Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: pritisak u posudi za antifriz

Započeo zoranrt, 08.03.2011. - 18:45

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

zoranrt

Izvinjavam se zbog vikanja :ziveli: I ja sam mislio tako nesto ali zar ne bi onda trebalo da u antifrizu ima ulja? A mozda i ima ali se ne primecuje? Ni nivo ulja nije promenjen :nezna:

meganed97

a zasto je tebi dosuto 1.5 litar antifriza?
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

zoranrt

Nemam pojma. Rekli su da su dolili ija platio. Inace bio na servisu zbog drugog kvara(ABS).

meganed97

1.5 nije mala kolicina, verovatno je bio i spod MIN :nezna: Cudi me da ti nisu posvetili vecu paznju sto se toga tice
Vožnja sa osmehom

flega

Citat: Panta011 poslato 09.03.2011. - 19:32
Prvo ne viči (pisanje velikim slovima).

Drugo, ako ti je rashladni sistem "naduvan" i posle nekoliko dana, vrlo lako može biti da je  glava otišla i to između cilindra i kanala kroz koji prolazi rashladna tečnost. Kad se motor ugreje, pukotina se raširi i kompresija uduvava pritisak u rashladni sistem. Kad se ohladi, pukotina se skupi i zarobi pritisak, a otvaranjem ekspanzione posude ga oslobodiš. Mislim, daj bože da nije to, ali je moguće.

i meni sve smrdi na to da se "nešto" upuhuje u sistem tekućine za hlađenje. vjerojatno ti je otišla brtva glave. jel ti se pojavljuju mjehurići zraka u posudi kad radi motor?
da sistem nije odzracen kako treba motor bi se pregrijavao ili ne bi radilo grijanje u kabini.

zoranrt

Da, pojavljuju se mehurici. A igrejanje skoro da ne radi. Znaci najebao sam :titanic:

flega

Citat: zoranrt poslato 10.03.2011. - 19:23
Da, pojavljuju se mehurici. A igrejanje skoro da ne radi. Znaci najebao sam :titanic:
ako ti grijanje kabine ne radi onda imaš zraka u sistemu i trebaš ga odzračiti. pitanje je samo kako je došao zrak u sistem?

meganed97

Vožnja sa osmehom

Panta011

Ako nađeš put koji nema ni jednu prepreku, onda je to put koji verovatno ne vodi nikuda.

meganed97

pa ona izmedju glave i bloka...

E D I T

Citat: Panta011 poslato 10.03.2011. - 20:09
Kakva dihtung guma  :??:
Dobro ti je ovo pitanje :ok:
Ne mora biti ova guma na koju mislim... Moze bilo koja guma koja se nalazi u sistemu (recimo na crevu). Ja bi prvo proverio sve sastave pa bi onda skidao glavu :nezna:

Smatram, ako u sistem ulaze izduvni gasovi korsantin u kazancetu bi bio prljav :nezna:
Vožnja sa osmehom

zoranrt

Pa tecnost je malo mutna zutozelene boje.

flega

Citat: zoranrt poslato 10.03.2011. - 22:59
Pa tecnost je malo mutna zutozelene boje.
takva i treba biti. jel smrdi na diesel (vidim da imaš Dci motor)?

Povratnik

zoranrt

Bio danas kod majstora. Od Ponedeljka radice mu ravnanje glave i zamenu dihtunga.Do Srede bi trebalo da bude gotovo. Javicu sta smo uradili. :spit:

mladenpg

Citat: zoranrt poslato 11.03.2011. - 17:44
Bio danas kod majstora. Od Ponedeljka radice mu ravnanje glave i zamenu dihtunga.Do Srede bi trebalo da bude gotovo. Javicu sta smo uradili. :spit:
sto si uradio i koliko te to kostalo, jer imam isti problem.
hvala