Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Boca za vodu pukla- Problem sa glavom motora

Započeo mladenpg, 13.03.2011. - 11:35

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mladenpg

Momci pukla mi je evo 3-4 mjeseca kantica za vodu nede kod max i curi mi kad je velika temperatura.
E sad kupio sam na otpad polovnu i vidim da ima samo dva srafa i da mogu sam da je montiram.
Samo me zanima, dal ima dje na Scenica da se odvrne cep da ispustim vodu? Ili moram crijevo da maknem?
Dalje dje se tacno ozracava zrak kad je montiram? I dal mi zbog toga nece da pokrene ventilator, cak i kad upalim klimu?
Molim vas da mi odg sto brze jer imam jedino danas vremena, ovim ostalim danim radim po 15h :( Auto je Scenic 1 1.9 dCi
:titanic:

lukaimasa

Čep za odzračivanje bi trebalo da se nalazi na crevu koje ide ka kabini i malom hladnjaku, a vodu je najbolje da ispustiš na najnižoj tački sistema. Premda ne moraš da ispuštaš vodu da bi zamenio posudu, skini creva sa nje i stavi drugu, dospi razliku vode, upali auto, odzrači sistem i sačekaj da ti upali ventilator.
Realnost nije briga na koju se mi obaziremo.
Koža, klima, ABS, pa nemao ništa jes'!

mladenpg

Citat: lukaimasa poslato 13.03.2011. - 11:40
Čep za odzračivanje bi trebalo da se nalazi na crevu koje ide ka kabini i malom hladnjaku, a vodu je najbolje da ispustiš na najnižoj tački sistema. Premda ne moraš da ispuštaš vodu da bi zamenio posudu, skini creva sa nje i stavi drugu, dospi razliku vode, upali auto, odzrači sistem i sačekaj da ti upali ventilator.
Cek Cek na kojem malom hladnjaku? i kad sve zamijenim treba li cep od boce da stoji otvoren da bih pravilno ozracio?
i jel zbog ovoga mi ne radi ventirlator, radio je prije normalno?!

lukaimasa

Mali hladnjak ti se nalazi u kabini (on te ustvari greje) negde ispod table. Traži creva koja idu ka kabini, taj šraf za odzračivanje je obično na najvišoj tački sistema. Mislim da čep sa posude treba da bude skinut dok ne odzračiš sistem i dospeš vodu (antifriz) do potrebnog nivoa, onda zatvori posudu i čekaj da se uključi ventilator, normalno prati temp. motora da ti ne ode u crveno. Ako ti se ne upali ventilator onda imaš neki drugi problem, termodavač, termostat.
Realnost nije briga na koju se mi obaziremo.
Koža, klima, ABS, pa nemao ništa jes'!

mladenpg

Citat: lukaimasa poslato 13.03.2011. - 11:55
Mali hladnjak ti se nalazi u kabini (on te ustvari greje) negde ispod table. Traži creva koja idu ka kabini, taj šraf za odzračivanje je obično na najvišoj tački sistema. Mislim da čep sa posude treba da bude skinut dok ne odzračiš sistem i dospeš vodu (antifriz) do potrebnog nivoa, onda zatvori posudu i čekaj da se uključi ventilator, normalno prati temp. motora da ti ne ode u crveno. Ako ti se ne upali ventilator onda imaš neki drugi problem, termodavač, termostat.
ocu li upaliti klimu, jer mi tada odmah(mislim ranije) upali ventilator?
jer meni se pali ventilator bas bas kad je ono nedje uz brdo i kad ga opterecujem.
znaci ovako skinem bocu stavim novu, nadjem cep za ozracavanje, i uspem vodu, upalim masinu i cekam da mi se upali ventilator.
ako ne nadjem cep, mogu li preko crijeva da to uradim, nekod onamo ispod EGR ventila?

fLiP

Da li si video zasto ti je nabio pritisak pa ti je napukla boca za vodu? Jer postoji verovatnoca da ce ti se to isto desiti.

nuk

mladenpg

Citat: fLiP poslato 13.03.2011. - 13:58
Da li si video zasto ti je nabio pritisak pa ti je napukla boca za vodu? Jer postoji verovatnoca da ce ti se to isto desiti.
stavi sam novu ljudi i posle 5 km je i ona pukla- ozracio sam kako treba
sta moze da bude, pominju diktung na glavi motora uhhh samo da nije to
ne radi hladnjak... ni kad upalim klimu i dimi bijelo ko ludo

dm

Skidanje glave ti ne gine... za početak.

mladenpg

Citat: dm poslato 14.03.2011. - 10:01
Skidanje glave ti ne gine... za početak.
da nije nesto drugo mozda stari, i koliko kosta diktung glave sa rukama...

Cherokee

Skidanje glave uopste nije jeftin zahvat...

Glava se skida i nosi na ravnjanje, menjaju se ventili itd....

Par stoja eura sigurno  :yes:

A veoma moguce da ima veze i sa drugim problemima o kojima si pisao  :nezna:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

meganed97

_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

Cherokee

Pa zar se ne menja kad se glava radi?
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

meganed97

_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

flega

slažem se s gorenavedenim. kad ode brtva glave ventili su ispravni, kad pukne remen ventili se posavijaju  :shit: