Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
V

Problem sa dihtungom, dihtunzima na motoru

Započeo vladimir, 15.07.2008. - 14:34

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

dalibor76

Tako sam i mislio hvala na brzom odgovoru!

trajko

Pozdrav dugari, treba mi vaša informacija u vezi senika.
Počeo je da gubi antifriz, odveo sam ga kod majstora i on mi je nakon gledanja vodovodne instalacije rekao da se najverovatnije radi o dihtungu motora, umalo se nisam onesvestio. Žena mi je rekla da sam izgledao kao da cu svakog trenutka zaplakati i zagrliti auto  :place:. Odvešću ga još kod jednog majstora, za svaki slučaj. Ali ako je ipak taj najcrnji slučaj, šta mislite koliko bi moglo to da mi izbije para iz džepa? Znam da to zavisi od puno faktora i od toga na šta sve može da se naiđe unutra, ali neki osnovni opseg cena bi mi dobro došao, Radi se o motoru 1.6, 16v, 82 kw, imam ugrađen gas, ne znam da li to podiže cenu ili uopšte ne utiče na ukupnu cenu.
Pozdrav

kapor

To sto ti je probio dihtung ne mora da znaci da moras da radis generalnu,mozda samo bude radjeno poravnjanje glave i stavljanje novog dihtunga.

mire

Ako se ispostavi da mora da se predihtuje, proveri da li gas ima veze sa tim. Presiromašna smeša može veliku štetu da napravi.

trajko

Videću da svratim do Miljana kada odem u Kruševac, pa da on pogleda i da mi kaže šta bih mogao da uradim. Čovek je veoma korektan.

frenchkey

cijena ti je kao ona za veliki servis plus garnitura dihtunga i semeringa te strojna obrada glave i ventila. Mene došlo cca 400€ sve, naravno ne kod ovlaštenog

sagittarius82

za te pare kupi drugi motor ubaci i ostane mu da odvede zenu u restoran ko covek ....

trajko

Citat: frenchkey poslato 30.01.2015. - 18:05
cijena ti je kao ona za veliki servis plus garnitura dihtunga i semeringa te strojna obrada glave i ventila. Mene došlo cca 400€ sve, naravno ne kod ovlaštenog
Bio sam u HIT autu, nabrojali su mi sve to što si mi rekao i ispostavili krajnju cenu izmedju 400 i 500 evra (cena zavisi od toga šta sve treba da se radi na glavi-vodjice, gumice...). Čudno je što mi izgleda već mesec dana više ne nestaje voda.
Bio sam kod Miljana, dotegao je neku šelnu, ali je rekao da tu nije mogla da ispari količina tečnosti koju sam ja dosuo. Takođe mi je rekao da su to odlični motori i da mi je dihtung sigurno čitav, ukoliko mi auto nije prokuvao, a koliko ja znam nije. Tako da je njegov jedini savet da pratim stanje ulja i vode i da vidim kako će se ponašati.

megan II

IPozdrav ljudi
Od ove zime me pocelo zezati grijanje u kabini, i malo duze vergla na jutarnjem paljenju. Prvo promjenim termostat ali nista opet ne grije. Potom odem kod elektricara i kaze mi da je ili do malog hladnjaka ili do dihtunga na glavi motora. Zatim odem kod mehanicara da mi provjeri mali hladnjak kad on u redu. Onda odem kod drugog elektricara i objasnim mu da ne grije kad on ko iz topa kaze mirise mi to na dihtung motora jer mi neki dan dolazila laguna  sa istim problem i ispostavilo se da je to dihtung glave. Podigo ja haubu i kada je vidjeo da je posuda za antifriz malo naduvana i da crijevo izbacuje vodu u posudu na prekide (izbaci malo pa stane izbaci pa stane, a treba iznacivati neprekidno) rece mi 99% dihtung. Sutra trebam da mi menjaju dihtung i da posalju glavu na hidrotest. de mi recite kolko otp izadje dihtung sa postavlom pozz jos jednom
***RENAULT POWER***

doesnotmatter88

Mene interesuje jel treba ova masnica da me zabrinjava

Da napomenem da je auto pre bio suv te masnice nije bilo ?

zicko

poz svima imam problem poceo je motor da mi vlavizi na poklopcu ventila /dekli/ na motoru 1.9 dci 88kw 2003god,sta preporucujete,koji dihtung da kupim da bih sanirao curenje ulja,hvala svimna  :ziveli:

trile93

Za Victor Reinz sam cuo dosta pohvala...

Sent from my LG-H860 using Tapatalk

SasaLaguna95

Sta bi moglo biti? Uzeo da dospem tečnost za stakla, dok sam svjetlio lampom da vidim koliko sam nasuo , vidim ove mrlje/fleke, da napomenem ne fali antifriza, temperatura motora na sredini kad se ugrije
Grijanje radi odlično
Da se vozi I dalje auto ili da ovo gledam u skorije vrijeme da saniram
Svakako imam u planu da skidam usisnu i mijenjam sve gumice
My car = My rules !