Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: pritisak u posudi za antifriz

Započeo zoranrt, 08.03.2011. - 18:45

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Nepi

tako bratovoj sijeri sito..... ja mu zamenio samo dihtung..... proveravao mu glavu...ravna je koliko se moze vidi golim okom i sublerom..... evo vozi vec godinu dana bez problema.... sace kupi nov auto... nije mu se ulagalo puno,posto mu je auto bio registrovan i ceka da mu sitekne registracija i da kupi drugi auto a od ovog pravimo pik-apa ..... kostala ga popravka 25e :D

slobomiha

blago njemu, dace bog daje samo dihtung.

proverio sam neke cene dihtunga  i rekosemi daje oko 5000 dinara +- 200-300 dinara. dali je to to originalno ili je skuplji. uradicu odmah i zamenu kaiseva da ne razmisljam posle ponovo o tome. mada prvo otvaranje  pa onda kupovina dihtunga i ostalih delova. jedan prijatelj mehanicar mi rece da je  moguce da nije dihtung vec da je pukla glava izmedju ventila a to se nemoze srediti bez zamene drugom.

nije mi jasno sve je ok ima snagu , lepo vuce pali i osim tog nabijanja pritiska i gubljenja vode i nestabilne kazaljke koja zna na velikim uzbrdicama da ode skroz gore

i nije mi jasno kada ga ugasim kao da povuce pola posude sa vodom a to je bogami skoro litar , gde ode ta voda ili samo spadne pritisak pa se voda vrati na pravo stanje

Totti

Nemoj da ga voziš dok ne središ to, taj pritisak može da ti razbuca i hladnjak itd...
Ako baš moraš da voziš, odvrni čep na boci do pola.

Nepi

Citat: Totti poslato 29.07.2012. - 18:29
Nemoj da ga voziš dok ne središ to, taj pritisak može da ti razbuca i hladnjak itd...

Iredovno proveravaj vodu,..... da ti ne izbaci ispod minimuma.(a stradaju creva,i hladnjak.od velikog pritiska)

BorisS

Problem moze da pravi sam cep za vodu,a i ako nije dobro ozracen sistem,isto moze da naduvava creva,tek onda ide dihtung

slobomiha

probacu sutra da ga ozracim ali neverujem daje  u tome problem jer gubi, trosi vodu.

singer

probaj da ga upalis na leru i ostavi ga upaljenog,odvrni cep od eksp.suda kada postigne radnu temperaturu sacekaj da upali ventilator,onda pipni gornje i donje crevo (ulaz i izlaz iz hladnjaka)moraju biti skoro iste temperature,ako nisu onda ti je rikno'  termostat

tada isto odvrni cep za luftiranje sistema(nalazi se u najvisoj tacki creva(sistema))tu mora da tece voda. :v:

to sve uradi pa javi  :)

slobomiha

hvala drugar, probacu to sutra pa javljam. ehhhhhhhh kad bi to bilo.....

Citat: Totti poslato 29.07.2012. - 18:29
eh  druze da nemoram da ga vozim otvorio bih ga vec sutra. ali nemogu. ajka mi je bolesnik od raka sa etastazama pa skoro svaki dan je vozim tamo amo , lekari , travari, bioergicari......
otvaranje tek za vikend kada nemora da vozim

Nepi

Jbg brate..... obavezno imaj selne ili jedno rezervno crevo i balon vode..... pre svakog paljenja auta proveravaj vodu...... bolje da budes spreman nego da te iznenadi na putu

slobomiha

Citat: singer poslato 29.07.2012. - 20:25
probaj da ga upalis na leru i ostavi ga upaljenog,odvrni cep od eksp.suda kada postigne radnu temperaturu sacekaj da upali ventilator,onda pipni gornje i donje crevo (ulaz i izlaz iz hladnjaka)moraju biti skoro iste temperature,ako nisu onda ti je rikno'  termostat

tada isto odvrni cep za luftiranje sistema(nalazi se u najvisoj tacki creva(sistema))tu mora da tece voda. :v:

to sve uradi pa javi  :)

probao drugar ali slaba vajda. pustio sam motor da postigne radnu temperaturu , zatim sam odvrnuo onaj cep za ispustanje vazduha iza motora ali tamo izbija mlaz vode kao sto i treba. polako sam olabavio i c ep posude da izbaci sav taj pritisak. neznam koliko tacno pokazuje merac temperature  unutra na tabli ali deluje mi sve vrelo ispod haube i ni jednom mi nije upalio ventilator osim kada sam upalio klimu da vidim dali radi.

dali je bolje da ga ovih par dana vozim non stop sa ukljucenom klimom da bi radio ventilator  ili mu je to jos gore i vise ga opterecuje?

singer

ufff

voziti sa klimom ces samo da ga dogrevas!!!

otidji kod nekog autoelektricara i kazi mu da ti izvuce instalaciju i prekidac u kabinu za  ventilator da ga ti sam palis po potrebi a kad uhvatis vremena teraj u neki servis da ti to srede. :yes:

sve najbolje i nadam se da ce ti majci biti bolje  :wink:

slobomiha

hvala svima na pomoci. problem je resen. otisao dihtung glave izmedju 3-4 cilindra i tu gurao  pritisak u vodu

Nepi

koliko te para kostalo... jel si samo dihtung menjao ili si nosio glavu na obradu

slobomiha

nije puno kostalo.
dihtung  glave 3600 neki kvalitetniji nemacki valjda victor reinz ili tako nesto i preventive radi ravnanje glave 20 e. ruke nisam platio jer mi je posao odradio drugar koji je radio u ovlascenom servisu za reno i daciju. ja mu bio segrt, dodavanje kljuceva i piva .
zbog ove omorine popismo brdo piva, mada dok se radilo pili smo pils radler 2% alkohola ali nakon posla smo presli na pravo pivo  lavica