Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Farbanje kocionih celjusti

Započeo trebonja, 07.04.2011. - 01:56

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Solunski Ranger

Danas odrađeno sve  :999: Ja sam zadovoljan kako izgleda
Mi šoferi barabe smo teške,koje neda mora ići peške
Deca na zadnjem sedištu uzrokuju incidente. Incidenti na zadnjem sedištu uzrokuju decu

iggy1607

Dooobro odradjeno. Disk ti nije istrosen u gornjoj cetvrtini do spoljne ivice-a mislim da bi trebalo??? Zasto kociona plocica ne naleze do spoljne ivice diska :hmm: Tako treba,ili plocica ne lezi dobro   :nezna:  Trebalo bi da je ceo disk cist-od unutrasnje ivice 4-5 mm i do spoljasnje ivice oko 2 mm.

Solunski Ranger

^^
Stare pločice su tako trošile disk valjda jer tako je bilo kada sam ga uzeo  :nezna: Ove pločice sam stavio privremeno u oktobru dok ne nabavim sve novo. Sutra idem da stavim nove diskove i nove pločice. E onda će tek dobro da izgleda  :oo:
Ovih dana će biti slike kada sve bude gotovo  :smile:
Deca na zadnjem sedištu uzrokuju incidente. Incidenti na zadnjem sedištu uzrokuju decu

Adam

Svidja mi se kako si odradio. jesi ih demontirao pa farbao ili si ovako na kolima farbao?
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

Solunski Ranger

Bez demontaže,samo sam skinuo pločice da bolje odradim. Najkomplikovanije mi je bilo čišćenje ali na kraju kad pogledam vredelo je  :hura:

Nesa-laguna

Citat: Solunski Ranger poslato 26.05.2011. - 00:07
Bez demontaže,samo sam skinuo pločice da bolje odradim. Najkomplikovanije mi je bilo čišćenje ali na kraju kad pogledam vredelo je  :hura:
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: malo mi ovo smesno
:yeah: izgleda super , i na kraju kako si radio sprej,farba ?

Solunski Ranger

Što Nešo?  :plazi:  Samo na čišćenje je trajalo po 40 minuta.  :tup: Pprvo sam čistio žičanom četkom pa šmirglom do detalja i onda zaštićivanje novinama i najlonom...
Prvo sam neki sprej kao podloga (nešto kao tamno žuto) i posle toga dva puta farbom. Radio sam svaki dan po jedan točak  :kez:

Nesa-laguna

ma  :respect: za posao i muku ulozenu u njega nego pitanje i odgovor

Citat: Adam poslato 25.05.2011. - 23:56
Svidja mi se kako si odradio. jesi ih demontirao pa farbao ili si ovako na kolima farbao?
Citat: Solunski Ranger poslato 26.05.2011. - 00:07
e ovo mi smesno  :rotfl: esi li demontiro ili ne ,samim skidanjem plocica ti si rasklopio klesta tj demontiro  :ok:
ja sam npr samo ocistio i preprskao bez bilo kakvog cackanja  :ok:

iggy1607

Citat: Nesa-laguna poslato 26.05.2011. - 08:44ja sam npr samo ocistio i preprskao bez bilo kakvog cackanja  :ok:

Neso,jesi li naneo nesto pre spreja ili samo sprej?
Ja ne skidam nista. Ono sto se ofarba kad se demontiraju celjusti to se i nevidi-zasto farbati nesto sto se ne vidi. Samo zastititi disk i ostale komponente,ocistiti i sprrrssssssssssss. :kez:

Exception®

Ma ofarbaš i disk, i onako će se boja odmah "pojesti" :nezna: :laugh:
ΕΛΛΑΣ

Nesa-laguna

tako je nisam nista zasticivao ,plocice ionako odma skinu sta im smeta  :yeah: a + sto sam farbao i disk onaj deo sto se vidi koji naseda na glavcinu  do felne ,a i nisam nista nanosio pre samo ocstio celicnom ,izduvao kompresorom i naprskao sprej 2x i to nitro + susio fenom na 350 stepeni jedno 3-4 minuta i bilo suvo skroz  :ziveli:

iggy1607

Citat: Exception poslato 26.05.2011. - 22:21
Ma ofarbaš i disk, i onako će se boja odmah "pojesti" :nezna: :laugh:

A ujedno se i zastiti disk od korozije  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

zaxspeed

Mrzelo me da izčitavam celu temu, al evo: U Mr Bricolage na naselju imate da kupite sprejeve za farbanje kočionih čeljusti za oko 500 din. Ja sam kod mene stim radio i odlična je. :smoke: :smoke:

Ljubi je Zaxspeed

Nesa-laguna

Citat: zaxspeed poslato 27.05.2011. - 14:07
Mrzelo me da izčitavam celu temu, al evo: U Mr Bricolage na naselju imate da kupite sprejeve za farbanje kočionih čeljusti za oko 500 din. Ja sam kod mene stim radio i odlična je. :smoke: :smoke:

a gde to tacno dodje u beogradu  :hahahi: :hahahi: :hahahi:

Fanđo

Ovih dana se farbaju kočione čeljusti i doboši.... Šta mislite, koju boju da stavim, crvenu ili žutu? Ja sam odlučio, ali čisto da pitamo publiku....