0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Mislim da je ovo pravi auto za vas. http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=7559.0Auto koji je utegnut maksimalno, i sa kompletnom istorijom (ima tema na forumu)
Mislim da si sam odgovorio na dilemu. Vecinu vremena vozis u gradu i po meni je glupo voziti veliki auto. Clio se pokazao kao dosta pouzdan auto, a za grad je perfektan mada, a i na putu se odlicno snalazi. Razmisli i o Meganu on ti nije prevelik za grad, a ipak dosta komforniji za put. Nije covek pametan sta god da uradi. Ja bih kupio Modusa.
Uh !! Modus mi se svideo na prvi pogled, ali stvarno, samo nikako da ga udenem u finansijsku konstrukciju
Teško ćeš ti prijatelju naći auto da svima zadovoljiš, a opet nemaš nikakve predstave koju marku auta bi uzeo, a kamli model Tražite gradski kupe karavan auto prostran malih dimenzija
Ala bi to bilo dobro, gradski kupe karavan auto prostran malih dimenzija Šalim se. Samo sam konstatovao da mi se sviđa laguna II i da bih voleo da je imam, ali za taj novac koji imam te lagune su obično na izdisaju, a na placevima jedva čekaju da ih nekome "uvale". Clio bi više zadovoljio naše potrebe od megana, jer ako i negde idemo na odmor (to što se tiče duže vožnje), sin garant neće ići sa nama, a ni mi sa njim (verovatno, da ne kažem sigurno).Potraga se nastavlja, sve dok ne naleti
Dobro, možda sam malo preterao što se cene tiče, da u to uđe i servis i registracija. Za registraciju sam već štrpnuo oko 250 € sa strane, tako da za sada ostaje auto i servis. Kad malo prošaram po netu i oglasima, vidim. Još uvek nisam krenuo u obilazak po auto placevima. Tek me tu čeka igranka, jer slika je jedno, a lično videti je nešto sasvim drugo. Znam i svestan sam da ne mogu uklopiti sve želje moje porodice, ali, naravno, oni će se složiti sa mojim izborom Od svih mi se najviše dopada Laguna. Ali, po meni to je već auto koji ne zaslužuje da se "arči" po gradu i u gradskoj vožnji. Ova laguna http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=7559.0 je perfektna, ali bez uvrede, meni je lepša linija lagune II u karavan verziji. Moj kolega vozi lagunu I, samo nije karavan i on je prezadovoljan. Što se održavanja tiče, kako on kaže, zavisi kod koga održavaš auto, to jest, u ovlaštenim servisima je to skuplje (a realno, auto moji mogu sebi priuštiti je u rasponu od 7 do 10 godina, tako da ne verujem da bi ga "terao" u ovlašteni servis). Ne govorim o delovima, jer i kada sam vozio golfa I 1984. godište, kopao sam da nađem nemačke delove, a ne turske. Delovi se podrazumevaju da budu originalni.Citroen jeste druga opcija u mojoj potrazi, ali ne xsantija, već eventualno xsara ili xsara picasso.Dok sam imao auto, (a promenio sam ih dosta i zadnji sam, teška srca, morao prodati pre oko pola godine) prelazio sam 10 - 15000 km godišnje. Znam da to i nije neka kilometraža, ali se i dalje lomim, benzin ili dizel. Sve automobile sam redovno i (što bi moja žena rekla da sam picajzla što se auta tiče) maksimalno održavao, jer me nerviralo ako nešto ne štima. Svestan sam da je to stavka u budžetu.Moj ujak vozi reno clio. On je zadovoljan njime. To je jedna od opcija koja je moguća, jer iskreno 90% vremena u tih pređenih kilometara mi pređemo u gradskoj vožnji, eventualno na nekim kraćim relacijama van grada, a clio je idealan za tako nešto.Sve u svemu, moja potraga se nastavlja. Ako nađem na nekog "lepotana" koji ispuni moja očekivanja, voleo bih da uz vašu pomoć postanem njegov vlasnik. Ovo do sada je samo diskusija na temu, razmena mišljenja, ali verujte mi, mnogo mi pomaže u izboru, jer se izbor sužava. Takođe redovno čitam i pratim razne teme na forumu, tako da mi je i to od velike pomoći.U svakom slučaju, hvala svima koji su odvojili svoje vreme da bi meni pomogli. E da. Jedini dizel koji sam do sada imao je upravo gore spomenuti golf I 1984. godište i sit sam se navozao, ali to je već dizel iz praistorije u odnosu na ove nove
Za 4 soma evra, moze se uzeti dobra Laguna 1 ph2, dobar Megane 1 ph2, dobar Clio 2 ph2, znaci sva 3 da budu tip top, bez ulaganja...Za 4 soma evra, moze se uzeti krsh Laguna 2 ph1, krsh Megane 2 ph1...Citroen iz tih starijih serija, znaci pre C 1, 2, 3, 4, 5, 6, te xsare i xsantie, to su najvece kante na trzistu polovnjaka, sklapani sistemom pljuni pa zalepi, posle su otkrili shrafove pre 5-6 godina...Moze tu da se ukljuci pezo 406 neko 2000.godiste, a po meni najbolja kupovina Astra G karavan 1.7 dti 2001/02.godiste, kvalitetan auto, odlican japanski motor (cena oko 3.500)