Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Rucna kocnica (parkirna) - dotezanje, zamena sajle

Započeo Dogac, 25.07.2008. - 00:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

buvac

a kako se zateze , dali neko zna da kaze, na kliu II 
???

EDIT: Spojene teme

Boki

Nisu sale za umove male

RS TEAM

Dzaba zatezes sajlu rucne, to ti je samo privremeno i lazno rešenje. Zablokirao ti je sistem za automatsko štelovanje paknova. Nema ti druge, skidanje doboša rasturanje sistema, pranje,čišćenje,podmazivanje....ako nisi skoro menjao paknove bilo bi dobro da ih promeniš bez obzira na to koliko su potrošeni
Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49

buvac

e ljudi sad mi tek nista nije jasno.   Danas pre polaska  onako povucem rucnu (iz zezanja) ona na peti zub vata kao   i do sada.  Kako je to moguce.  Da nisu gremlini?

MilosM

Imao sam isti problem, odlepili se paknovi i uzasno lose kocio. Kasnije tokom noci, kada sam hteo da krenem sa parkinga u rikverc, nesto je puklo i kocnica i rucna se povratila i cak sta vise, bolje je kocio. Ako ti se ne daju pare za nove paknove, nalepi postojece, ma da nove jesu skupe, ali i najsigurnije :too:je.
We are ham operators, we are not normal!!

Exception®

Citat: MilosM poslato 21.02.2010. - 16:58
Ako ti se ne daju pare za nove paknove, nalepi postojece

Nemoj da te neko čuje :doh:...

BTW, Motrio pakne baš i nisu tako skupe :yeah:
ΕΛΛΑΣ

MilosM

dejan

Ne kažem da nisi dobro zalepio, samo da ti se za neko vreme skroz ne odlepi i podvuče pod onaj drugi. Onda si obrao bostan...

MilosM

Konkretno nisam ja lepio, nego covek koji se bavi godinama tim poslom. Imao sam Renault 21 i na njemu su bili lepljeni paknovi i 4 godina sam tako vozio i kocio je odlicno. Tako sam ga i prodao :)

buvac

moracu da ga rasturim da pogledam,  jel mi opet lose koci

buvac

bio u servisu.  pakne se raspale, mehanizam za stelovanje zablokirao.  platio 2638.00 dinara i 800 din. rad.  i sad radi ko nov.   sutra menjam diskove i plocice.

Exception®

ΕΛΛΑΣ

buvac

zlepio bi ja nego nisam bio tu kad ih majstor skinuo i razabucao u delice, tako da nisu bas bile za lepljenje
:-)

nesok

moze li mi neko odgovoriti gdje se zateže sajla ručne kočnice na clio I, ispod auta ima neki zastitni lim na njemu nema otvora za stelovanje koliko sam primjetio a ako je iz kabine potebno je skinuti sjedista da bi se podigao tepih sa se dođe do ručne, ako ima neko iskustva sa ovim da mi pomogne da ne bi skidao nepotrebne stvari, skidao sam zadnje doboše pakne su solidne, prednje disk pločice promjenio ali mi kočnica i dalje mekana  i ima dosta hoda i cini mi se da slabo koči, danas cu probati da ih ozračim sistem ali mislim da nema zraka jer kad napumpam pedalu ni malo ne postaje tvrdja i ide skoro do poda

Boki

Koliko se secam rucna kocnica se zateze na dobosu u kabini nije sigurno :ne:
Nisu sale za umove male