Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: pritisak u posudi za antifriz

Započeo zoranrt, 08.03.2011. - 18:45

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mladenpg

Citat: zoranrt poslato 11.03.2011. - 17:44
Bio danas kod majstora. Od Ponedeljka radice mu ravnanje glave i zamenu dihtunga.Do Srede bi trebalo da bude gotovo. Javicu sta smo uradili. :spit:
jos kad bi rekao sto si uradio sa autom, pomogli bi nam svima nama.

mladolino

skoro imao isti problem pa da umesto kolege odgovorim isti simptomi gubio grejanje,"nabijao" kompresiju u sistem za hlađenje i duvao creva
konstatovan dihtung glave motora i nemora biti ulja u antifrizu,jer zavisi gde je pukotina na dihtungu odnosno sa koje strane motora
popravka : oko 650 eura
dihtung,ravnanje glave,hidrotest,kada je sve skinuto i set remenja i španeri,a usput i ventile promenio "sreća" vodena pumpa bila dobra pa ostala  :too:

zoranrt

Mene kostalo 80 evra (samo dihtung, ravnanje i ruka)

mladolino

hmmmm to je extra ako si prošao sa 80 evrića,ja sam naglasio da je usput urađen i može se reći veliki servis,a stvarno mi nije jasno kako si ti prošao sa samo 80 eura,ali svaka čast.Ako nije tajna gde si radio to je li ovlašten servis ili neki privatni aranžman
veliki pozdrav mladjo

Milenko_M

Zorannt i Mladolino pričate o raznim stvarima .
Mladolino , ti si uradio veliki servis i zamenio sve te stvari za njega što inače kosta 500 - 600 evra i onda ti je odrađeno resto a to je sasvim u redu da košta 650.
Zorannt je  promenio dihtung glave i ništa drugo , i imao je sreću da je to dovoljno .Cena od 80 evra isto u redu , ali to neznači da bi kod svakog majstora tako prošao.

U svakom slučaju dobro je znati kako se kreću cene.

zoranrt

Nije ovlascen servis. Covek radi uselu Balajnac kod Despotovca. Radi uglavnom FR. vozila i odaje utisak postenog coveka.

slobomiha

izvinite zbog podizanja stare teme ali iam slicnih problema gde nisam do sada nasao konkretan  odgovor

problem je sledeci

auto lepo pali , lepo ide  ali creva su poprilicno tvrda, cep sa posude kada se odvrne izbaci veliku kolicinu vazduha. pri jakim usponima motor se greje , pokazivac odkoci bas visoko ali za par sekundi se vrati. problem je sto gubi vodu. za 550km doliveno je 2x1 l antifriza i 2x 0.5l.

sta mislite u cemu je problem? ja sumnjam na dihtung gave . planiram zamenu za sledeci vikend pa bih do tada hteo da se konsultujem sa vam

jajajaja

proveri prvo sve ostalo, da li curi negde, pa onda dihtung. Mog burazera majstor na pandi ubedio da je dihtung, on odradio i opet isto, kad se ispostavilo da je neka slavinica za grejanje pustala vodu.

slobomiha

provericu sutra detaljno jer do sada nisam primetio nigde da curi. voleo bih da je toali mi ovaj pritisak u boci govori da nije to ali nije mi tesko prekontrolisacu sutra dali pusta negde

Totti

Jel imaš i onu skramu na čepu i šipci ulja?

Hoće i aluminijumska glava da strada od sipanja jeftinog antifriza koji nagrize magistrale kroz koje prolazi voda, pa se rupice prošire čak do ventila.

slobomiha

pazi, ja sam od skoro vlasnik tog auta tako da stvarno neznam koji je antifriz sipan u njega. ja cumu sipati g 12 .
sad sam skinuo onaj plasticni poklopac sto ide preko motora i nevidi da igde curi voda tj anntifriz. interesantno je da otor nije pran i da ima dosta prasine na sebi ali nigde kap ulja, ni na glavi ni dole na karteru. to mi je cudno jer da je probio dihtung zar nebi trebao da pisa i napulje malo ulja? jedino da nije dihtung otkazao samo unutra ili da nije nedaj boze glava?

Totti

Neka majstor proba da odvije neki šraf na glavi običnom gedorom. Ako uspe da ga odvije sa njom, glava je definitivno kriva i tu je problem.

singer

po svemu sudeci izgleda da je dihtung glave negde popustio pa ti gura pomalo kompresiju u sistem za hladjenje.
kad budes skinuo glavu obavezno odradi hidrotest da budes siguran da je ista ispravna,uradi ravnanje i promeni dihtung.

ovo ti je naravno zadnje sta ces uciniti nakon pregleda svih mogucih spojeva. :smile:

slobomiha

ceo dan se bakcem pored njega, svi spojevi su suvi nigde nepusta. probao sa i dok motor radi i dok neradi isto se desava. kada otor radi polako odvrnem cep od posude i ispusti vazduh , dok je otvoren cep creva su meka , cip zavrne cep odmah se stvrdnu. sad sam primetio dok motor radi da klokoce po  malo u onoj boci i nivo je visok na maksimumu. cim ga ugasim kao da povuce iz posude neku kolicinu vode i u sekundi spadne na minium.

sve mi govori na dihtung.  nije neki veliki pritisak ali ga ima. plasim se samo da nije pukla negde glava , valjda nisam te srece

Totti

Nije ni polovna ispravna glava neki ogroman trošak - oko 150€ su  :ok: