Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Rucna kocnica (parkirna) - dotezanje, zamena sajle

Započeo Dogac, 25.07.2008. - 00:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Boki

Dogac prijatelje,raspitao sam se,kazu ljudi da rucna treba da hvata na 4-5 zubcu :yeah:
Nisu sale za umove male

Dogac

E fala vam drugari...znaci dobro mi je olabavila!  :cekicem:

Moram zatezati.  :yes:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

banem

Citat: Dogac poslato 25.07.2008. - 00:17
Nego,jedno pitanje...kad stanete negde na kratko (prodavnica,fax,sumarak  :zubo: ) zatezete li rucnu?Ili npr. na semaforu?Ja nikad ako je ravno ne zatezem a tata uvek!Takodje na semaforu je ne zatezem.  :ne:

U 99% slučajeva je povlačim. Navika valjda.

Da dopunim, na mom su menjane pakne (ili kako se zove) pre 12.000. 'vata na drugom-trećem. Na četvrtom već auto nema šanse da se pomeri.

drMarty

Ja je jako retko koristim...Ali kad padne sneg i kad zaledi onda :yes:
Boki u pravu si,na 4-5 zubcu je sasvim ok.Kad se previše zategne onda ume i da koči auto :help:

nuk

Kao sto naslov kaze, ne mogu da provalim kako se zateze rucna kocnica, iako sam u zadnjih mesec dana bio 3 puta u servisu nisam se setio da im to napomenem a registracija mi je za nepunih mesec dana. Auto je Clio II

EDIT: Spojene teme

newbie

ja MISLIM da se rikta odmah kod rucne kocnice, skines onu plastiku oko rucne i trebale bi bit neke sajle i sarafi di se zatezu... skini pa vidi, al nisam ti 100%

Boki

Ja mislim da se na cliu zateze rucna na dobosu
Nisu sale za umove male

Click

danijelzg

Citat: Click poslato 22.10.2008. - 12:41
NA 18-ici se zateze na sredini tunela..

Kao i na Yugu  :rotfl:

Ja mislim da je kao sto je Newbie rekao... nisam siguran

Boki

Citat: danijel poslato 22.10.2008. - 13:51
Kao i na Yugu  :rotfl:

Ja mislim da je kao sto je Newbie rekao... nisam siguran
Nisi ti ovde da mislis...zato su zaduzeni drugi :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Nisu sale za umove male

Kod

gde i kako se zateze NEMAM POJMA ! zategnu mi je kada radim reglazu i to je to . . . 
Aleksandar

nuk

skidao sam plastiku kod rucice i nije tu. moracu da odem do servisa, cisto da me ne zaborave  :yes:

danijelzg

Pa ako nije tu onda zaviri pod auto. Nema gdje drugdje da bude.

Gile

Bratac, nalazi se na samom razdelniku izmedju pakni. Dignes osigurac,koji lici na petlica sa starih puski i okrenes nazubljenu cevcicu za 2,3 kruga.Vratis <petlica> i poklopac dobosa i okrenes lagano rukom dobos i slusas da negde ne zapinje..

nuk

'ladno al' kasno. hvala u svakom slucaju trebace za ubuduce. poz