Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Espace F1

Započeo Cagliostro, 01.08.2008. - 19:56

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Cagliostro

Slucajno sam naisao na netu na koncept ovog ''porodicnog'' automobila od 800 KS  :fiju: iz 1995.
Naravno, nikada nije komercijalizovan.

&feature=related

sasha

taj auto je medju prvih 10 najbrzih na svetu

El Bayanero

Pa i nije mogao biti komercializovan kad je ispod f1 :fiju:  :respect: za  :renault:
Mr. Weber & Mr. Garrett

Click

Projekat koji je izveden 1995 godine. NAstao je tako sto je uzet obican Espace sa proizvodne trake u Matri (prve tri serije su se pravile bas tamo) i isecen je pod. Na njegovo mesto je stavljen novi od ugljenicnih vlakana, a sam motor je ugradjen centralno. Ideja koja je sprovedena izmedju ostalog zahvaljujuci velikom zalaganju Bernard Dudota, tada sefa Renault sporta i glavnog za razvoj motora F1 (Renault je prvi implementirao hidraulicne podizace ventila, sto je njegovo resenje, do kojeg je dosao ploveci na svojoj jahti, ali odoh u  :OT:).

elem, Motor V 10 RS4 sa 820 ks, aktivno ogibljenje i sekvencijalni menjac..

Motor RS 4, 3500 ccm smestenih u deset cilindara u V rasporedu, oko 820 ks i 705 Nm, postavljen centralno. Tezina 1300 kg, pogon na zadnje tockove, napred i pozadi hladjeni karbonski diskovi !
Max brzina 312 km/h, od 0 do 100 km/h za 2.8 sek, a ako me secanje ne vara dve glave je lovio sa 6  (i slovima: sest) sekundi  :hail: :hail: :hail:

RTG samog auta

Lepi motor

Marko Os

Vozen od strane "Profesora" na DVD-u "Najbrzi automobili svijeta" :too:
Ušveckoj ladno, al standard

Alhemičar

Sta je ovo?   :oo:   Kakvo je ovo cudo od Renault-a? 

:hail:  :hail:   za motor i citav projekat!
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Dogac

Ide jezivo ali je jezivo i ružan!  :nezna:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Cagliostro

Citat: Click poslato 06.10.2008. - 23:08
Projekat koji je izveden 1995 godine. NAstao je tako sto je uzet obican Espace sa proizvodne trake u Matri (prve tri serije su se pravile bas tamo) i isecen je pod. Na njegovo mesto je stavljen novi od ugljenicnih vlakana, a sam motor je ugradjen centralno. Ideja koja je sprovedena izmedju ostalog zahvaljujuci velikom zalaganju Bernard Dudota, tada sefa Renault sporta i glavnog za razvoj motora F1 (Renault je prvi implementirao hidraulicne podizace ventila, sto je njegovo resenje, do kojeg je dosao ploveci na svojoj jahti, ali odoh u  :OT:).

elem, Motor V 10 RS4 sa 820 ks, aktivno ogibljenje i sekvencijalni menjac..

Motor RS 4, 3500 ccm smestenih u deset cilindara u V rasporedu, oko 820 ks i 705 Nm, postavljen centralno. Tezina 1300 kg, pogon na zadnje tockove, napred i pozadi hladjeni karbonski diskovi !
Max brzina 312 km/h, od 0 do 100 km/h za 2.8 sek, a ako me secanje ne vara dve glave je lovio sa 6  (i slovima: sest) sekundi  :hail: :hail: :hail:

@Click, NHF, ali si malo okasnio:
http://forum.renaultklub.org/index.php?topic=846.0

:fucka:

matrix023

znam za ovo,ali uvek se odusevim kad ga vidim :hail:

renault-misha

extra mashina....... :respect:
deda mraz je poranio..... :-)

Mr.Black

Ovo nisam znao, jbt 3.5L i 820ks  :oo: :oo: :oo:  EXTRA

matrix023

F1 tehnologija.....

chika.doctor

Da malo oživim temu.. :D

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

EspaceF1

Znaci prelepo i predobro  :skace:
[/img][/url]