Obnova rukohvata za vrata

Započeo tiptap, 17.11.2011. - 22:04

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

nuk

Juče sam na ženinoj Laguni prefarbao celu konzolu koja je bila užasna, rukohvati su sledeći za rad.
Gumu sam, po preporukama sa neta, skidao acetonom i sredstvom za čišćenje rern, baš sam se napatio i evo sad čitam za kočiono ulje koje imam al mi nije palo napamet. Uglavnom, evo rezultata

Sent from my x2 using Tapatalk

milancheshow

Lepo izgleda... kojom si farbom farbao? Treba naci postojano resenje...

I ja sam krenuo Smak-om za rerne... muka ziva a rezultat losiji... opet kazem zbog buducih citaoca, ulje za kocnice skida lako i jednostavno a potpuno je bezbedno...

nuk

Otišao u prvu farbaru i preporučili mi prajmer i ovaj auto lak, koji konkretno, morao bih sutra da pročitam sa boce, za plastiku navodno bez potrebe za lakiranjem jer sadrži lak u sebi?! Ovi su delovi koji se ne habaju toliko tako da će to trajati sigurno, preći ću i rukohvate jer mi je ostalo dovoljno pa videćemo koliko će da traje.
Hteo sam da odradim plastidipom ali me odbilo to što sam čitao da se dugo oseti miris gume na plastici i plašio sam se da radim ove pipave stvari gde je bilo dosta toga sitnog da se zaštiti te je postojao rizik da se odlepljivanjem zaštite odlepi i sloj gume.

Sent from my x2 using Tapatalk

Ćimo

ja to nisam farbao nego,posto je sva ta plastika na ph2 oblozena nekom zastitnom gumom koja se jako lako osteti,sam uzeo krpu i trljaj kao ludak,poskidao sam skroz tu zastitu i ostala cista crna plastika to je ipak mnogo bolje nego sto je bilo...ono sto mi ostalo su rukohvati i treba da zalepim masku koja se odlepila ispod soferke,samo neznam cime to da lepim

i kupi zeni kozicu za menjac  :wink:

t@rmi

Ja sam na laguni prvo oljuštio svu gumiranu plastiku skalpelom malim i nitro razređivačem ali nisam dirao cd player on je ok i onda mi palo na pamet da prelepim folijom. Evo kako je ispalo nije nešto ali je bolje nego ona gumirana plastika

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

nikouro

Da dodam jedno zapazanje za sve one koji bi da skidaju gumirani sloj sa plastike enterijera. Isprobao kociono ulje ( imao DOT3, kome je vazan detalj ? ),  i mediciski alkohol. Definitivno preporucujem alkohol. Manje posla, brze skida alkohol gumirani sloj sa plastike, nema ispiranja i odmascivanja nakon tretmana.  Bukvalno nanesete alkohol na grublju stranu sundjera za sudove, nakvasite povrsinu i nakon 10-tak sekudi guma spada sa plastike. Takodje, ne preporucujem ni nitro jel pojedini delovi plastike bele tj gore od nitra.

nesone

Postovani clanovi,
gde ima da se kupe novi rukohvati prednjih vrata  u crnoj boji za Reno Megane 2, 2006 godiste.
Hvala unapred.

mire

Goxxy

Citat: nesone poslato 06.11.2024. - 11:17
Postovani clanovi,
gde ima da se kupe novi rukohvati prednjih vrata  u crnoj boji za Reno Megane 2, 2006 godiste.
Spoljašnja strana ili unutrašnja? Imam spoljašnje nove, mat crna.

nesone

Goxxy

Teško ćeš naći samo unutrašnje, uglavnom novi idu kompletni - i nisu jeftini. Od 3500-4000 pa naviše zavisno od farbe.