocku je oko 50 evrpoljanja...  :fuck:
Najbolja varijanta je da se na kompu iskljuci opcija da se vide tockovi na ekranu... Mada kod starijih modela cak ne moze ni da se iskljuci nego ti blinka sve vreme...  :tup: