Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Rucna kocnica (parkirna) - dotezanje, zamena sajle

Započeo Dogac, 25.07.2008. - 00:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Delfin

u AK kompresoru shtelovanje ruchne 452 din.

Dogac

"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Exception®

Pa 400+50+2 ili 398+52+2 ili 398+54 ili... Zar ne znaš matematiku :laugh:?

ΕΛΛΑΣ

Dogac

"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Byk

vec nekih nekoliko meseci unazad sam primetio da rucna kocnica hvata slabije. Naime, na nizbrdici je potrbno da povucem rucnu do samog kraja da bi auto ostao u mestu (nekada je to bilo na nekoliko zuba)...
da li je sajla problem? mozda kljesta? da li je neko imao slicnih problema?  :hmm:

Nixazzar

Moze biti vise stvari, ali nije nista strasno, verovatno ti se rastelovala rucna, odes u neki servis i trazis stelovanje rucne, moguce je da se i sajla istegla pa da mora da se menja ili krati, imam isti problem kao i ti, jos uvek ga nisam resio posto me mrzi :)

Byk

Hvala na odgovoru i ja se nadam da je samo sajla.

ali ja kakve sam srece verovatno su kljesta + diskovi + lezajevi  :kez:

idem sledeceg meseca na mali servis pa cu da vidm o cemu se tu radi :) ... naravno, javicu sta je.

Byk

da dodam....

bio do majstora. problem je bio u zadnjim levim kljestima. prezupcio za jedan zub.
zavrseno sve za 5 minuta. sad hvata rucna ko luda  :v:

nikola01

Menjao sam zadnje plocice pre neki dan, diskovi nisu bili za menjanje. Auto dobro koci od tad, ali rucna kao da se opustila, jutos sam dva puta morao da povucem na semaforu na uzbrdici. Inace rucna je bila perfektna pre zamene zadnjih plocica, hvatala je na 4-5 zupcu, a sad ide skoro do kraja hoda rucice. Da li rucna kocnica koci preko istih plocica, pa jos nisu nalegle, ili ima svoje plocice za kocenje?

Byk

Isto kao kod mene.. pogledaj post iznad...
Prezubio je na kljestima, moras kod majstora na 5 minuta.

Byk

evo zadnji levi tocak se opet cuje.
podigao sam zadnji deo auto na rucnu dizalicu da bih video kako se tocak okrece; okrece se slabije (koci).

zakljucak je sledeci:
problem su zadnja leva kljesta. onaj mali mehanizam (sto zateze i opusta sajlu) se ne vraca do kraja i onda plocice ostanu na disku i naravno tocak se slabije okrece i koci.
plasim se da cu morati cela kljesta da menjam obzirom da su mi vec dva puto to skidali i podmazivali i lupali....

evo i slika tog mehanizma na kljestima
http://imageshack.us/photo/my-images/225/mehabizam.jpg/

DRAZEN92

Ja kada parkiram uvek povucem rucnu, iako zivim u Subotici gde je sve ravno! :D Ali ne znam, sigurnije se osecam kada povucem rucnu! ;) Ne naravno skroz do kraja ali uvek barem do pola.... A na semaforu nikada....
NORTH SIDE TEAM Subotica

dCi DRAJVERI NAJBOLJI SU FRAJERI!

Byk

Citat: DRAZEN92 poslato 27.07.2011. - 22:55
Ja kada parkiram uvek povucem rucnu, iako zivim u Subotici gde je sve ravno! :D Ali ne znam, sigurnije se osecam kada povucem rucnu! ;) Ne naravno skroz do kraja ali uvek barem do pola.... A na semaforu nikada....

Hmmm.... Drago mi je.... :hmm:

DRAZEN92

Pa vidim da su ljudi u prvih par stranica pisali kada i gde oni povlace ,pa ajde i ja cu svoj primer da napisem....  :smoke:
I barem nisam pisao duple postove! Poput tebe, pa te nisam opominjao... :P
I izvini ako sam vam upao u sred rasprave :P
Lep pozdrav!  :yeah:
NORTH SIDE TEAM Subotica

dCi DRAJVERI NAJBOLJI SU FRAJERI!

magirus82

Pozdrav drugari, imam problem sa rucnom kocnicom na Renou clio 1, 95 g, 1.2ccm ...cesto se popusta tj. rucica ide do kraja i nista nehvata...majstor kaze da su paknovi ok i on je nastelovao na nekakvoj zvezdici, nekom zupcaniku a on se nalazi izmedju paknova kod cilindra...sve bude ok nekih 2000-3000 km pa sve jovo nanovo ja da nebih terao njumu i davao pare stelovao sam i ja isto tako par puta  i ucinak je isti...ko zna sta,kako neka pomaze...trazio sam slicnu temu ali bez uspeha  pozdrav i hvala unapred!!!