Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Sandero

Započeo Cherokee, 07.04.2011. - 18:26

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Cherokee

Renault je krajem oktobra prošle godine na Salonu automobila u Sao Paolu pokazao publici i novo koncept vozilo na bazi Sandera Stepway, za čiji razvoj je bila odgovorna brazilska filijala francuske fabrike.

Ta specijalna i estetski upadljivija verzija Sandera Stepway je najavila redizajn Renault Sandera (u Evropi kao Dacia), čija će se promocija po poslednjim vestima održati u junu.

U međuvremenu je sajt NoticiasAutomotivas.com.br objavio set novih špijunskih slika obnovljenog Sandera čiji je osveženi izgled inspirisan upravo konceptom Sandero Stepway.

Na ovim slikama su Sandero Stepway i standardni Sandero, pri čemu je nova maska kod standardnog Sandera u boji karoserije.

Konkretniji detalji o 2012 Sanderu međutim tek slede.

Izvor: autoblog.rs
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

LeNgenda

Paaa, ne bih ja bas rekao...

Recimo, na mom Sanderu iz novembra 2009. na petim vratima, pored Dacijinog amblema, postoje znacke Sandero, by Renault i 1.4 MPI.
Stepway je samo nalepnica na prednjim vratima.

Zbog stednje, prvo su uklonili oznaku motora, pa posle i ono by Renault i danas na novim Loganima postoje samo amblem i Logan i nista vise.
Igra malih brojeva, pola evrica ili 30 centi po znacki, pa na 50.000 vozila...

A vidite vi peta vrata ovog nacrtanog...
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

zezam krizu

zemunboy

pedrogti

super je, bas mi se svidja, cena mi deluje prilicno prihvatljiva za automobil tih karakteristika

cika mili

Sandero "RS" samo za Južnu Ameriku VIDEO

M.I.   | 05. 10. 2015. - 13:34h | Komentara: 0
Reno Sport je na internetu predstavio novi "sandero RS" visokih performansi koji je razvijen isključivo za tržište Južne Amerike.

Automobili zabavni za vožnju ne moraju po pravilu biti previše brzi i skupi, a Reno upravo ovo želi da dokaže uvođenjem pristupačnog "sandero RS" modela.

Za razliku od većine današnjih malih automobila visokih performansi, "sandero RS" nema turbo motor već 2.0-litarsku jedinicu sa 145KS (108 kW) uz jednostavni šestostepeni menjač.

Nažalost, Reno za sada nema planova da ovaj model prodaje van Južne Amerike, a ovo je ujedno i prvi model koji je Renosport razvio van Evrope. Osim jačeg motora, model ima agresivniji dizajn sa 17-inčnim točkovima, zadnjim difuzerom i spojlerom, poboljšanjim vešanjem, zadnjim disk kočnicama i duplim izduvnim cevima.

Tu je i RS dugme koje omogućava izbor tri moda vožnje: standardni, Sport i Sport Plus koji je namenjen za vožnju po stazi i nudi pun potencijal automobila uz isključivanje sistema za kontrolu stabilnosti.

Kada su performanse u pitanju, "reno sandero RS" do stotke stiže za 8 sekundi uz maksimalnu brzinu od 202km/h. Poboljšani kočioni sistem omogućava potpuno zaustavljanje od 100km/h za 37.4 metara.

U Brazilu je početna cena 58.880 dolara (oko €13,400 ).
http://vesti.mojauto.rs/Istrazujemo/595773/Sandero-RS-samo-za-Juznu-Ameriku

francuz69

Zanimljivo za ovaj RS. Inace ne znam kako vi ali je meni glavni problem ovih novijih Dacia njihov enterijer. Pa majku mu zar nisu mogli onu jeftinu plastiku bar malo lepse da oblikuju. Vozio sam Logana, Sandera, novog Sandera i ne primecujem gotovo nikakav pomak u unutrasnjem dizajnu. Definitivno treba da promene tim koji se bavi dizajnom enterijera. Ne pricam o poskupljivanju proizvodnje i o promeni materijala vec samo da ga naprave malo lepsim