Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Turbina se pali na niskim (malim) obrtajima

Započeo mladenpg, 14.02.2011. - 11:28

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

meganed97

Citat: nenad1909 poslato 24.03.2011. - 10:46
inace turbina radi non stop-od nule samo slabije vrti na nizim obrtajima sto je logicno....to samo na obicnim turbo dizelima ( sa bosch pumpama) turbine pocinju da radi posle 1500  i dalje ...
Svi turbo-dizel i dizel motori imaju boš-pumpe. Osim kod nekih VW-a sa PD sistemom gde svaka brizgaljka ima pumpu zasebno. dCi ima boš-pumpu iliti pumpu visokog pritiska :yes:
To da li ce se turbina paliti na 2000 obrtaja ili i ispod 2000 obrtaja zavisi da li je turbina klasicna (fiksna geometrija) ili varijabilna (promenljiva geometrija)
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

nuk

Citat: nenad1909 poslato 24.03.2011. - 18:24
ja nisam video da je napisao da je zavrsio sa tim, niti da je tema zavrsena, samo sam procitao kako ljudi rasprevljaju koje je ulje bolje....a to nije tema...pa verovatno covek digao ruke...ne znam sto se ti nalazis prozvanim uopste?!? Ispade sad u fazonu PROMENI ULJE I REMONTOVACES TURBINU

da si procitao sve skapirao bi da je sve to sto si ti napisao vec pominjano i nije bilo potrebe da ozivljavas temu zbog toga.
bitno je da znas u cemu je problem :too:

mladenpg

Ljudi to sto mi je pali na 1000 obrtaja nema veze sa nicim iz ove tebe. Trosi mi ulje jer su mi karike otisle.
izigrali su me i majstor i covjek koji mi ga je prodao, bačit ću ga u more.  :Count_Sheep:

meganed97

Citat: meganed97 poslato 14.02.2011. - 16:05
Ti turbinu ne bi trebao uopste da cujes, osim ako ne vozis na velikim usponima. Tada sme da se javi blago ''zvizdanje'' i ispod 1500 obrtaja.
Citat: direstraits poslato 14.02.2011. - 16:44
Na koga se odnosi ovo ti? Potrazite temu o cudnom zvuku turbine, ima citav Gilgames sto smo natrunili.
Citat: nuk poslato 14.02.2011. - 17:22
turbina je vgt definitivno i vrti se sve vreme dok radi motor, ja moju na istom motoru cujem tek na nekih 1400rpm i to ako zesce dodam gas tako da, prilicno sam siguran da je ovo normalno ponasanje turbine
Citat: meganed97 poslato 14.02.2011. - 23:59
:yes:
Tako je od kad smo ga kupili novog.
Kad, na primer, uzbrdo ostro dodas gas u drugoj na nekih 1500 obrtaja pocne da se cuje kao mlaznjak. Naravno potrebna je potpuna tisina okoline.

Malo sam bolje osluskivao zvuk motora pri vecem opterecenju i mislim da taj zvuk sto mi cujemo kao blago zvizdanje turbine nije od turbine vec od dizni. Primetio sam da isti zvuk prave i dizeli bez turbine :nezna:
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

nenasan

Ali zašto je nemoguće da se čuje turbina,mislim malo.
Npr. stomatološke turbine se čuju jako mnogo iako nigde ne zakačuju,mislim i ja ne volim kad neki auto ima izrazit zvuk turba,
jer me odmah asocira na kvar turbine,ali jer zna neko pouzdano da je to stvarno simptom kvara.